Az ABB befektet a Scalable Roboticsba

forrás: Prím Online, 2022. november 2. 12:43

Az ABB stratégiai partnerséget kötött az amerikai székhelyű Scalable Robotics startup céggel, hogy bővítse felhasználóbarát hegesztőrobot-rendszerek portfólióját. A Scalable Robotics technológiája a 3D-s gépi látás és a beágyazott folyamatmegértés révén lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a hegesztőrobotokat egyszerűen, kódolás nélkül programozzák. Az ABB Technology Ventures (ATV), az ABB kockázatitőke-befektetési részlege lesz a vezető befektető a Scalable-be történő magvető tőkebefektetésben. Az ABB a befektetés mértékét és feltételeit nem hozta nyilvánosságra. 

A befektetés egy újabb mérföldkő az ABB partnerhálózat-építési stratégiájában, amely olyan partnerekre fókuszál, akik könnyen használható megoldásokat kínálnak különböző alkalmazások és iparágak számára. 

 

 

„A vállalatok a robotikától várják a rugalmas alkalmazkodóképesség, a rugalmasság és a hatékonyság növelését az olyan globális kihívásokkal szemben, mint a munkaerőhiány, a sérült ellátási láncok és a bizonytalanság” – mondta Marc Segura, az ABB Robotika üzletágának vezetője. „A becslések szerint 2024-re, csak az Egyesült Államokban 400 000 hegesztő fog hiányozni. Ezen kihívások kezelése érdekében egyszerűen használható és könnyen programozható technológiák biztosításával segítenünk kell a robotok elterjedését. Az ilyen technológia lehetővé teszi a gyártók számára, hogy könnyen bevezethessék azokat az automatizált megoldásokat, amelyekkel több alkatrészt hegeszthetnek kevesebb idő alatt, minimális szintre csökkenthetik a selejt arányát, és maximalizálni tudják a minőséget.” 

 

 

A Scalable technológiája bővíti az ABB meglévő, kód nélküli programozási alkalmazásainak portfólióját, amelyek alkalmazása esetén nincs szükség speciális programozási ismeretekre. A Scalable platform lehetővé teszi, hogy a hegesztő úgy tanítsa meg a feladatot a robotnak, hogy megmutatja, hol kell a hegesztést végrehajtani, a robot pedig magától megtanulja az útvonalat. A platform egy 3D-s kamerával rendelkezik, amely a robotkar végén lévő eszközhöz rögzített védődobozban van elhelyezve, és egy érintőképernyős kezelőfelület segítségével vezeti a hegesztőt a letpogatás, a tanítás, az érvényesítés és a finomhangolás lépésein keresztül.    

 

A hegesztő úgy tanítja meg a robotnak a hegesztési varratok helyzetét, hogy a kezében tartott érintőtollal jelzi a varrat kívánt megközelítési, felhordási és elválási pontjait. A platform automatikusan létrehozza a hegesztési pályát, amelyet az ABB piacvezető szimulációs és programozási szoftverében, a RobotStudio-ban validál. A kezelő elvégzi a végső módosításokat, mielőtt a robot automatikusan beállítja a programot, és elküldi a robotvezérlőnek, hogy a hegesztést végre lehessen hajtani. 

 

 

„A Scalable Roboticsot arra az alapkoncepcióra alapítottuk, hogy az ipari robot olyan eszköz, amelynek minden méretű és technikai fejlettségű vállalat számára elérhetőnek kell lennie” – mondta Tom Fuhlbrigge, a Scalable Robotics alapítója és vezérigazgatója. „Újszerű ember-robot interakciós technikáink lehetővé teszik, hogy az ívhegesztési folyamatot ismerő szakemberek intuitív módon megmutassák a robotnak, hogy mit kell tenni anélkül, hogy ehhez robotikai tapasztalatra lenne szükségégük. Nagyon örülünk, hogy egyesíthetjük erőinket az ABB-vel, amely ideális partnerként segíti ezt a technológiát globális szinten piacra dobni.” 

 

A Scalable Robotics lehetővé teszi bármilyen méretű gyártó számára, hogy gyorsan és egyszerűen hozzon létre robotprogramokat a kódmentes, CAD-mentes, „point and click” (rámutatás és kattintás) típusú programozási felületen keresztül. A Scalable egyedülálló megoldása hatékonyan kezeli a robotalapú automatizálás fennmaradó költséges folyamatait: a betanítás időtartamát hetekről órákra csökkenti, és a hegesztőnek nincs szükség új készségek elsajátítására, a programozás időigényét teljes műszakokról percekre csökkenti, egyáltalán nem igényel CAD-et, és a munkadarabok beállítási és befogási műveleteit drágáról és módosíthatatlanról olcsóra és adaptálhatóra változtatja meg. A Scalable technológiájával bármely gyártó költséghatékonyan automatizálhat a mai, rendkívül erős versenypiacon.  

 

 

Az ABB Robotika és Gyártásautomatizálás üzletága úttörő szerepet tölt be a robotikában, a gépautomatizálásban és a digitális szolgáltatásokban. Innovatív megoldásokat szállít az iparágak széles köre számára, az autógyártástól az elektronikán át a logisztikáig. A világ egyik vezető robotikai és gépautomatizálási szállítójaként már több mint 500 000 robotikai megoldást szállítottunk világszerte. Segítünk vevőinknek, hogy javítsák a létesítményeik termelékenységét, rugalmasságát, folyamataik egyszerűsítését, és fokozzák a termékeik minőségét. Támogatjuk átállásukat a jövő gyárára, amelyet a kollaboratív robotika és a hálózatra kapcsolt eszközök jellemeznek majd. Az ABB Robotika és Gyártásautomatizálás üzletág több mint 11 000 főt alkalmaz a világ 53 országában működő több mint 100 egységében. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá az SAP Hungary és a Gábor Dénes Egyetem

Hosszú távra szóló stratégiai együttműködési megállapodást kötött a hazai üzleti informatikai szektor vezető szereplője, az SAP Hungary, és a sokrétű IT és gazdasági képzési portfólióval rendelkező, innovációban élen járó Gábor Dénes Egyetem. Az együttműködési szerződést az egyetem tanévnyitó ünnepségén írta alá Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója és Dr. Dietz Ferenc, a Gábor Dénes Egyetem elnöke.

2024. szeptember 16. 11:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

2024. augusztus 14. 10:27