A technológia etikai kérdéseire is fókuszál a Huawei nyári női vezetőképzője

forrás: Prím Online, 2024. július 25. 17:25

Az összes EU-s tagországból, valamint Ukrajnából és a Nyugat-Balkánról vesznek részt tehetséges fiatal nők az Európai Vezetői Akadémia által negyedszerre megrendezett, „Női vezetők a digitális korban” intenzív képzésen, amelyet ezen a héten tartanak Varsóban. 

A Huawei által indított program célja, hogy segítse a fiatal női vezetők boldogulását, és Európát a befogadó és fenntartható digitális jövőbe vezesse. Az egyhetes programon világszínvonalú szakértők és mentorok részvételével olyan témákat érintenek, mint az új technológiák, a fenntarthatóság, a kiberbiztonság vagy a vezetői készségek. A magyar színeket egy tervező építészmérnök hallgató képviseli.

 

Az Európai Vezetői Akadémia (European Leadership Academy – ELA) 2021-es alapítása óta rendkívüli érdeklődésnek örvend: több mint tizenkétezer jelentkezővel büszkélkedhet különböző programjaira. A képzésen részt vevő hallgatók háttere nagyon színes, orvosi, mérnöki, akár jogi, hiszen a részvételnek nem feltétele a műszaki tudás. Egyedülállóvá teszi a kezdeményezést, hogy nem csak a természettudomány, technológiai, mérnöki vagy matematikai (STEM-) háttérrel rendelkező hallgatókat célozza, esélyt ad mindenkinek a vezetői készségek elsajátítására. 

 

A Huawei rendkívül fontosnak tartja, hogy a nők aktív résztvevőivé váljanak az Európa versenyképességének növelését célzó terveknek. A vállalatnak az is küldetése, hogy segítse felszínre hozni a női tehetségekben rejlő potenciált, proaktívan támogassa őket a technológiai forradalom vezetésében. 

 

 

A jövőnket meghatározó témákkal foglalkoznak a fiatal tehetségek

 

A „Női vezetők a digitális korban” programot július 21–26. között tartják Varsóban, világszínvonalú szakértők, mentorok részvételével. A képzés moduljai számos fontos témát érintenek, többek között az új technológiákat és a fenntarthatóságot, a mesterséges intelligenciát, a kiberbiztonságot, valamint vezetői készségek, vállalkozási ismeretek, a globális együttműködés és projektmenedzsment-technikák elsajátítását. 

 

A képzés megnyitóján magas rangú női vezetők és mentorok, köztük üzleti felsővezetők és politikai döntéshozók biztatták a résztvevőket a lehetőségek megragadására. Selina Wen, a Huawei európai intézményeként felelős főképviselője arról beszélt, hogy a vállalatnál számos vezető pozíciót nők töltenek be. „A pénzügyi igazgatónk, a soros elnökünk és a kutatás-fejlesztés globális vezetője is csodálatos nő” – hangsúlyozta. 

 

Violeta Bulc, az EU közlekedésért felelős biztosa és Szlovénia volt miniszterelnök-helyettese értékes leckéket osztott meg a hallgatókkal az életről, és egy szebb jövő kialakítására buzdította őket: „A technológia gyönyörű, de eszköz, nem csak cél, ezért helyesen kell használni. A technológiának az emberiséget és ezáltal az életeinket kell jobbá tennie.”

 

Androulla Vassiliou, az EU oktatásért és egészségügyért felelős volt biztosa arról beszélt, hogy lépést kell tartani a gyors technológiai fejlődéssel. „Biztosként támogattam az oktatás megnyitását az új technológiák irányába. Azok az országok, amelyek nem követték tanácsainkat, rendkívüli nehézségekkel szembesülnek a világjárvány alatt, ami nagyon negatív következményekkel járt Európa-szerte sok diák számára.”

 

Ösztöndíjat kapnak a résztvevő hallgatók

 

A képzésen összesen 29 fiatal nő vesz részt. A független zsűri mind a 27 EU-tagállamból, Ukrajnából, valamint a nyugat-balkáni régióból egy jelentkezőt választott ki, hogy elsajátítsák a szükséges készségeket, amelyekkel boldogulhatnak a holnap világában. Mindannyian Huawei-ösztöndíjban részesültek, hogy részt vegyen a képzésen, ezzel élő megtestesítői a cég „Senkit nem hagyunk hátra” mottójának.

 

A képzés moduljai számos fontos témát érintenek, a többi között az új technológiákat és a fenntarthatóságot, a mesterséges intelligenciát, a kiberbiztonságot, valamint vezetői készségek, vállalkozási ismeretek, a globális együttműködés és projektmenedzsment-technikák elsajátítását. Az intenzív hetet mesterkurzusokon, vitákon és csapatmunkával töltik a résztvevők.

 

Az idei varsói, valamint a korábbi lisszaboni (2021), prágai (2022) és valenciai (2023) képzésekkel kapcsolatban itt találhat további információt. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá az SAP Hungary és a Gábor Dénes Egyetem

Hosszú távra szóló stratégiai együttműködési megállapodást kötött a hazai üzleti informatikai szektor vezető szereplője, az SAP Hungary, és a sokrétű IT és gazdasági képzési portfólióval rendelkező, innovációban élen járó Gábor Dénes Egyetem. Az együttműködési szerződést az egyetem tanévnyitó ünnepségén írta alá Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója és Dr. Dietz Ferenc, a Gábor Dénes Egyetem elnöke.

2024. szeptember 16. 11:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

2024. augusztus 14. 10:27