KFKI kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: KFKI

20 éves Magyarország legnagyobb boltszámú kereskedelmi rendszere

2002-ben írt alá szerződést egységes, integrált kereskedelmi rendszerének kialakításáról és bevezetéséről a CO-OP Hungary Zrt. a KFKI-Laurel konzorciummal. A projekt a maga 10 milliárd forintos becsült költségével akkoriban nemcsak idehaza, hanem a kelet-közép-európai régióban is óriási volumenűnek számított. A legkiterjedtebb magyar kiskereskedelmi lánc, a Coop mintegy 1500 boltjába vezette be a Laurel a megoldást, amely így méretében és komplexitásában is vetekszik a világ vezető integrált rendszereivel.

2022. december 8. 17:04

A Magyar Telekom a kedd délutáni internet-zavarok okairól

Áprlis 26-án kedden délután jelentős zavarok voltak tapasztalhatók a magyar internet-szolgáltatásban, aminek okait a Magyar Telekom kiemelt ügyfeleinek küldött levelében a terheléselosztó eszköz (load-balancer) sávszélesség-kapacitásának rendkívüli visszaesésével, illetve szoftverhibával magyarázott. A hiba érintett olyan kritikus - szinte minden magyar weboldalt érintő - szolgáltatásokat is, mint a hirdetés-kiszolgálás, aminek a fenti okok miatti időszakos leállása tovább lassította az egyes weboldalak letöltését. Mindez a felhasználók számára az ok és okozat megkülönböztetését is nehezítette, ezt néhány - az adserver-szolgáltatást hibáztató - twitter-bejegyzés is bizonyítja. Az alábbiakban közreadjuk a Magyar Telekomhoz tartozó KFKI Rendszerintegrációs Zrt. levelének azt a részletét, amely - bár a keddi zavaron már nem tud segíteni - talán a zavarosságot el tudja oszlatni.

2011. április 27. 23:32

Informatikai Biztonság Napja 2010: gazdagodó tematika, illusztris vendégek két napon át

Szeptember 28-29-én hatodszorra jelentkezik a kétnaposra bővült „Informatikai Biztonság Napja” (ITBN. A szervezők közel 1200 IT szakember érkezését várják. Az eseményen a világ vezető biztonságtechnikai szakemberei és cégei mellett vendégek lesznek olyan neves személyek, mint Rubik Ernő vagy Craig Balding, a Cloud Security Alliance alapítója, továbbá az ITBN vendége lesz a magyar és az európai adatvédelmi biztos, Jóri András, Peter Hustinx is. Az ITBN továbbra is ingyenes, ám regisztrációhoz kötött.

2010. szeptember 11. 15:05

Megkezdte működését a FutureZone

Június 30-án megnyílt a Magyar Telekom és a Cisco innovációs központja, amelynek létrehozását ez év márciusában jelentette be a két vállalat. A FutureZone nevű központ a Magyar Telekom Csoporthoz tartozó KFKI Rendszerintegrációs Zrt. telephelyén található. A Cisco legújabb technológiáin alapuló fejlesztési centrum kiemelten a különböző technológiák integrációjával új, innovatív, és egyben piacképes megoldások és szolgáltatások létrehozását célozza.

2010. július 1. 11:55

Belülről jön a legtöbb támadás

A bizalmas információk kiszivárogtatása az egyik leggyakrabban előforduló szervezeten belüli biztonsági fenyegetés. A felmérések szerint az adatok 80 százalékban véletlenül, 20 százalékban szándékosan jutnak illetéktelen kezekbe. Manapság a szervezetek többsége ezt a problémát azonban nem kezeli kockázatához mérten, ezért elhárítani sem tudja. A T-Systemshez tartozó KFKI Zrt. kifejlesztett egy átfogó módszertant az adatszivárgás megakadályozására, melynek elemeit dr. Jankó Árpád, a KFKI Információbiztonsági vezető tanácsadója mutatta be az Informatikai Biztonság Napja 2009 konferencián.

Kulcsszavak: KFKI security
2009. november 2. 18:10

Bekapcsolódott a jövő mérnökeinek képzésébe a KFKI

Sikeresen debütált a KFKI Akadémia elnevezéssel elindított ingyenes szemináriumsorozat, amelyet a KFKI Zrt. a Magyar Villamosmérnök - és Informatikus-hallgatók Egyesületének közreműködésével szervez a villamosmérnök - és informatikushallgatók számára.

Kulcsszavak: KFKI oktatás
2009. október 20. 12:03

Ötéves az Informatikai Biztonság Napja - IT-biztonság a gyakorlatban

Az Informatikai Biztonság Napja (ITBN) 2009. szeptember 24-én a korábbiaknál nagyobb helyszínen, a Cinema City Arénában és 1200 fő IT szakember részvételével kerül megrendezésre. Az idén ötéves eseményre a támogatók jóvoltából még ingyenes a belépés, de csakis regisztrációval juthatnak be az érdeklődők a szakma legjavát képviselő előadásokra.

2009. szeptember 9. 17:32

GVH: a Magyar Telekomé lehet a KFKI Direkt Kft.

A versenytörvény szerint a GVH nem tagadhatja meg az engedély megadását, ha az összefonódás nem hoz létre vagy nem erősít meg olyan gazdasági erőfölényt, amely akadályozza a hatékony verseny kialakulását, fennmaradását vagy fejlődését az érintett piacon.

2009. július 8. 14:32

Munkaszervezés zöld szemmel

A virtuális adminisztráció megvalósításával és a távmunka rendszerének kiépítésével a vállalatok versenyképessége jelentősen növelhető, a költségeik redukálódnak és a környezetszennyező tevékenységük is csökkenthető.

2009. június 15. 08:23

A Magyar Telekom rendszerintegrátor vállalkozást vásárol

A Magyar Telekom megállapodást írt alá a KFKI Direkt Kft. 100%-os üzletrészének megvásárlásáról.

2009. február 9. 18:16

Innovatív technológiai megoldásokat mutat be a KFKI

Tematikus infokommunikációs megoldások bemutatásával, közel 400 szakmai érdeklődő részvételével nyílt meg ma Újpesten a KFKI Rendszerintegrációs Zrt. kétnapos partner- és felhasználói rendezvénye. A cég szakemberei a nagyvállalatok mellett a kis- és közepes vállalatok számára is prezentálnak különféle technológiai megoldásokat.

Kulcsszavak: KFKI
2008. október 15. 16:30

KFKI Zrt.: Közel 2 milliárdos növekedés

A KFKI Rendszerintegrációs Zrt., az IT-infrastruktúra piac egyik vezető szereplője, közzétette elődvállalatainak összesített, 2007. évre vonatkozó, Nemzetközi Pénzügyi Jelentési Szabványok (IFRS) szerinti konszolidált pénzügyi eredményeit. A KFKI Zrt. elődvállalatai, a BCN, az ICON és a KFKI-LNX, az elmúlt évben összesen nettó 28,6 milliárd forintos árbevételt könyveltek el, melyhez hozzájárult, hogy az év során 980 új ügyféllel dolgoztak együtt.

Kulcsszavak: KFKI +céginfo
2008. március 27. 18:22

"Hatból kettő", avagy új divíziók a T-Systemsben

Ma sajtótájékoztatón Papp István, a Magyar Telekom (MT) vezérigazgató-helyettese bejelentette, hogy a Systems üzletág hat korábbi leányvállalatából integráció révén megalakult két új divízió, a KFKI Rendszerintegrációs Zrt. és az IQSYS Informatikai és Tanácsadó Zrt. Ezzel 2008.január 1-jével összesen négy divízióval rendelkezik a T-Systems.

Kulcsszavak: +céginfo Iqsys KFKI T-Systems
2008. január 22. 18:27

Systems' Day konferencia - először

A KFKI Csoporttal, valamint a T-Mobile és a T-Online részvételével első alkalommal rendezte meg ma Budapesten Systems' Day című infokommunikációs szakmai konferenciáját a T-Systems. A mintegy 400 résztvevős rendezvény célja volt, hogy a Magyar Telekom Csoport által kínált legújabb telekommunikációs, informatikai, mobil-, valamint internetmegoldásait bemutassa az infokommunikációs piac döntéshozói számára. Az infokommunikációs konferencián három plenáris és három párhuzamosan futó szekcióban összesen további 35 elődás hangzott el.

Kulcsszavak: KFKI T-Systems konferencia
2007. május 21. 18:02

Magyar Telekom - 1,5 milliárd forint a KFKI korábbi tulajdonosainak

A Magyar Telekom kifizette a KFKI vételárának a részvényvásárlási megállapodásban meghatározott, eredménytől függő részét, 1,5 milliárd forintot - tette közzé a távközlési társaság hétfőn a honlapján.

2007. május 15. 09:11

Lezárta a KFKI Csoport megvételét a Magyar Telekom

Lezárta a Magyar Telekom azt a tranzakciót, amelynek eredményeként megvásárolta a magyar informatikai szolgáltatási piacon tevékenykedő KFKI Csoportot - közölte a társaság.

2006. szeptember 18. 11:24

Microsoft Gold Partner lett és további ISO minősítéseket szerzett a KFKI-LNX

A KFKI Csoporthoz tartozó Icon és Iqsys után a KFKI-LNX Hálózatintegrációs Zrt. is megszerezte a "Microsoft Gold Partner" minősítést.

Kulcsszavak: KFKI
2006. július 3. 14:17

A Magyar Telekomé közel tízmilliárdért a KFKI

A Magyar Telekom 2006. június 16-én szerződést írt alá a KFKI-LNX Zrt. 100%-os tulajdonrészének megvásárlásáról 9,67 milliárd forint maximális áron. A KFKI Csoport - a KFKI-LNX és két leányvállalata, az ICON és az IQSYS - a magyar informatikai szolgáltatási piacon tevékenykedik.

2006. június 16. 16:12

Nincs többé kábeli zűrzavar

Az informatikai központok kábelezésével foglalkozó szakemberek idejük java részét azzal töltik, hogy keresgélik a különböző, az aktuális összeköttetés létrehozásához szükséges kábelvégeket. Ez a munka nem csak időt rabló, de a tévedés esélye is nagy.

Kulcsszavak: hálózat KFKI
2006. március 15. 08:05

Európai módon védett tanúk

Az európai és hazai jogszabályok előírják, hogy a bírósági gyakorlatban lehetőséget kell teremteni a tanúk távoli, védett meghallgatására, és arra, hogy igény szerint a jegyzőkönyv elektronikus formában, kép és hangrögzítő berendezések segítségével (is) elkészülhessen.

Kulcsszavak: jog KFKI
2006. március 2. 08:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

Az ESET legújabb Threat Report jelentése átfogó képet ad az ESET szakértői csapata által 2023 decemberétől 2024 májusáig megfigyelt fenyegetettségi trendekről.

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

Az első helyen végzett a Schneider Electric a TIME magazin és a Statista által összeállított, a világ legfenntarthatóbban működő vállalatait bemutató rangsorban. A társaság többek között saját fenntarthatósági programjával, illetve az ügyfelei és beszállítói energiahatékonysági és klímavédelmi törekvéseit támogató megoldásaival és kezdeményezéseivel érdemelte ki az elismerést.

2024. július 4. 19:09