Calypso vezeték nélküli Wi-Fi/GSM-GPRS telefon

OTS - Cégvonal, 2005. május 19. 15:33
A Calypso Wireless bejelentette, hogy duális, a Wi-Fi és a GSM-GPRS szabványnak is megfelelő készüléke, az Intel PXA chipkészlettel működő C1250i immár rendelkezésre áll. A Calypso Wireless most arra számít, hogy a korábban aláírt megállapodások értelmében megkezdődhetnek a bemutatók és az üzemi próbák az Egyesült Államokban, Európában és Latin-Amerikában egyaránt.
A mobilhasználók képesek lesznek kétoldalú, valós idejű videókonferenciákat és internetes telefonhívásokat szervezni a helyi vezeték nélküli hálózatokon, vagy átváltani a mobilhálózatra, amikor kikerülnek a helyi hálózat hatóköréből. Mivel a C1250i keresője mind a helyi hálózaton belül, mind pedig azon kívül használható, a felhasználók mindig elérhetik az internetet. A C1250i készülékek közötti közvetlen üzenetváltás is lehetséges a vezeték nélküli hálózatban. A készülék akkumulátorai mintegy 4 órai VoIP beszélgetést tesznek lehetővé. A Calypso C1250i fejhallgatóval, USB-csatlakozóval és hálózati adapterrel is rendelkezik.

A Calypso azzal keltette fel a mobilszolgáltatók érdeklődését, hogy bemutatta az általa kifejlesztett ASNAP technológiát: ez olyan rendszert kínál, amely képessé teszi a mobilszolgáltatókat és az internet-szolgáltatókat, hogy felismerjék és azonosítsák a mobilhasználókat. Ezzel platformot hozhatnak létre a bevételmegosztásra az egymást kiegészítő tevékenységű vállalatok között. Ezek magasabb bevételt is elérhetnek olyan új többletszolgáltatások révén, mint a kétoldali, valós idejű videókonferencia a Calypso azon telefonjainak felhasználásával, melyek az ASNAP jogvédett szabványú technológiáját futtatják (az amerikai szabvány bejegyzés száma 6680923). Jelentős megtakarítást jelenthet a szolgáltatóknak a megnövekedett frekvencia tartomány és az a lehetőség, hogy infrastruktúrájuk fölös kapacitását a helyi vezeték nélküli hálózatban és az internet protokol (IP) hálózatokban hasznosíthatják, miközben kiegészítő bevételi forrásokhoz is jutnak.

A Calypso csapata, a cég elnök-vezérigazgatója, George Schilling vezetésével azt tervezi, hogy az elkövetkező néhány hétben különböző amerikai és európai mobilszolgáltatóknak mutatja be az új C1250i telefonkészüléket.

A Sandberg komolyan gondolja a gaminget!

Manapság a perifériamárkák jelentős része igen nagy hangsúlyt fektet az esport felszerelések fejlesztésére. Így tesz a Sandberg is, arra törekedve, hogy az EsportsEquipment sorozat a remek árú és magas minőségű gaming termékeiről legyen ismert. A vállalat erre a filozófiára erősít rá Stealth Gamer billentyűzetével és legújabb BossBlaster gaming headsetével is.

2024. május 30. 09:49

A spanyol Cepsa is a Pepperl+Fuchs termékeivel oldja meg a kommunikációt

A Cepsa, Spanyolország egyik legnagyobb integrált energiavállalata, két energiaparkot üzemeltet Dél-Spanyolországban. Az üzemek alkalmazottai évek óta a Pepperl+Fuchs termékekre támaszkodnak, hogy kommunikáljanak egymással és dokumentálják a napi feladatokat, például a karbantartást. Az 5G bevezetése új szabványokat teremtett a rendelkezésre állás, a hálózati lefedettség és a késleltetés tekintetében, lehetőséget teremtve arra, hogy a meglévő Smart-Ex 02 készletet fokozatosan cseréljék le a Pepperl+Fuchs gyújtószikramentes Smart-Ex 03 5G okostelefonjaira.

2024. május 29. 20:44

Másodpercenként akár 480 képkockát is képes megjeleníteni az LG új monitorja

Az LG legújabb, játékosoknak szánt, 32GS95UE-B UltraGear OLED monitorja minden eddiginél gördülékenyebb grafikus megjelenítést ígér. A képfrissítési ráta mellett a csúcsfényerő is jelentősen növekedett a gyártó korábbi monitorjaihoz képest, így világosabb környezeti viszonyok mellett is tiszta és élénk képet kapnak a felhasználók.  

2024. május 29. 20:26

Egész Európából érkeztek szakértői javaslatok az európai egészségügyi adattér megvalósításához

Tudatos elkötelezettség, széles körű ismertség és szoros együttműködés szükséges ahhoz, hogy a kontinens országai teljes mértékben kiaknázhassák európai egészségügyi adattérben (EHDS) rejlő lehetőségeket – vélik azok az európai szakértők, akik ajánlásokat fogalmaztak meg a kezdeményezés sikere érdekében. Az EHDS célja a polgárok egészségügyi adatainak uniós szintű rendszerben való kezelése és ezáltal a határokon átnyúló egészégügyi ellátás javítása. Az Európai Bizottság reményei szerint a rendszer a kutatási lehetőségeket is bővíteni fogja, mivel a kutatók és a piaci vállalatok számára lehetőséget nyit nagy mennyiségű egészségügyi adat elemzésére.

2024. május 29. 19:01

Mp3tag 3.26

Az ingyenes, magyar nyelvű tag szerkesztő program segítségével mp3, aac, flac, ape, mp4, m4a, m4b, iTunes, mpc, ogg, ofr, ofs, spx, tta, wma, wv fájljaink információs lapjait alakíthatjuk, tölthetjük le a hiányzó adatokat, illetve lejátszási listákat is létrehozhatunk.

2024. május 29. 18:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52