Dél-Korea technológiai bemutatója a futball-világbajnokságon

Kollár Csaba, 2002. május 10. 10:01
Független szakértők értesülései szerint Dél-Korea – miközben a futball-világbajnokság eseményei zajlanak – be kívánja mutatni információs technológiai fejlettségét, elsősorban a 3G vezeték nélküli szolgáltatásokat.
A szöuli World Cup Stadiumot szerelték fel mindazzal a vezeték nélküli technikai és kommunikációs infrastruktúrával, ami prezentálja a szervezők szerint a világ jelenlegi legfejlettebb vezeték nélküli műszaki színvonalát.

A világbajnokság a bemutató mellett annak a fejlesztési sorozatnak is az egyik állomása, melynek eredményeként ez év második felében elkezdődhetnek a 3G szolgáltatások.

A kormány a 3G-lincenceket három operátornak adta át; SK-IMT, KT-Icom, valamint az LG Telecom által vezetett konzorcium.

Japán után Dél-Korea lakossága a világ második leginkább fogékony nemzete az új technológiák iránt. Igaz, hogy Japán a versengésben megelőzte néhány hónappal Dél-Koreát, ugyanakkor a kormányzat úgy véli, hogy csak akkor szabad elindítani a 3G-t, ha ahhoz számtalan szolgáltatás párosul, melyet örömmel fogadnak el a fogyasztók.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52