Az IBM, az Oracle és az i-flex együttműködik a banki megoldások területén

forrás Prim Online, 2006. október 19. 14:36
Az IBM, az Oracle és az i-flex bejelentették együttműködésüket, amelynek keretében közös banki ügyfeleik vállalatirányítási alkalmazásaihoz, banki alaprendszereihez és kockázatkezelési megoldásaihoz együttesen biztosítják a magas színvonalú infrastruktúrát, szolgáltatásokat és technikai támogatást.
A banki informatikában hagyományosan vezető IBM-architektúrákon az Oracle ágazati alkalmazásai, valamint az i-flex banki alaprendszere és kockázatkezelési megoldása futnak majd. A három cég bevált, piacvezető ügyfélkapcsolat-kezelési, tranzakciófeldolgozási, kockázat- és adatelemzési, illetve üzemviteli szoftvereivel a bankok vezetői által kidolgozott stratégiák hatékonyan és pontos időzítéssel végrehajtható tevékenységekre fordíthatók le.

A bejelentés fontos újdonsága, hogy az i-flex sokoldalú lakossági banki alkalmazáscsomagja, a FLEXCUBE most már az IBM System z nagygépes platformon is elérhető. Ez a világszínvonalú teljesítményt, megbízhatóságot és adatbiztonságot nyújtó megoldás a bankok legmagasabb elvárásainak is megfelel. A banki ügyfelek színvonalas kiszolgálására irányuló szövetség keretében az IBM azt tervezi, hogy az Oracle és az i-flex szolgáltatásaival kibővítve kínálatát egyedülálló integrációs lehetőségeket és támogatást biztosít az IBM-platformokhoz.

A három vállalat egységesen úgy látja, hogy a banki szférában a versenyelőny megszerzésének és megtartásának fő feltételei a következők:

·    Elébe kell menni az ügyfelek igényeinek, egységes színvonalú kiszolgálást biztosítva mind a hagyományos, mind az elektronikus csatornákon
·    A piaci lehetőségek megragadásához a bankoknak gyorsan és rugalmasan össze kell tudnia állítaniuk a megfelelő tartalmú és árazású új termékeket
·    A sok terabájtnyi adathalmazból pillanatok alatt ki kell tudni szűrni a kockázatok felméréséhez, az előírásos működés biztosításához és a termékek jövedelmezőség szerinti rangsorolásához szükséges információkat.
Kulcsszavak: I-flex bankszolg Oracle IBM

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A szombati kiszállítás bevezetése után aznapi csomagautomatás kiszállítással erősít az eMAG

Jelentős logisztikai fejlesztésekkel segíti az eMAG a Budapesten és Pest vármegyében élő ügyfelek kiszolgálását: az online áruház a hétköznap délig leadott megrendeléseket várhatóan még aznap több mint háromszáz, a térségben működő easyboxba szállítja ki. Az új szolgáltatás a platformon aznapi kiszállításra jelölt termékekre vonatkozik.

2024. április 22. 16:07

Új területen erősít az OTP Mobil

Tovább bővültek az OTP Mobil által kínált innovatív fizetési lehetőségek, így már nem csak a Simple alkalmazás és a SimplePay megoldások előnyeit élvezhetik a felhasználók. A fintech vállalat ugyanis felvásárolta a HelloPayt, amely elsősorban vendéglátóhelyek, szórakozóhelyek és fesztiválok fizetési rendszereit üzemelteti.

2024. április 22. 14:31

A napenergia-innovátor TSS4U az ABB technológiáját használja

A hollandiai TSS4U innovatív, szigetüzemű napenergia-rendszereket szállít világszerte kritikus alkalmazásokhoz, így segítve a vállalatokat abban, hogy a dízelgenerátorokat fenntartható energiával váltsák ki. Távközlési tornyok, olaj- és gázipari létesítmények, valamint víztisztító telepek energiaellátása támaszkodik a TSS4U napelemes rendszereire, amelyek a legmagasabb követelményeket támasztó környezetben is megbízható energiatermelést biztosítanak.

2024. április 22. 13:02

AGV-k: a vezeték nélküli evolúció

Ismerje meg, hogyan emelték a HMS Networks a vezeték nélküli technológiákban szerzett szakértelme és az Anybus termékei a Mercedes-Benz vezető nélküli szállítórendszer (AGV) flottáját egy magasabb szintre.

2024. április 22. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50