iOS 7: a legnagyobb változás az iPhone megjelenése óta

Czipperer Dia, 2013. június 11. 11:15

A WWDC 2013 tegnap vette kezdetét, ahol máris egy halom bejelentés várta az érdeklődőket. Debütált többek között az iOS 7 is, az Apple mobil operációs rendszerének továbbfejlesztett változata, amelyet talán a legnagyobb várakozás övezte.

A szoftver szakít a zöld érzéssel és a régi, fa hatású textúrával, a korábbi kiadásokhoz képest sokkal élénkebb, ugyanakkor letisztultabb lett. Új ikonok, új színpaletta fogadja a felhasználókat. A kezelőfelület is sokkal egyszerűbbé vált, áttetszővé vált a Notification Center, és sokkal nagyobb hangsúlyt kapott a tipográfia (betűtípusok stb.).

 

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója szerint az iPhone bevezetése óta ez a legnagyobb változás az Apple háza táján, tele új funkciókkal, és egy teljesen új felhasználói felülettel.

 

Megjelent egy új irányító központ is, amellyel kezelhetjük többek között a Bluetooth-t, a fényerőt, hangerőt is. Ezt úgy hívhatjuk elő, hogy egyszerűen a képernyő aljáról előcsaljuk, felhúzzuk.

 

Az új rendszer már okosan kezeli a felhasználói szokásokat is: úgy frissíti applikációinkat, hogy közben figyeli, melyeket használjuk aktívan. A Safari is megújult: teljes képernyős megjelenésekkel, intelligens keresőmezővel, iCloud támogatással találkozhatunk, és egy mozdulattal a kedvencekhez is elérhetünk.

 

Az AirDrop is elérhető lesz, amely a tartalommegosztást könnyíti meg a felhasználóknak. És bemutatták a régóta várt iTunes Rádiót is: a felhasználók számos csatorna közül választhatnak, és sajátot is létrehozhatnak. Az iTunes Match előfizetők számára reklámmentes lesz a szolgáltatás.

 

A rendszer egy biztonsági funkcióval is bővült. Az Activation Lock oly módon védi készülékünket, hogy ha a tolvaj kikapcsolja a „Find My Phone” opciót vagy letörli tartalmát, akkor a telefon szinte használhatatlan lesz, nem lehet majd újra aktiválni. Így maximum az alkatrészekkel lehet kezdeni valamit.

 

A Siri is megújult formában érkezik az iOS 7-re. Egy új hanggal bővült. Most már férfihangon is képes megszólalni, vagyis az automatikus hangot változtathatjuk. De akár a rendszerbeállításokat is képes kezelni, vagy éppen a Twittert, Wikipédiát.

 

Jövőre pedig már akár egy jól felszerelt (luxus)kocsiból is kezelhető lesz a rendszer, az autó kijelzőjéről irányíthatjuk majd a telefont.

 

 

A végleges verzió csak ősszel jelenik meg egyelőre a béta verzió érhető el a fejlesztők számára. A rendszer kompatibilis lesz az iPhone 4-gyel, és a későbbiekben az iPad 2 és fejlettebb verziókkal, a minivel, valamint az ötödik generációs iPod Touch-csal is.

 

 

Forrás: Techspot.com

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

A mesterséges intelligencia már érzékelhetően jelentős hatással bír az IT munkaerőpiacra is, így számos változást hozhat magával az idei évben. Bizonyos munkakörök továbbra is keresettek maradnak, összességében azonban csökkenő tendencia figyelhető meg az IT szakemberek foglalkoztatása iránt - a költségcsökkentés és az AI megjelenése átrendeződést hozhat a piacon.

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

A No Fluff Jobs nemzetközi állásportál immár negyedik alkalommal elemzi a magyar, a lengyel, a cseh, a holland és az ukrán technológiai szektorban dolgozó nők fizetését, szakterületeit és készségeit, ám ezúttal más megközelítésből vizsgálta e témát. Elsősorban azt mérte fel, mikor kezdődött a nők érdeklődése e terület iránt, és kaptak-e támogatást céljaik megvalósításához. Az elemzés kitér a nemek közötti megkülönböztetésekre és egyenlőtlenségekre is.

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

Dömping árakkal, a hirdetési felületek leuralásával, tömegesen lehetetlenítheti el a hazai webáruházak működését a kínai e-kereskedő platform, a Temu. A csata még nem dőlt el, sürgős cselekvésre van szükség, különben megsínyli a hazai e-kereskedelmi piac jelentős része – figyelmeztet Szabó László a Growww Digital digitális marketing szakértője.

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50