Hazánkban az LG prémium kategóriás mobileszközei

Bemutatkozott a G2 és a G Pad 8.3

Czipperer Dia, 2013. október 17. 15:11

Az LG egyre jobban törekszik arra, hogy a készülékeit a felhasználói igényekhez igazítsa. A G széria hazánkban is bemutatott legújabb modelljei pont ezt a koncepciót tükrözik, vagyis a „Learning from You” felhasználó-központú tervezési filozófiát. A sajtóeseményen közelebbről is megismerhettük a G2 okostelefont és a G Pad 8.3 tabletet.

A felhasználókhoz igazítva

 

A hazai bemutatón is olyannyira tükröződött a felhasználó-központú filozófia, hogy arról is szavazhattunk, melyek a legjobb funkciók. A három legjobb a KnockOn, vagyis a dupla koppintás feloldás és lezárás, az optikai képstabilizátor (OIS) és a hátoldali gombok (Rear Key) lettek.

 

Mindezeket a funkciókat és a továbbiak kialakítását – melyekből akad jó néhány – a fogyasztók körében végzett kutatásra alapozták, amely a mobilhasználati szokásokat vizsgálta, innen merítettek az innovatív megoldásokhoz.

 

A nagy kijelző a menő

 

Az LG sem hagyhatja figyelmen kívül az egyre népszerűbb trendet, a nagykijelzős mobilok térhódítását. Ám mindezt ötvözte azzal, hogy a készülék mégse legyen hatalmas, kényelmesen elférjen a kézben. Ezt úgy oldották meg, hogy nagyjából akkora a telefon, mint egy 4,7 hüvelykes képátlójú modell, annak ellenére, hogy 5,2 hüvelykes Full HD a kijelző mérete. Vagyis mindössze néhány milliméteres (2,65 mm) a pereme, majdnem széltől-szélig megjelenítővel rendelkezik.

 

 

Mindezt úgy lehetett kivitelezni, hogy a gombok a készülék hátoldalára költöztek (Rear Key névre hallgatva), melynek más praktikus oka is volt. A mai versenyhelyzet rákényszeríti a gyártókat, hogy egyedi, formabontó megoldásokkal rukkoljanak elő. Az LG kivitelezése pont ilyen, melyet még tetőz az, hogy ezzel teret nyerünk a kijelző előnyére, és nem a felhasználói élmény rovására.

 

 

 

 

Felszereltség

 

Mindkét modellben Qualcomm Snapdragon processzor dolgozik, a G2-ben egy négymagos, 2,26 GHz órajelű 800-as, a G Pad 8.3-ban pedig négymagos, 1,7 GHz-es 600-as.

 

A kijelzőmérethez visszatérve, a táblagépet 8 hüvelykes megjelenítővel szerelték fel, így még mindig tartható kézben. Ez az első olyan tablet, amely ebben a méretben Full HD képminőséget garantál a felhasználóknak.

 

 

A rendelkezésre állás tekintetében a G2 a 3000 mAh-es aksiban akár 2 napig is bírja a strapát, a G Pap 8.3 pedig a 4600 mAh-essel pedig 3-4 napig is kitart. Mindkét modell fedélzetén Android 4.2.2 Jelly Bean teljesít szolgálatot.

 

 

Funkciók széles tárháza

 

Mindkét készülék számos hasznos funkciót tartogat a felhasználóknak, melyek közül az eddig még nem említettektől a Guest Mode egy igazán hasznos újdonság, amely lehetővé teszi a telefon tulajdonosa számára, hogy – akárcsak egy PC esetében – különböző felhasználói fiókokat állítsuk be adott jogosultságokkal. A telefon feloldásánál dönthetjük el, melyik felhasználóként szeretnénk használni a telefont. Ez a szülők számára lehet hasznos, akik így bátran, gyermekeik számára is odaadhatják a telefont egy-egy fénykép erejéig vagy távirányítónak.

 

Ugyanis akár erre is használhatjuk a csúcskategóriás okosmobilt és a táblagépet is (QuickRemote) az infraportnak köszönhetően: a készülékek listája igen széles, de taníthatjuk is az eszközt. Így valamennyi távirányítónkat helyettesíthetjük egy eszközzel.

 

 

Sok olyan adottságot is ötvöz a telefon, melyeket más modellekből már ismerhetünk. A KnockOn is ismerős lehet, vagy egy adott objektum eltávolítása, vagy éppen a szépséghibák javítása. Ám a különbség az, hogy mindezt egy modellben találjuk meg, sőt, egyből kettőben, hiszen a G2-ben jelen lévő funkciók nagy része a táblagépen is megtalálható, a többi adottságtól függően csak egyikben-másikban. A fukcuókról bővebbben az LG oldalán tájékozódhattok.

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

Az SAP SE bejelentette, hogy három évre, 2028 végéig meghosszabbította Christian Klein vezérigazgatói megbízatását és igazgatótanácsi tagságát. A társaság egyúttal meg is erősítette Klein szerepét, az Igazgatóság elnökévé nevezve őt ki, korábbi szóvivői státusza helyett.

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

Komoly szakmai kritériumok alapján választotta ki a világ 250 legjobb EdTech cégét a TIME magazin és a Statista. A hétezer cégből két pillérre – a pénzügyi erősségre és az iparági hatásra – épülő pontrendszer alapján állították össze a listát, amelyen a magyar Xeropan az előkelő 35. helyet szerezte meg, az európai cégek között pedig a 11. lett és egyben az egyetlen magyar vállalat a nemzetközi ranglistában.

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

Tizenegyedik alkalommal díjazták Randstad Awarddal hazánk legnépszerűbb munkáltatóit. A magyar munkavállalók véleménye szerint idén a LEGO a legvonzóbb hazai munkáltató, a BT (British Telecommunications) lett a második, a harmadik helyen pedig a Mercedes-Benz végzett. 

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

A CEU Határtalan Tudás előadássorozatán részt vett kiváló magyar tudósok előadásaiból tanulhatnak a középiskolások a CEU digitális oktatási platformján. Ürge-Vorsatz Diana, Barabási Albert-László, Spiró György, Pléh Csaba, Falus András, Csaba László, Bányai Éva. Csak néhány név azok közül, akik előadásait a középiskolai pedagógusok segítségül hívhatják a tanítás során a tananyag kiegészítéséhez.

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

A Continental technológiai vállalat a 2024-es Consumer Electronics Show-n mutatta be új kijelzőjét, az úgynevezett Crystal Center Display-t. A prémium kategóriás járművekbe gyártott terméket egy elegáns, keret nélküli, félig átlátszó kristályba ágyazták, mely megjelenésével teljesen új lehetőségeket nyújt a minimalista luxus integrálására. 

2024. április 10. 14:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52