Az E-data Corporation kampányt indít európai szabadalmi jogainak érvényesítésére

MTI Sajtóadatbank, 2003. május 16. 12:52
Az E-data Corporation bejelentette, hogy a Howrey Simon Arnold & White ügyvédi iroda szolgáltatásait igénybe véve erőteljes kampányt indít, hogy érvényesítse licenc- és szabadalmi jogait abban a tíz EU-tagállamban, ahol ő birtokolja az EP 0 195 098 B1-es számú Freeny szabadalomhoz fűződő jogokat.
A cég ezzel egyidejűleg további erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy kártérítést kapjon azoktól a vállalatoktól, amelyek az Egyesült Államokban és Kanadában megsértették szabadalmi jogait.

Tallos T. Tibor, az E-data Corporation elnöke ekképp nyilatkozott: - Az E-data Corporation nagyon örül, hogy együttműködhet a Howrey ügyvédi irodával. A legújabb felmérések igazolják, hogy a Howrey világviszonylatban is kimagasló szerepet játszik a szellemi tulajdon jogi védelmében. Az IP Worldwide Ki védi a szellemi tulajdont Amerikában? cím alatt harmadik alkalommal kiadott éves felmérésének tanúsága szerint a Howrey Arnold Simon & White ügyvédi iroda a legsikeresebb ezen a területen. Nagy megtiszteltetésnek tartjuk, hogy miután a Freeny szabadalmat független szakértők is értékelték, aláírhattuk együttműködési szerződésünket Jacobus Rasser úrral, a Howrey londoni irodájának vezetőjével.

- Ez a jelentős lépés azt mutatja, hogy az E-data Corporation újabb erőfeszítéseket tesz szabadalmi jogainak érvényesítésére, a Freeny szabadalmat bitorlók sokasága ellen. Az E-data elhatározta, hogy mind a hazai, mind a külföldi bíróságokon erőteljes lépéseket tesz a Freeny szabadalom védelmében. A Howrey londoni irodája már elküldte az első figyelmeztetéseket az Európai Unió tagországaiban működő szabadalombitorlók címére. Sok közülük az elektronikus kereskedelem világszerte ismert, legnagyobb vállalatai közé tartozik. Az E-data Corporation elszánta magát arra, hogy minden esetben pert indít, ha engedélyeztetési vagy kiegyezései kísérletei kudarcot vallanak - mondta Tallos úr.

Az E-data Corporation elnöke azt is jelezte, hogy a cég több nagy egyesült államokbeli ügyvédi irodával is tárgyalásokat kezdett, hogy kártérítést követeljen azoktól, akik az Egyesült Államokban megsértették a Freeny szabadalomhoz fűződő jogait. Kanadában is ugyanerre törekszik, de ott azokkal szemben is fellép, akik a jövőben bitorolják a szabadalmát. A szabadalom száma az USA-ban 4.528.643, Kanadában pedig CA 1240390.

Tallos úr ekképp folytatta: - A múltban cégünk csak eseti erőfeszítéseket tett, hogy az USA-ban és Kanadában érvényesítse a Freeny szabadalomhoz fűződő jogait. Elhatároztuk, hogy sokkal összehangoltabb és agresszívebb kampányt indítunk szabadalmunk hazai és külföldi bitorlói ellen. Bár a szabadalom az Egyesült Államokban nemrég lejárt, cégünknek joga van arra, hogy hat évre visszamenőleg is kártérítést kérjen szabadalmának bitorlóitól. Kanadában és az Európai Unió területén a szabadalom három évvel tovább marad érvényben, mint az Egyesült Államokban.

  • Az E-data Inc. olyan észak-amerikai és európai szabadalmakat birtokol, melyek a digitális tartalmak elektronikus és vezeték nélküli hálózatokon keresztül történő továbbításának specifikus rendszereire és módszereire vonatkoznak. A vállalat úgy véli, hogy a Freeny szabadalom az elektronikus rendszereken, hálózatokon (köztük az interneten) keresztül digitális úton terjesztett információk, zenei anyagok, könyvek, filmek és egyéb termékek kialakuló világpiacának egyik alapvető eleme lesz. Az E-data olyan cégekkel akar együttműködni a világ minden táján, amelyek elősegítik, hogy érvényesítse a szellemi tulajdonhoz fűződő jogait, és engedélyeztesse a birtokában levő technológiát.

Forrás: OTS-Cégvonal
Kulcsszavak: szabadalom jog

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az OMV kiskereskedelmi hálózatának arculata új megjelenést kap Közép-Kelet-Európában

Az OMV egy újabb lépést tett a cég átalakulásának útján: a vállalat az elkövetkező három évben hét országban, Magyarország mellett Ausztriában, Romániában, Szlovákiában, Csehországban, Bulgáriában és Szerbiában is bevezeti az új arculatát. A stratégia célja, hogy hozzájáruljon egy olyan világ megteremtéséhez, amelyben a fenntartható energia, a fenntartható mobilitás és a fenntartható életmód mindenki számára valósággá válhat. 

2024. június 17. 13:20

K&H: Adatvédelem szintjén csak kevesen értenek az AI-hoz

Egyre több cég alkalmazza a mesterséges intelligenciát, de kevesen mondhatják el, hogy tisztában vannak azzal, hogy milyen hazai és nemzetközi, pénzügyi, felügyeleti és adatvédelmi szabályokat szükséges betartaniuk és hogyan alakíthatnak ki egy biztonságos, felkészült környezetet egy AI projekt megvalósulásakor. 

2024. június 17. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30