A Ricoh közzétette 2016-os Fenntarthatósági Jelentését

forrás: Prím Online, 2016. december 22. 08:26

A Ricoh nyilvánosságra hozta a Ricoh Csoport 2016. évi integrált Fenntarthatósági Jelentését.

A Ricoh 2012. óta minden pénzügyi évben közzéteszi fenntarthatósági riportját, amely átfogó pénzügyi- és nem pénzügyi jellegű információkat tartalmaz a társadalomra és a környezetre gyakorolt hatással kapcsolatosan.

 

A jelentés célja, hogy tájékoztató jellegű áttekintést nyújtson arról az értékteremtésről, amit a Ricoh Group biztosít a részvényesek és a befektetők számára. A vezetőség üzenete tükrözi a vállalatcsoport vízióját és stratégiáját, illetve összegzi a Ricoh által létrehozni kívánt vállalati értéket. A riport külön fejezetet szentel a célok eléréséhez vezető folyamat bemutatására is, feltárva az üzleti tevékenységekre fordított menedzsment szintű erőforrásokat és azok eredményét. Emellett közzéteszi az egyes üzletágakra vonatkozó stratégiai célokat és azok megvalósulásának eddigi mérföldköveit. Rávilágít a Ricoh technológiai lehetőségeire, az ügyfélkapcsolati hálózatban és a fenntarthatósági törekvésekben rejlő potenciálra, betekintést nyújtva a Ricoh értékteremtő forrásaiba.    

 

 

A Ricoh a jelentés összeállításának elsődleges céljaként a vállalatcsoport értékteremtő tevékenysége mögött rejlő gondolkodásmód megismertetését tűzte ki. 

 

A beszámoló közzététele során a Ricoh az International Integrated Reporting Council (IIRC) által megfogalmazott irányelveket, illetve a GRI Sustainability Reporting Guidelines előírásait alkalmazta. 

 

Kapcsolódó tartalmak: 

Ricoh Csoport Fenntarthatósági Jelentés 2016: http://www.ricoh.com/sustainability/report/ 

Befektetői kapcsolatok: http://www.ricoh.com/IR/ 

Társadalmi felelősségvállalás: http://www.ricoh.com/csr/ 

Környezetvédelem: http://www.ricoh.com/environment/ 

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-ban harmadjára ért el platina minősítést a Bridgestone

A Bridgestone EMEA (Európa, Közép-Kelet és Afrika régió) ismét megkapta a platina minősítést a neves fenntarthatósági értékelő platform, az EcoVadis által. A szervezet 2023-ban már a harmadik egymást követő alkalommal nyerte el az EcoVadis legmagasabb besorolását, amivel a Bridgestone EMEA az EcoVadis által világszerte 220 iparágban értékelt 130 000 vállalat legjobb 1 százalékba került.

2024. április 15. 16:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09