Most Uberbe fektet a kínai Baidu

MTI Sajtóadatbank, 2014. december 19. 08:46

A kínai internetes keresőportál sajtóértesülések szerint 600 millió dollár körüli pénz tehet a fuvarmegosztó szolgáltatásba. Az Uber számára hozzáférhetővé válnak a Baidu internetes szolgáltatásai, ezzel együtt térkép- és navigációs alkalmazása is.

Tőkét fektetett a kínai Baidu internetes kereső portál az Uber fuvarmegosztó szolgáltatásba - jelentette be szerdán Pekingben a két vállalat. A befektetés összegét nem hozták nyilvánosságra, a kínai sajtóban azonban 600 millió dollárra becsülik. Az ügylet keretében az Uber számára hozzáférhetővé válnak a Baidu internetes szolgáltatásai, ezzel együtt térkép- és navigációs alkalmazása is. Travis Kalanick, az Uber vezérigazgatója közölte, hogy az Uber fuvarhívó szolgáltatását a Baidu Maps térképalkalmazásba integrálják majd.

A Baidu és az Uber közleménye szerint a két vállalat együttműködik Kínában az Uber szolgáltatásainak kiterjesztésében. Az Uber fuvarmegosztó szolgáltatásai már a világ több mint 250 városában elérhetőek, ebből kilenc kínai városban. Az Uber kínai piaci részesedése azonban messze elmarad a hasonló fuvarmegosztó szolgáltatást nyújtó kínai Kuaidi Dache és Didi Dache vállalat mögött, amelyek a Baidu riválisai, az Alibaba Group Holding Ltd. és a Tencent Holdings Ltd. tulajdonában vannak. A kínai iResearch piackutató vállalat adatai szerint Kínában 2013-ban 18 millióan használtak mobilkészülékes taxialkalmazást, és számuk 2015-re 45 millióra emelkedik.

Az Uber befektetői között már olyan nagy nevek jelentek meg, mint a Goldman Sachs és a Google. A vállalat piaci tőkeértékét 40 milliárd dollárra becsülik. Az Uber internetes fuvarmegosztó szolgáltatás a hagyományos taxiszolgáltatásnak támaszt komoly konkurenciát szerte a világon, megjelenése emiatt számos helyen tiltakozásokat váltott ki. Párizsban például a taxisok forgalomlassító tiltakozással érték el az Uber betiltását január 1-jétől. A taxisok érdekképviselete Madridban is el tudta érni az Uber betiltását, és hasonló intézkedésre készül a katalóniai tartományi kormányzat is Barcelonában. Németországban viszont a frankfurti tartományi bíróság indokolatlannak találta a taxistársaságok keresetét, és feloldotta az Uber működését tiltó végzést, amely két hétig volt hatályban.

Kulcsszavak: autószolg Uber Baidu

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

PR ügynökséget választott a Yuspify

A Clue PR ügynökséget választotta kommunikációs partnerének a Yuspify, ami személyre szabott ajánlásokkal teszi hatékonyabbá a webshopok működését. A megbízás magában foglalja a márka ismeretségének növelését, valamint a PR kommunikációs aktivitások tervezését és megvalósítását.

2021. június 18. 13:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

2021. május 31. 09:54

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40