A Magyar Telekom a kedd délutáni internet-zavarok okairól

forrás Prim Online, 2011. április 27. 23:32

Áprlis 26-án kedden délután jelentős zavarok voltak tapasztalhatók a magyar internet-szolgáltatásban, aminek okait a Magyar Telekom kiemelt ügyfeleinek küldött levelében a terheléselosztó eszköz (load-balancer) sávszélesség-kapacitásának rendkívüli visszaesésével, illetve szoftverhibával magyarázott. A hiba érintett olyan kritikus - szinte minden magyar weboldalt érintő - szolgáltatásokat is, mint a hirdetés-kiszolgálás, aminek a fenti okok miatti időszakos leállása tovább lassította az egyes weboldalak letöltését. Mindez a felhasználók számára az ok és okozat megkülönböztetését is nehezítette, ezt néhány - az adserver-szolgáltatást hibáztató - twitter-bejegyzés is bizonyítja. Az alábbiakban közreadjuk a Magyar Telekomhoz tartozó KFKI Rendszerintegrációs Zrt. levelének azt a részletét, amely - bár a keddi zavaron már nem tud segíteni - talán a zavarosságot el tudja oszlatni.

"A Magyar Telekom Internet kapcsolataiban kieséseket észleltünk 2011.04.26-án 16:30-tól kezdődően. A terhelésmegosztó eszközben előállt nem üzemszerű működés hatására a sávszélesség kapacitás az adott eszközön, az 1/6-ra esett vissza. Szoftverhiba miatt az eszköz nem állt át a redundáns másik hálózati útvonalra. A forgalom akadozások megszüntetése érdekében az eszköz kiiktatásra került és a terhelések átterhelésre kerültek a Failover eszközre. A hiba okainak a feltárását és annak elhárítását megkezdtük, a gyártó bevonásával a nem normál működés okait vizsgáljuk.

Egyes ügyfelek ebből azt tapasztalták, hogy a szerverük nem elérhető, míg másoknál ez a fajta kiesés nem volt kimutatható.

A beavatkozások hatására a jelenséget sikerült ügyféltől függően 16:45 és 21:00-között elhárítani és a normális üzemmenetet biztosítani."
 

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Digitális Agrártájoló: rekordszámú kiállító várta a jelen és a jövő agrárszakembereit

A győri Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karán rendezték az idei Digitális Agrártájolót, a térség egyik legfontosabb agráreseményét. A kiállítók között a szektor legjelentősebb piaci szereplői, valamint az egyetem kutatási és oktatási egységei is megtalálhatók voltak. A program célja, hogy a jövő fiatal agrárgenerációja megismerje és alkalmazni tudja a digitalizációra és a precíziós gazdálkodásra épülő megoldásokat az élelmiszer-előállítás teljes folyamatában.

2024. április 14. 13:51

Ezeket a háztartási gépeket vették tavaly a magyarok

21,8 százalékos visszaesés volt tavaly a nagy háztartásigép-piacon Magyarországon, így 2022-höz képest mintegy 302 ezer darabbal kevesebb, összesen 1 millió 40 ezer készülék talált gazdára a GFK adatai szerint. A mérséklődés itthon volt a legnagyobb az európai országokat nézve, a piac 154 milliárd forintra esett vissza. A szakértő szerint tavaly kevesebb alapgépcsere történt a háztartásokban és az újlakások építésének visszaesése is jelentős hatással volt a beépíthető készülékek piacára. Idén viszont a kormány által meghirdetett lakásfelújítási programok adhatnak masszívabb lökést a piacnak. 

2024. április 14. 12:10

Mit tehet a vasút a fenntarthatóbb turizmusért?

A MÁV-START szervezésében rendezték meg az Európai Vasúti és Pályahálózat-működtetők Közössége (CER) CEO Coalition idei rendezvényt, amely a tagvállalati vezetők közös munkájának legfőbb eseménye. 

2024. április 14. 10:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09