IHM-HTEC: pályázat és konferencia

Hogyan exportáljunk Amerikába?

Vértes János Andor, 2004. január 23. 09:35
Az IHM egy ma megrendezett tájékoztató konferenciával egyidejűleg hirdeti meg az "Amerikai piacra jutás támogatása kis és közepes méretű vállalkozásoknak" pályázatát.
Az amerikai Magyar Technológia Központ (Hungarian Technology Enterprise Center) szakmai napjára, amelyen az Informatikai Kockázati Tőkealap is közreműködő, már előzetesen kétszáz érdeklődő jelentkezett, akik meg szeretnék kezdeni a felkészülést az amerikai üzleti normákra, minőségbiztosítási, technológiai követelményekre, az amerikai piaci környezetre.

A ma megjelent pályázat (amely részletesen a http://www.htec.hu oldalon olvasható) célja, hogy az informatika, a távközlés területén tevékenykedő kis- és középvállalkozásokat hozzásegítse a külföldi - első lépésben az amerikai - piacra történő kilépéshez. Az amerikai piac meghódításához természetesen mindenekelőtt exportképes, magas tudástartalmú termékekre és szolgáltatásokra van szükség, ám emellett egy sor olyan feltételt kell teljesíteni a termék sikeres bevezetéséhez, amely forrásokat és ismereteket igényel. Ez utóbbihoz kíván a pályázat is és a mai konferencia is hozzájárulni.

A szakmai nap egy sajtótájékoztatóval vette kezdetét, amelyen Suhajda Attila, a HTEC ügyvezető igazgatója és Jambrik Mihály, az IHM közigazgatási államtitkára ismertette a Magyar Technológia Központ feladatát és a pályázatot. Ezután - jelen hírünk megjelenésével egyidejűleg - kezdődött a konferencia, amelynek nyitóelőadást Jambrik Mihály tartja, aki azt ismerteti, hogy mivel segíti az IHM az ICT vállalatok versenyképességét, piacra jutását. A délelőtti plenáris ülés további felkért előadói: Bojár Gábor, a Graphisoft elnöke, David Tapper, az IDC programmenedzsere, és Gabor Garai kockázati tőkebefektető, jogi szakértő.

Délután két szekcióban folytatódik a munka, az egyikben a tőkéhez jutási lehetőségekbe avatja be az érdeklődőket Cseterki Imre, az NT Kht. úgyvezető igazgatója és Goszták Árpád, az IKT Rt. ügyvezetője, a másikban Suhajda Attila, a HTEC ügyvezető igazgatója, Sipka Júlia programiroda-vezető és Gönczi András üzletfejlesztési igazgató a HTEC-et mutatják be, és azt, hogy miképp pályázhatnak az amerikai piacra érett vállalkozások.

A szakmai nap konzultációs és kapcsolatépítési lehetőségeket teremtő koktéllal zárul, amelyen Csepeli György, az IHM politikai államtitkára mond zárszót.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Töltőkábelek – mi történik, ha megrágta a kutya?

Ma már szerencsére minden eszközhöz, amit tölteni szükséges, tudunk vásárolni extra töltőkábelt, ha esetleg véletlenül elvágnánk vagy megrágná a házi kedvencünk. Találunk a piacon egyedileg az eszközünkre szabott kábelt, de léteznek már univerzális megoldások is.

2021. június 14. 15:56

Megkérdőjezelődött a trójai faló mítosza

A trójai faló legendáját szinte mindenki ismeri: egy gigantikus, fából készült építménybe katonák bújnak, hogy az éj leple alatt kimásszanak a Trója falai mögé bevontatott „ajándékból”, majd társaikat beengedve percek alatt eldöntik a tíz évig húzódó csata menetét. De vajon valóban így történt? Tényleg egy lovat formált az építmény, a valóságban is így dőlt el a csata, vagy mindez csak mítosz? A Viasat History legújabb, A trójai faló rejtélye című dokumentumfilmje 2021. május 23-án vasárnap 21 órától szakértők segítségével igyekszik megfejteni a rejtélyt és felgöngyölíteni Homérosz költeményeinek valódi jelentését.

2021. május 22. 10:31

Jár neked a legjobb! - Nézzük, mi újdonság van a napelem piacán!

Rengeteg újdonságot láthatsz, hiszen a megújuló energia fejlődése nem egyszerűen csak biznisz, hanem egy lehetőség arra, hogy elkerüljük a klímaválságot és megőrizzük a fenntartható, élhető bolygónkat a jövő generációk számára.

2021. május 13. 11:09

A Facebook új fejlesztése: karszalag az AR eszközök vezérléséhez

Amikor egy olyan technológiában, mint a kibővített valóság ilyen mértékű növekedés tapasztalható, akkor egyértelművé válik, hogy óriási változást hoz majd életünkben és mindennapjaink részévé válik. 

2021. május 10. 11:38

Szabadszájú, őszinte könyvet írt az ország vadállatbefogója, Both Zoltán

Könyvet írt Both Zoltán, az ország egyetlen hivatásos vadállatbefogója. Több mint 20 éve ezzel a titulussal ismeri őt mindenki. Az egykori szegény kisfiú most ’A Vadállatbefogó - Cenzúra nélkül’ című könyvében felfedi, hogy milyen is az „igazi bothzoli”, aki küzdött az alkohollal, a drogokkal és, aki minden pénzét egzotikus hüllőkre költötte.

2021. február 18. 20:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

2021. május 31. 09:54

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40