A világ első hűtőszekrénye 70 százalékban újrahasznosított műanyag belsővel

forrás: Prím Online, 2023. november 9. 17:17

A fenntarthatóság jegyében alkotta meg hűtőszekrényeinek új generációját az Electrolux. A már Magyarországon is elérhető készülékek belseje 70 százalékban újrahasznosított műanyagból készül, valamint innovatív megoldásaikkal az élelmiszerpazarlás megállításában is támogatják a fogyasztókat.

 

Iparági újítás az újrahasznosításban

 

Az Electrolux Group a beépíthető hűtőszekrények új generációját alkotta meg, amely már hazánkban is elérhető. Az Electrolux ENT6ME18S és ENP7MD19S kombinált hűtők belső burkolata 70 százalékban újrahasznosított műanyagból készül. Ez a hűtőszekrényben felhasznált összes műanyag 13 százalékának felel meg. Ez az arány egy iparági áttörés a hűtőszekrény gyártásban. Az újrahasznosított műanyagot egy olyan speciális beszállító szolgáltatja, amely az Európában kiselejtezett hűtőszekrényekből származó jó minőségű műanyagot gyűjti és finomítja. 

 

„Kiemelten fontos számunkra, hogy stabil és megbízható partnerekkel dolgozzunk együtt, akik biztosítani tudják a minőségi újrahasznosított anyagokat. A termékcsaládot kiválóan fogadták az olyan vásárokon, mint például a berlini IFA, mivel az iparág számára ez egy valódi bizonyíték, hogy a vállalatunk komolyan veszi a fenntarthatóságot” – mondta el Simona Oboroceanu, az Electrolux élelmiszertartósítással foglalkozó csapatának kategória marketing menedzsere.

 

 

Így is csökkenthető az élelmiszerpazarlás!

 

A nemrégiben bevezetett termékek innovatív GreenZone fiókkal rendelkeznek, amely frissen tartja a gyümölcsöket és zöldségeket. Egy kézi szellőző, amelyet a fogyasztók a fiók telítettségétől függően nyithatnak vagy zárhatnak segíti az élelmiszerek optimális levegőzését. 

 

„Az eddigi vizsgálatok kimutatták, hogy a GreenZone technológia 11 nap után is képes megtartani például az áfonyában lévő C-vitamin 95 százalékát, így a piacon egyedülálló eredményt sikerült elérnünk. A közelmúltban bevezetett termékekben is innovatív hűtési technológiát alkalmazunk, amely stabilan tartja a hőmérsékletet, így az alapanyagok tovább tárolhatók, ezzel kevesebb élelmiszer kerül a szemetesbe” – tette hozzá Simona Oboroceanu.

 

A termékről szóló videó:

 

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI forradalmára fókuszál a HONOR a VivaTech 2024-en

A HONOR bemutatta legújabb AI fejlesztéseit a párizsi VivaTech rendezvényen. Európa egyik legnagyobb tech- és innovációs eseményén a vállalat bemutatta újszerű, készülékalapú mesterséges intelligencia koncepcióját, és a négyrétegű AI stratégiáját. Ezzel együtt bejelentette, hogy a Google Clouddal készülő generatív AI fejlesztése új szintre emeli a felhasználói élményt.

2024. május 22. 19:26

Már lehet jelentkezni a Yettel és az Óbudai Egyetem közös ösztöndíjprogramjára

Május 22-től lehet jelentkezni a Yettel és az Óbudai Egyetem IT és mérnöki területen tanuló nők számára meghirdetett ösztöndíjprogramjára. Az ösztöndíj a diákok tudományos terveinek megvalósításához járul hozzá; a program keretösszege egy évre összesen 5 millió forint és szemeszterenként 4 diák nyerheti el.

2024. május 22. 17:48

Jövőbe mutató megoldások a 10. Smart Factory ConnAction konferencián

Az ipar 4.0 koncepciója több mint egy évtizede tartja izgalomban a termelővállalatokat. Ez idő alatt az ipari termelés digitalizálása és automatizálása, valamint az okos gyártás és az innovatív technológiák használata az egyik legnépszerűbb témává vált, amely még a mindennapi beszélgetésekben is megjelenik. 

2024. május 22. 16:05

Globális jelentőségű mérföldkőhöz ért a mesterséges intelligencia szabályozása

Hosszas jogalkotási folyamat lezárásaként a mai napon az Európa Tanács elfogadta a mesterséges intelligenciáról szóló rendelettervezetet, az EU Hivatalos Lapjában való közzétételtől pedig megkezdődik a visszaszámlálás a rendelet alkalmazásáig. A Deloitte szakértői összegyűjtötték, mit is tartalmaz pontosan a rendelet.

2024. május 22. 13:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17