A folyamatipar játékszabályainak átírója: Ethernet-APL

forrás: Prím Online, 2024. június 10. 18:20

Az Ethernet-APL kulcstechnológia minden óhajt teljesít, és a folyamatipar minden szegletébe elviszi a digitalizációt: a nagy mennyiségű adat gyors és hatékony átvitelét teszi lehetővé akadálymentes és megbízható módon a potenciálisan robbanásveszélyes területeken.

A hatalmas mennyiségű adat nagy távolságokon, 10 Mbit/s-on történő átvitele legalább 300-szor gyorsabb, mint a jelenlegi – például a HART vagy a terepi busz – technológiákkal. A felhasználók ezért jól diagnosztizálható és konfigurálható eszközökről érhetik el az információkat.

 

Az Ethernet-APL Rail Field Switch – a FieldConnex legújabb innovációja – lehetővé teszi, hogy több alkalmazás egyidejűleg kérdezzen le információkat a terepen. A fizikai rétegen keresztüli diagnosztika révén mind a lassú minőségromlás, mind a telepítési hibák észlelhetők és kiküszöbölhetők. Egyszerűen fogalmazva, az Ethernet APL technológiával létrehozott zökkenőmentes áttekintés segít a termelés minőségének és az üzem rendelkezésre állásának magas szinten tartásában. A kapcsoló az optikai átvitel fizikai rétegének mért értékeit is riportolja.



Terepi switch Ethernet-APL-lel és Profibus PA-val – egy adatközpont a folyamatipar terepi szintjén

 

A speciális fejlesztésű SFP modulok egy-, illetve többmódusú optikai kábeleken keresztül kötik össze a kapcsolót a hálózattal. Akár 30 km hosszú kábelt is támogatnak. A kapcsoló tartozékaként Zone 2/Div. 2 környezetre is tanúsítottak és telepíthetők.

 

Az ACHEMA 2024 rendezvényen a Pepperl+Fuchs minden jeltípushoz mutatott be új infrastruktúra-termékeket a gyújtószikramentes leválasztó elemtől és távoli I/O-tól a terepi buszig és az Ethernet APL-ig. A cég szakértői csapata végig kíséri a tervezőket és a végfelhasználókat az IIoT-alkalmazásokhoz vezető úton. Frankfurtban egy új rendezvényformátum is debütált. Az „Ethernet-APL Expert Talk” a különböző gyártók és felhasználók számára teszi lehetővé, hogy elmondják a véleményüket. A szakértők a tapasztalataikról számoltak be az Ethernet-APL kihívásairól, megoldásairól, előnyeiről és lehetőségeiről.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kék halál képernyőn túl: miért ne hagyjuk figyelmen kívül a szoftverfrissítéseket?

2024. július 26. 13:59

Idén a fenntartható cégek tulajdonosait is díjazza az EY

2024. július 24. 13:59

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55