A videójátékok görögországi tilalma EU-irányelvekbe ütközik

Tóth Kristóf, 2003. július 24. 14:03
[smallimage 1 left] Ellentétes az Európai Bizottság irányelveivel és elvárásaival az a tavalyi évben hozott görög törvény, amely gyakorlatilag az egész ország területéről kitiltja az elektronikus játékokat.
Az Európai Bizottság kedden figyelmeztetést adott ki Görögország számára, amelyben az Európai Unió törvényhozó szerve értesíti az ország kormányát, hogy a tavaly júliusban bevezetett törvény, amely tiltja az elektronikus (és többek között számítógépes) játékok használatát minden magán- és közterületen, kivéve a kaszinókat, számos ponton ütközik az uniós feltételrendszerrel, amely előírja a termékek és szolgáltatások szabad kereskedelmét.

A törvény célja a görög kormány szerint az illegális szerencsejáték visszaszorítása az országban.

Görögország egyébként már azzal megszegte az európai uniós szabályokat, hogy nem értesítette az uniós vezetőket a tervezetről még akkor, amikor az csak előzetes vázlatként létezett.

A görög kormánynak elküldött tavaly októberi EU-értesítés szerint a tilalom megakadályozza, hogy az elektronikus játékra alkalmas termékek bejussanak az országba, amely szemben áll az uniós egyezményekkel, amelyek előírják a termékek tagországok közötti szabad áramlását. A kedden kiadott közlemény szerint az Európai Bizottságnak "számos további területen is komoly kétségei merültek fel a törvény uniós egyezményekkel való kompatibilitását illetően".

Az Európai Bizottság ezért a közeljövőben korlátozásokat tervez bevezetni Görögország ellen.
Kulcsszavak: törvény játékok EU

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A CIO perspektíva: backstage-ből a nagyszínpadra

Jelentősen felértékelődött a technológiai vezetők szerepe az elmúlt években: a Deloitte által megkérdezett CIO-k mintegy kétharmada a korábbi rutintól eltérően már közvetlenül a vezérigazgatónak jelent. A Deloitte CIO Programja a nagyvállalatok technológiai vezetőinek véleményét mérte fel rövid távú prioritásaikról, teljesítményükről és a napjaink legsürgetőbb üzleti problémáinak megoldásához szükséges képességeikről.

2024. június 26. 12:59

Új iparági sztenderd a tűzvédelemben

Folyamatosan bővül azoknak intézményeknek, gyáraknak, logisztikai központoknak a száma, amelyek egyszerűbbé és papírmentessé tették az ellenőrzési, karbantartási folyamatokat és azok dokumentálását egy egyedülálló magyar fejlesztésnek köszönhetően. A szoftvercég innovációja a következő időszakban egyfajta iparági sztenderddé válik a területen, amellyel átláthatóvá, egységesség válnak az ellenőrzések, auditálások folyamata is.

2024. június 25. 17:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40