Új trendek és kihívások az online marketingben

forrás: Prím Online, 2023. június 9. 14:06

2023-ban a közösségi média marketing szerepe, valamint az influenszer marketing és a felhasználók által generált tartalmak (UGC - User Generated Content) egyre inkább teret hódítanak, és szinte megkerülhetetlenné válnak a vállalkozások üzleti stratégiájában. 

A Data Reportal legfrissebb adatai szerint 2023-ban már 4.76 milliárdan használnak legalább egy közösségi platformot világszerte. Az influenszer marketing piacán is jelentős növekedés tapasztalható: a becslések szerint ma már több mint 50 millió ember tartja magát tartalomkészítőnek, és a Collabstr 2023-as előrejelzése szerint az influenszer piac mérete 17.4 milliárd dollárra nő, ami 14.47%-os növekedést jelent 2022-höz képest. 

 

“A számok alapján világos, hogy a közösségi média és az influenszer marketing jelentősége folyamatosan növekszik. Ráadásul az új ügyfelek elérése a közösségi média felületeken általában kevesebbe kerül, mint a hagyományos csatornákon keresztül. A rejtett lehetőségek kiaknázása és gyakorlatba való átültetése azonban gyakran túl nagy kihívást jelent a vállalkozások számára.” – avat be Csiki Anita, a Starpath Agency tulajdonosa.

 

freepik.com

 

A legnagyobb márkák új stratégiája: közösségi média és influenszer partnerségek

 

Az utóbbi években jelentős változások történtek a vásárlói szokásokban és az ügyfélelérési módszerekben. A közösségi média hirdetések még mindig rendkívül hatékonyak, mivel elkötelezik az ügyfeleket és növelik az ügyfél interakciókat. Ma már egyre többen használják a közösségi médiát márkakutatásra és vásárlásra is, ezért a nagyobb márkák stratégiai partnerségeket kötnek a népszerű influenszerekkel. 

 

"A felhasználók által generált tartalmakra – mint például a vélemények és ajánlások – sokkal nagyobb eséllyel kattintanak rá az emberek, mint bármely más típusú hirdetésre. Azonban nem minden influenszer megfelelő – van, aki nem rendelkezik valódi követőbázissal, és a munkájuk minősége sem mindig garantált. Ezért érdemes egy tapasztalt ügynökséget megbízni a feladattal, aki garantálja a minőséget és gondoskodik arról, hogy minden a tervek szerint haladjon." – hangsúlyozza a szakértői hozzáértés jelentőségét Csiki Anita, aki a saját ügynökségénél behatóan vizsgálja az influenszerek hátterét, beleértve a követőbázisukat és korábbi teljesítményt, mert “Csak így tudunk megalapozott tanácsokat adni ügyfeleinknek arra vonatkozóan, hogy kivel érdemes együtt dolgozni. Figyelembe vesszük a célközönséget, és mindig a legjobb eredmény elérése érdekében alakítjuk ki a közösségi média stratégiát.“

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Indul az emberszabású robotok sorozatgyártása

Már jövőre megindulhat az első ipari célú humanoid robotok sorozatgyártása. Ezekkel az eszközökkel a manuális tevékenységek több mint fele automatizálható. Az emberszabású robotok bevezető ára 80.000 euró körül várható, de így is nagyjából másfél év alatt megtérül egy ilyen beruházás – mutatta ki tanulmányában a stuttgarti központú Horváth csoport, amelynek magyarországi tagja az IFUA Horváth.

2024. május 21. 13:02

KPMG: Az energiaipar sem ússza meg a genAI bevezetését

Óvatosak a generatív mesterséges intelligencia bevezetése kapcsán az energiaipari vezetők. A KPMG Global Energy CEO Outlook legutóbbi kutatása szerint a vezérigazgatók a jelenlegi ingatag geopolitikai és politikai helyzetben is bizakodóak a növekedési kilátásokat illetően, a befektetések terén pedig legfőbb prioritásuk a generatív mesterséges intelligencia. Lelkesedésüket mérséklik azonban az etikai problémák és a kiberbiztonsági kockázatok. A kutatásból az is kiderül, hogy a vezérigazgatók az ESG-t ma már az üzleti siker egyik alapjának tartják.

2024. május 21. 11:28

A műanyaghulladékot a felére csökkentették az ABB finnországi gyárában

A hulladékok újrahasznosítására irányuló innovatív eljárások bevezetésével az ABB finnországi Porvoóban találha-tó gyártóüzeme 50 százalékkal csökkentette a vegyes műanyaghulladék mennyiségét, és 2023-ban közel 20 száza-lékkal javította az újrahasznosítás arányát. Az újrahasznosítási erőfeszítések fontos lépést jelentenek a Föld erőfor-rásainak megőrzése és az ügyfelek fenntarthatósági kötelezettségvállalásainak támogatása felé; ezen erőfeszítések 2024-ben 16 égerfa átlagos súlyának megfelelő mennyiségű polipropilént takarítanak meg.

2024. május 21. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59