Több mint telefon: iPhone

Kommunikáció egy kézben a Linksys új készülékcsaládjával

forrás Prim Online, 2007. január 5. 14:45
A Cisco divíziójaként működő Linksys bemutatta új IP alapú hangátviteli megoldásait. Az iPhone kézi kommunikációs eszközök a telefonálás mellett korszerű információs szolgáltatásokat és multimédiás tartalomelérést biztosítanak.
Az iPhone termékcsaládban megtalálható a CIT200 típusú vezeték nélküli internetes telefonkészlet, a CIT300-as kettős üzemmódú telefonkészlet, a CIT310-es kettős üzemmódú vezeték nélküli telefon a Yahoo! Messenger with Voice eléréséhez, valamint a CIT400-as kettős üzemmódú telefonkészlet Skype-eléréssel.

Korlátlan kommunikáció

Bár az iPhone család alapvetően a hangátvitelt szolgálja, e készülékek azonban nem egyszerű telefonok, amelyekkel csak tárcsázni lehet. A telefonok beépítve tartalmazzák napjaink olyan népszerű kommunikációs alkalmazásait, mint a Skype vagy a Yahoo! Messenger with Voice, amelyek a névjegyzékben mindig mutatják, hogy barátaink és családtagjaink közül kik tudják fogadni hívásunkat az adott pillanatban. Az iPhone készülékeken egyetlen gombnyomással kiválaszthatjuk, hogy a Skype vagy Yahoo! ingyenes VoIP-szolgáltatásán keresztül, vagy pedig vezetékes telefonvonalunkon kívánunk-e hívást kezdeményezni.

Információs szolgáltatások

A Yahoo! szolgáltatásait elsőként támogató CIT310-es kettős üzemmódú vezeték nélküli telefon kényelmes és rendkívül gyors információelérést tesz lehetővé. A Yahoo! Messenger with Voice mellett a készülékről elérhető a Yahoo! helyi keresési (Local Search) és időjárás-jelentési szolgáltatása is. A helyi keresési funkció révén egy irányítószám megadásával közvetlenül a telefonról kereshetünk a közelben elérhető szolgáltatások között, a kiválasztott szám pedig egyetlen gombnyomással tárcsázható.

Skype számítógép nélkül

A most megjelent iPhone készülékekkel a felhasználók bekapcsolt számítógép nélkül telefonálhatnak az interneten, így újabb kötöttség alól szabadulnak fel. A Skype-eléréssel kiegészített CIT400-as kettős üzemmódú iPhone egy vezeték nélküli bázisállomást is tartalmaz, amely a népszerű Skype kommunikációs programot beágyazott alkalmazásként futtatja, és Etherneten keresztül közvetlenül kapcsolódik az otthoni hálózathoz. Így számítógépes kapcsolat nélkül is hívhatók más Skype-felhasználók, valamint a mobil és vezetékes számok.

Az új iPhone készülékek az ingyenes vagy kedvezményes árú beszélgetések mellett valós idejű partnerlistát és jelenlétkövetést nyújtanak, vagyis mindig látható, hogy a hívni kívánt fél elérhető-e az adott pillanatban. Az új intelligens telefonok a Skype többi elterjedt hívószolgáltatását is támogatják, mint a SkypeOut, SkypeIn és Skype Voicemail (hangposta).
Kulcsszavak: VoIP iptelefon Linksys Cisco

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Lehet egyszerre mobil és otthoni az internet?

A mobiltelefon ma már szinte mindenki zsebében ott lapul, de a mobilozást lehetővé tévő technológia új értelmet ad az eddig vezetékkel elért otthoni internetezésnek is. Még nem szoktunk hozzá teljesen, de érdemes: nemcsak kábelen lehet otthon netezni, hanem mobilinterneten is, méghozzá úgy, hogy teljes értékű otthoni internetszolgáltatáshoz jutunk. Ez nemcsak azokon a helyeken jelent alternatívát, ahol a vezetékes internet nem elérhető, hanem önmagában is jár előnyökkel, főleg, ha 5G-mobilhálózatról van szó.

2024. május 8. 09:55

A Zyxel Networks gyors és megfizethető WiFi 7 opciót mutat be KKV-knak

A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia alapú felhőalapú hálózati megoldások vezető szállítója, piacra dobta az NWA130BE – BE11000 WiFi 7 Triple-Radio NebulaFlex hozzáférési pontot (AP). Mivel a WiFi 7-támogatott eszközök 2024-ben válnak általánossá, az NWA130BE lehetővé teszi a kis- és középvállalkozások (KKV-k) számára, hogy páratlan hálózati sebességet, kapacitást és a lehető legjobb WiFi élményt élvezhessék. 

2024. március 6. 19:24

Új korszak jön az 5.5G, a mesterséges intelligencia és a felhő alapú megoldások integrálásával

A küszöbön álló 5.5G-korszak jegyében mutatta be legújabb innovációit és megoldásait a Huawei Technologies az idei Mobil Világkongresszuson. A vállalat várakozásai szerint az 5.5G technológia kereskedelmi forgalmazása már idén elkezdődik, amely lehetővé teszi új alkalmazási területek kiaknázását. A közelgő új, 10 Gigabites mobilszélessáv korszakában a szolgáltatóknak a kiváló minőségű hálózatépítésre kell törekedniük, hogy ki tudják használni az 5.5G technológia nyújtotta új lehetőségeket. A Huawei partnereivel együtt világszerte már több mint 20 városban működött közre 5.5G hálózatok kereskedelmi telepítésében és tesztelésében.

2024. február 28. 20:26

Gigabit sebességű internetet ad a Vodafone a kisebb díjcsomag áráért

Nagyobb sebességű internetet ad a Vodafone Magyarország a kisebb díjcsomag árért minden új, legalább 1 éves határozott idejű vezetékes internet és TV előfizetésre kötött szerződés esetén 2024. február 15. és április 15. között. Az ajánlat keretében így most TV előfizetéssel együttesen vásárolt Net M csomag áráért Net L csomagot, a Net L csomag áráért pedig Gigabit Net* csomagot ad a szolgáltató. A kedvezmény mindaddig érvényes, amíg az előfizető csomagot nem vált, vagy le nem mondja a szerződését.

2024. február 19. 11:29

Yettel: 89%-kal nőtt az adatforgalom az előző évi ünnepekhez képest

A korlátlan adatcsomagok és az otthoni internetmegoldások térnyerése is hozzájárul, hogy előző évhez képest idén jelentősen, 89%-kal nőtt a mobilinternet-forgalom a Yettel hálózatán a december 24. és január 1. közötti ünnepi időszakot vizsgálva. A szolgáltató ügyfelei szilveszterkor 8%-kal több SMS-t küldtek, mint tavaly ugyanekkor.

2024. január 3. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01