Kiemelt helye van Magyarországnak a Samsung világában

MTI Sajtóadatbank, 2011. február 22. 08:33

A Samsung világában kitüntetett helye van Magyarországnak, a dél-koreai cég itt nyitotta meg több mint húsz évvel ezelőtt az első európai gyárát, s azóta a kezdeti 10 millió dollárról 4,3 milliárd dollárra növelte itteni bevételét - mondta Seok Pil Kim (Szeok Pil Kim), a Samsung Electronics európai elnöke a Samsung Forum 2011 budapesti rendezvényének hétfői megnyitóján.

A Samsung Európai Regionális Konferenciája a dél-koreai cég legnagyobb high-tech rendezvénye Európában, amelyen a legújabb fejlesztéseket mutatja be.

Az egyhetes rendezvény megnyitóján részt vevő Schmitt Pál köztársasági elnök beszédében elmondta: öröm, hogy az igényességéről híres Samsung az elmúlt két évtized során jelentős beruházásokat hajtott végre Magyarországon, s több kulcsfontosságú gyártást telepített ide.

Aláhúzta, a gödi, a jászfényszarui és a szigetszentmiklósi egység több ezer magyar embernek ad hasznos, modern körülmények között végezhető, értelmes munkát.

Elmondta: a világ egyik legnagyobb vállalatbirodalmának jelenléte növeli a magyar gazdaság erejét, s példát mutat más befektetőknek is.

A köztársasági elnök, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagjaként elismerését és köszönetét fejezte ki a Samsung nemzetközi szinten mutatott társadalmi felelősségvállalásért, s azért, hogy a nemzetközi és a magyar olimpiai mozgalom kiemelt támogatója.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Külföldi nyitásban és az online kereskedelmi fejlődésben segítik a hazai kkv-ket

Partnerségi megállapodást írt alá a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és az eMAG Magyarország, amelynek célja az e-kereskedelmi know-how fejlesztése,  és a magyar  kis- és középvállalatok online értékesítési csatornáinak fejlesztése a régióban.

2024. április 20. 18:50

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50