Az Euronics hálózata az elsők között teljesítette az új online kassza előírásokat

forrás: Prím Online, 2017. június 1. 15:25

Az ország egyik legnagyobb műszaki áruházláncának minden boltja már az új jogszabálynak megfelelő pénztárgép-verzióval működik.

Az elsők között vált az országban teljes egészében ONLINE 2.0 szabályoknak megfelelően frissített bolthálózattá az Euronics, ennek eredményeként az áruházláncnál május eleje óta már az új pénztárgépek és az AEE FirmWare verzió állnak működésben.

 

A megvalósítást végző Laurel nemcsak az elsők között szerezte meg az online kasszákra vonatkozó ONLINE 2.0 szabályoknak megfelelően módosított pénztárgép-forgalmazási engedélyt, hanem március vége óta már több – összesen nyolc – újabb engedélyezteti eljárást is sikeresen lefolytattak.

 

A következő hetek során a Laurel kasszafejlesztő csapata a többi új rendszer engedélyeztetésére összpontosítva tovább folytatja a már meglévő engedélyek refiskalizációját. „Elismerés számunkra, hogy minden eddigi engedélyeztetési kérelmünket kifogás nélkül elfogadta a szabályozó hatóság. A nyár folyamán több ezer pénztárgép frissítése történik meg” – mondta Bessenyei István, a Laurel tulajdonos-ügyvezetője.

 

„Mivel az Euronics is az elsők között kapta meg a 9/2016-os jogszabálynak megfelelő engedélyt, műszaki áruházláncunk minden boltja immáron az ONLINE 2.0 szabályoknak megfelelően módosított pénztárgép-verzióval működhet. A Laurel szakmai felkészültségének köszönhetően az engedélyünk sikeresen, az általunk kívánt igen rövid határidőre megújításra került. A telepítés a terveknek megfelelően zajlott, az átállással járó technikai kihívásokat pedig partnereink támogatásával és rugalmasságával gyorsan és hatékonyan kezeltük a boltok folyamatos működése mellett" - Kóbor Attila, az Euronics IT-igazgatója.

 

Mint ismeretes, tavaly szeptemberben jelent meg a Nemzetgazdasági Miniszter 36/2016. (IX. 27.) NGM rendelete, mely módosította a jelenleg hatályos 48/2013 (XI.15.) NGM, illetve a 9/2016 (III.25) rendeletet. A megjelent módosítás értelmében az ONLINE 1.0 rendeletnek megfelelő pénztárgépeket (a jelenleg érvényes forgalmazási engedélyek alapján) 2017. január 1-ig lehetett üzembe helyezni. A meglévő engedélyek frissítésének beadási határidejét 2017. április 30-ig hosszabbította meg a rendeletmódosítás. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tovább terjeszkedik a belga-magyar logisztikai raktárfejlesztő-vállalat

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 m2 alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar-Vármegyei székhely térségében. A kitűnő lokációjú beruházásra a debreceni repülőtér és az épülő BMW gyár közelében kerül sor. 

2024. április 24. 14:46

Jön a MI Expo! Kiderül, hogyan formálja át az iparágakat az AI

Vajon lesz értéke az emberi munkának az AI-korszakban? Milyen munkaerőt tud kiváltani az AI már 2024-ben? Hogyan változtatja meg a munkaköröket a technológiai forradalom? Ilyen és efféle kérdéseket fognak körbejárni a MI Expo előadói június 11-én a Lurdy Házban. A rendezvény célja, hogy betekintést engedjen a kkv-k számára az iparágukat érintő legfontosabb változásokba.

2024. április 24. 13:11

Újabb húszezer laptopot szállít a Delta Systems Kft. az iskoláknak

A tavaly őszi szállítás után idén újabb, csaknem 20 ezer laptopot kapnak Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya és Somogy vármegye diákjai a Delta Systems Kft. közreműködésével mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) a csaknem húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a Delta Systems Kft. vezette konzorciumot, mellyel a négy vármegye tanulói számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit. 

2024. április 24. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50