Bővít és hosszabbít a GLP régi partnere Gyálon

forrás: Prím Online, 2023. június 21. 20:32

Másfélszeresére bővíti korábban bérelt raktár- és irodaterületét a HOPI a GLP Gyál Logisztikai Központban. A parkot üzemeltető GLP ezzel egy időben jelentős szerződéshosszabbításról szóló megállapodást is kötött a belföldi és nemzetközi szállítmányozás, valamint a raktározás területén tevékenykedő szolgáltatóval.

A HOPI a GLP egyik legrégebbi hazai partnere. A logisztikai ingatlanok, a digitális infrastruktúra és a megújuló energiák terén tevékenykedő globális befektetéskezelő csoport 2020-ban jelent meg a magyarországi piacon egy hatalmas közép-kelet-európai ingatlanportfólió akvizíciója nyomán. Azóta több jelentős fejlesztést hajtott végre, jelenleg elsősorban Szigetszentmiklós térségében aktív, ahol több ütemben összesen mintegy 180 ezer négyzetméternyi első osztályú létesítményt hoz létre.

 

A GLP ingatlanállományának fontos jellemzője a stratégiai elhelyezkedés: nagyvárosok vonzáskörzetében, frekventált csomópontok, közúti gyorsforgalmi útvonalak közvetlen közelében találhatók. Ezek az ismérvek a már meglévő ingatlanok esetében is fennálnak, a GLP Gyál Logisztikai Központ Budapest belvárosától mindössze 23 kilométerre, az M5 autópálya mentén, a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér közelében helyezkedik el.

 

 

A HOPI Hungária Logisztikai Kft. több mint 15 éve működik Gyálon. A jelenlegi, mintegy 5000 négyzetméternyi raktár- és irodaterületet magában foglaló bérleménybe 2022 júniusában költözött a vállalat, és máris eljött a bővítés ideje. A minap aláírt megállapodás szerint a HOPI csaknem 2500 négyzetméteres újabb egységet vesz birtokba.

 

Fekete Attila, a HOPI Hungária Logisztikai Kft. értékesítési igazgatója kiemelte: „A GLP-vel ápolt jó kapcsolatunk megkönnyítette a dolgunkat, amikor a GLP Gyál Logisztikai Központban való hosszabbításról és bővítésről döntöttünk. A proaktív, együttműködő hozzáállás, amellyel a GLP a bérlői elvárásokat kezeli, az épületeik magas műszaki és fenntarthatósági színvonala, valamint stratégiai elhelyezkedésük mind-mind nagy előnyt jelentenek.”

 

Kerekes István, a GLP Hungary országigazgatója elmondta: „A GLP üzleti filozófiájának fontos tényezője a hosszú távú perspektíva. Az épületeink általában a szokásosnál tovább maradnak a portfóliónkban, és saját dedikált szakembereink gondoskodnak az üzemeltetésükről is. Ez a megközelítés kedvez a szoros és hosszú távú partnerkapcsolatok kialakításának. Az utóbbi évek szerződéshosszabbításai és bővítései azt mutatják, hogy képesek vagyunk megfelelni ügyfeleink növekvő elvárásainak a folyamatosan növekvő bérleti díjak mellett is.Úgy vélem, hogy munkánk eredményességét jól jelzi, hogy számos bérlőnk évek óta velünk együtt növekszik, bármekkora méretű létesítményről legyen is szó.”

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Indul az emberszabású robotok sorozatgyártása

Már jövőre megindulhat az első ipari célú humanoid robotok sorozatgyártása. Ezekkel az eszközökkel a manuális tevékenységek több mint fele automatizálható. Az emberszabású robotok bevezető ára 80.000 euró körül várható, de így is nagyjából másfél év alatt megtérül egy ilyen beruházás – mutatta ki tanulmányában a stuttgarti központú Horváth csoport, amelynek magyarországi tagja az IFUA Horváth.

2024. május 21. 13:02

KPMG: Az energiaipar sem ússza meg a genAI bevezetését

Óvatosak a generatív mesterséges intelligencia bevezetése kapcsán az energiaipari vezetők. A KPMG Global Energy CEO Outlook legutóbbi kutatása szerint a vezérigazgatók a jelenlegi ingatag geopolitikai és politikai helyzetben is bizakodóak a növekedési kilátásokat illetően, a befektetések terén pedig legfőbb prioritásuk a generatív mesterséges intelligencia. Lelkesedésüket mérséklik azonban az etikai problémák és a kiberbiztonsági kockázatok. A kutatásból az is kiderül, hogy a vezérigazgatók az ESG-t ma már az üzleti siker egyik alapjának tartják.

2024. május 21. 11:28

A műanyaghulladékot a felére csökkentették az ABB finnországi gyárában

A hulladékok újrahasznosítására irányuló innovatív eljárások bevezetésével az ABB finnországi Porvoóban találha-tó gyártóüzeme 50 százalékkal csökkentette a vegyes műanyaghulladék mennyiségét, és 2023-ban közel 20 száza-lékkal javította az újrahasznosítás arányát. Az újrahasznosítási erőfeszítések fontos lépést jelentenek a Föld erőfor-rásainak megőrzése és az ügyfelek fenntarthatósági kötelezettségvállalásainak támogatása felé; ezen erőfeszítések 2024-ben 16 égerfa átlagos súlyának megfelelő mennyiségű polipropilént takarítanak meg.

2024. május 21. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59