Civil Díjat nyert a szoftvervállalat

forrás: Prím Online, 2020. október 12. 19:33

A NIOK Alapítvány a „Legjobb együttműködés” kategóriáját ítélte a Liferay Hungary szoftervállalat számára az InDaHouse Hungary Egyesület több éves anyagi és önkéntes hozzájárulásáért. A jótékonysági kapcsolat azonban kölcsönös, mivel a borsodi gyerekek segítése és a közösségi ház megépítésében való aktív részvétel a vállalat dolgozói számára is pozitív hatást gyakorol. 

Az egyesület tevékenysége a Hernádszentandráson élő hátrányos helyzetű gyerekek önállóságra nevelésére irányul, hogy képesek legyenek felzárkózni és kitörni a szegénységi spirálból. A szoftvervállalat mind szakmai, anyagi, és tárgyi támogatást is biztosított a cél érdekében, de a kétkezi munkától sem riadtak vissza. 

 

A három fő terület, amelyben a vállalat jelentős segítséget nyújtott az évek alatt: 

  • Az InDaHouse Önkéntes- és Gyerekközpont építése és anyagi támogatása
    A gyermekek fejlesztő foglalkoztatásának helyet adó közösségi ház építésébe a vállalat munkatársaival összesen 84 napot munkanapot, valamint közel 5 millió Ft-ot fektetett be. 
  • Az InDaHouse Hungary Egyesület online adományozói felülete
    A szervezet nyilvános adománygyűjtő weboldalát és a teljes fizetési rendszer létrehozását a vállalat kollegái szabadidejükben hozták létre, valamint működtetik a mai napig. 

 

  • Az InDaHouse Központ számítástechnikai infrastruktúrája
    Az online foglalkozások lebonyolításához a vállalat laptopokat, klaviatúrákat, egereket, headseteket, routereket adományozott. 

 

A vállalati felelősségvállalás jelentősége

A 2018-ban indított társadalmi felelősségvállalásra irányuló projektek közül az InDaHouse Egyesülettel kialakított együttműködés hosszútávú partneri kapcsolattá nőtte ki magát. Ahogy az egyesület munkája is a tudatos nevelésre, a gyerekek egyéni készségeinek, valamint az ebből származó ön-erő felszabadítására fókuszál, úgy formálja a dolgozók társadalomban betöltött helyét és szerepét is a folyamatos jótékonysági tevékenység. 

 

„Vezetőként úgy gondolom, hogy nem csak a monetáris, vagy éppen a szellemi tőke növekedésért vagyok felelős a vállalaton belül, hanem az egyéni fejlődést inspiráló példák és tevékenységek cégkultúrán belüli meghonosításáért is. Hiszen az eredmények akkor sikeresek, ha közben másokat is motiválnak. Ebben az évben az Év Fiatal Vezetője pályázat különdíjasa lettem. Benkő Fruzsival, az InDaHouse alapítójával, legelőször ugyanezen pályázat rendezvényén találkoztam évekkel ezelőtt. Azt hiszem, ez világossá teszi a szemléletmódomat.” – magyarázza Balogh Zsolt, a Liferay Hungary ügyvezetője. 

 

„A vállalati támogatások és segítségek hatalmas jelentőséggel bírnak az egyesület működésében. Az, hogy a Liferay Hungary évek óta mellettünk áll a nehézsorsú gyermekek fejlesztésében, még inkább megerősít abban, hogy az az út, amelyre ráléptem igazi lehetőséget hordoz magában. Úgy érzem, hogy közösen teremtünk értéket, sőt, példát tudunk mutatni más vállalatok számára is, hogy hogyan lehet hosszútávon sikeresen együttműködni egy civil szervezettel.” – fűzi hozzá Benkő Fruzsi, az InDaHouse alapítója. 

 

Az InDaHouse tavaly novemberben sikeresen befejezte a közösségi ház felépítését, így még komfortosabb környezetet teremtve az évek alatt már több mint 10000 megtartott fejlesztő foglalkozáshoz.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50