Zsarolásbiztos az e-pénz-kezelő

forrás: Prím Online, 2015. január 4. 09:29

Megszerezte a PCI DSS tanúsítványt a Barion, mely szükséges ahhoz, hogy az egyetlen engedélyezett magyarországi e-pénz-szolgáltató bankkártyaadatokat is kezelhessen.

Hogy az e-pénz használata még egyszerűbb és kényelmesebb legyen, a cég mögött álló Sense/Net a közeljövőben tervezi a bankkártyás számlafeltöltés bevezetését. Ennek első lépcsőjeként a cég meg szerezte a PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standards) tanúsítványt, mely igazolja a megfelelést a szigorú biztonsági előírásoknak, és lehetővé teszi, hogy a Sense/Net bankkártya-elfogadóvá váljon, bankkártyaadatokat kezeljen és akár tároljon is.

A PCI DSS szabványt a Visa, a MasterCard, az Amex, a JCB és a Discover hozta létre, ezt a szabványt követi ma minden bankkártyapiaci szereplő. Az egy tucat szigorú előíráscsoport pontosan szabályozza, hogy ki és milyen módon férhet hozzá az kártyaadatokhoz, és azt is, hogy a kártyaadatokat hogyan kell megvédeni.

Mivel a kártyaadatok védelme kulcsfontosságú, ezért olyan biztonsági rendszert fejlesztett ki a cég, amely nemcsak az internetes kalózoktól, hanem a Barion saját munkatársaitól is megvédi az adatokat. Így például olyan titkosítást alkalmaz, hogy egyetlen munkatársuk sem tud egyedül hozzáférni ahhoz a titkos kulcshoz, amellyel a kártyaadatokat vissza lehet fejteni.

Még a cég vezérigazgatója vagy a műszaki igazgatója sem fér hozzá a kártyaadatokat tároló szerverhez egymaga, következésképp az adatok még zsarolással vagy fenyegetéssel sem szedhetők ki a munkatársakból.

 

hirado.hu

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Startupokra fókuszáló új szakmai tagozatot alapított az IVSZ

Az IVSZ június 15-én megtartott éves közgyűlése több alapszabály módosítást is megszavazott, amelyek szervezeti és személyi változásokat egyaránt hoznak a szövetség életében. A szervezeti újdonságok közé tartozik a Startup és Scale-up szakmai tagozat megalakulása, amely a startup ökoszisztéma szereplőinek (startupok, scale-upok, kockázati tőke alapok, alapkezelők, inkubátorok, tanácsadók stb.) nyújt lehetőséget közös munkára és az IVSZ tagságának szakmai segítségére, képviseletére. 

2021. június 16. 09:53

Enyhe visszaesés után dinamikus növekedés várható a magyar faktoring piacon

Bár a pandémia következtében az elmúlt évekhez képest egy visszafogottabb növekedési ütemet figyelhetünk meg a magyar faktoring piacon, azonban a gazdaság újraindulása minden bizonnyal erre a szegmensre is pozitív hatást fog gyakorolni.

2021. június 15. 17:43

Megérkezett a munkaerő-piac Tindere

Négy rövid videó, pár alapinformáció megadása és már mehet is a jelentkezés a kiszemelt állásra – ennyire egyszerű és gyors lehet az álláskeresés az itthon egyedülállónak számító Pozi mobilalkalmazással. A megoldás a vállalkozások számára is nagy előnyöket tartogat, hiszen akár egy hét alatt lebonyolítható a toborzási folyamat az applikáció segítségével. 

2021. június 15. 12:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

2021. május 31. 09:54

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40