Ezek a legnépszerűbb autómárkák

forrás: Prím Online, 2021. május 16. 16:11

A Picodi.com kutatócsoportja megvizsgálta mely autómárkák iránt érdeklődnek a legjobban az internet-felhasználók Európában.

 

Fény derült a legkívánatosabb autómárkákra

Annak érdekében, hogy megtudjuk mely autók vezetéséről álmodoznak Európa-szerte, összehasonlítottuk a Google keresések statisztikáit több, mint 60 autómárka között: prémium, középosztály és gazdaságos kategóriákban.

 

 

 

Európában, ahogy Magyarországon is a legnagyobb érdeklődést a BMW vonzza. Ez a német márka Európa 15 országában a legnépszerűbb autógyártóinak az élére került a listában. Az Egyesült Királyságtól kezdve Németországon, Ausztrián és hazánkon keresztül, a balkáni államok többségéig (Szerbia, Montenegró, Macedónia és így tovább) a dobogó első fokát szerezte meg.

 

A Mercedes-Benz a második helyen végzett a legnépszerűbb autógyártók között az internetezők körében 10 országban. A márka legnagyobb rajongótábora Oroszországban, Azerbajdzsánban, Örményországban, Albániában és számos nyugat-európai országban található, köztük Portugáliában, Luxemburgban és Belgiumban.

 

Utolsó dobogósunk a Toyota lett, amely a legnagyobb népszerűséget kapta Lengyelországban, de rajongóit megtaláljuk Bulgáriában, Görögországban, Litvániában és Lettországban is.

 

Fej fej melletti hajrában a negyedik helyre szorult egyaránt a Volkswagen és a Tesla. Az amerikai elektromos autómárka tábora vezető pozícióba került Írországban, Liechtensteinben, Norvégiában és Svájcban. A német gyártót pedig Spanyolországban, Olaszországban, Ukrajnában és Belorussziában kedvelik a legjobban.

 

A Dél-Koreai Hyundai márka 3 európai országban tört az élre, Csehország, Szlovákia és Izland emellett tette le a voksát.

 

A két francia márka, a Peugeot és a Renault, valamint a svéd Volvo az utolsó cégek, amelyek valamelyik európai országban a csúcsra törtek. A franciák mellett még a dánok preferálják a Peugeot-t, a Renault pedig a törökök között lett a legnépszerűbb, és végezetül a Volvo, ami Svédországban vezeti a listát.

 

A keresés módszertana és források

A kutatás 64 autómárka keresési lekérdezéseinek összehasonlításán alapult 2017–2021 között. A korábbi adatok a Google Keyword Planner segítségével szerezték. Andorra, Málta, Monaco, San Marino és a Vatikán adatai nem álltak rendelkezésre.

Forrás: Picodi.com

Kulcsszavak: autó Picodi.com Picodi

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2036-tól átveszik az uralmat az elektromos autók

Az ABB támogatásával készített jelentésben a szakemberek úgy vélik, hogy a világszerte tervezett, 80 e-járműakkumulátor gigaüzem nem lesz elegendő, és kiemelik az automatizálás szerepét a kereslet kielégítésében, mivel az előrejelzések szerint az elektromos járművek száma 2036-ra meghaladja majd a belső égésű motorokkal hajtott járművekét.

2021. június 1. 17:12

Ezek a legnépszerűbb autómárkák

A Picodi.com kutatócsoportja megvizsgálta mely autómárkák iránt érdeklődnek a legjobban az internet-felhasználók Európában.

2021. május 16. 16:11

Állja a sarat a hazai cégautópiac

A koronavírus-járvány hatására a magyar cégvezetők harmada várakozó álláspontra helyezkedett a céges flotta bővítését illetően és elhalasztotta az autóvásárlást, 12 százalékuk viszont a felgyorsult beszerzést választotta stratégiájául, hiszen a vírushelyzet miatt a munkavállaóik körében is körülbelül ugyanekkora arányban növekedett az igény a céges autóhasználatra. A bővítést tervezők szinte kizárólag (79%) új autók beszerzésén gondolkodnak, közel 40 százalékuk prémium kategóriás autó vásárlását tervezi – derül ki a Wallis Motor és a Share Now közös kutatásából. 

2021. május 7. 17:24

Limitált szériás változatokkal emlékezik meg Forma 1-es győzelmeiről a Maserati

Dicső versenymúltját ünnepelve, új limitált szériás modelleket mutatott be a Maserati. A Ghibli F Tributo, és Levante F Tributo változatokkal az olasz gyártó Juan Manuel Fangio, argentin világbajnok Forma 1-es pilótával elért közös sikereinek állít emléket. 

2021. április 28. 13:40

Az Év Beszállítója lett a Bridgestone Tatabánya 2021-ben

Autógyártók és autógyárak véleménye, ajánlásai alapján tartotta kiemelkedőnek a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. teljesítményét a neves szakmai újságírókból álló zsűri. A sikerhez a BIRD X érintés nélküli technológia bevezetésétől kezdve az első nagy autóipari beszállításon keresztül a digitális gyártástechnológiáig több lépés vezetett. A folyamatos fejlesztések 2021-ben sem állnak le; részben a Versenyképesség Növelő Támogatási Program keretében újabb K1-Single típusú gumiabroncs-felépítő gépsor is munkába áll a gyárban.

2021. április 26. 14:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

2021. május 31. 09:54

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40