Még szorosabb IBM-Cisco együttműködés

Milkovits Gábor, 2007. március 12. 20:28
Az IBM és a Cisco bejelentették, hogy ezentúl együtt kínálnak műszaki támogatást közös ügyfeleiknek, még szorosabbra fűzve a számítógépes vállalat és a hálózati eszköz-gyártó között már meglévő kötelékeket.
A két társaság most Amerikán kívül további 46 országra, köztük az Európai Unió tagállamaira is kiterjeszti a közös terméktámogatást. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az ügyfelek a jövőben nem kerülnek majd olyan választás elé, hogy az IBM-et, vagy a Cisco-t tegyék-e meg fő IT partnerükké. A lépés emellett nyilvánvalóan jelentős anyagi megtakarítást is hozhat a cégek számára.

A Cisco az utóbbi években a routerek és switch-ek mellett más hardvereszközök és kapcsolódó szoftverek szélesebb körével kezdett el foglalkozni, és ezzel párhuzamosan egyre szorosabb kooperációba kezdett az IBM-el. Ez eddig főként termékeik minél hatékonyabb együttműködésének elősegítésére irányult, éppen a múlt héten számoltak be például arról, hogy továbbfejlesztik „Unified Communications System” kommunikációs szoftver- és eszközcsomagjukat, amely a PC-ket, az irodai telefonokat és a mobilokat kapcsolja egymáshoz. Ez utóbbi projektben a Microsoft is részt vesz, annak ellenére, hogy a szoftverkonszern az internetes biztonsági és a VoIP internet-telefonos területeken a Cisco egyik fő riválisának számít.
Kulcsszavak: IBM +céginfo Cisco hálózat

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megbízható Munkaadó 2024-26 címet kapott az SAP

Az SAP Hungary Kft. elnyerte a "Megbízható Munkaadó 2024-26" címet a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) éves taggyűlésén. A díjat olyan cégek kapják, amelyek kiemelkedő HR-gyakorlatot folytatnak, és példaértékű módon gondoskodnak munkatársaik munka- és életkörülményeiről.

2024. május 28. 13:07

Megjelent az első magyar kiberbiztonsági labor az IECEE CB séma alatt

A CCLab Kft. sikeresen teljesített a CBTL auditon és a nemzetközi IECEE CB Rendszerben CB Testing Laboratory (CBTL) jogosultságot szerzett. A magyarországi székhelyű CCLab hivatalosan 2024. május 24-én sikeresen kiterjesztette kiberbiztonsági tesztelői, értékelői és tanúsítási képességét a fogyasztói IoT eszközökre készült ETSI EN 303 645 és az ipari automatizálási és vezérlőrendszerekre szakosodott IEC 62443-4-1 / -4-2 szabványokra az IECEE CB séma keretén belül. A CB séma alatt kiadott tanúsítványokat jelenleg több mint 50 országban fogadják el. 

2024. május 28. 10:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52