Németország Európa adathalász-fellegvára

Genda Csongor Zoltán, 2007. március 20. 17:20
Egy a tegnapi napon közzétett Symantec-tanulmány szerint egész Európában Németország számít az internetezők biztonságát leginkább veszélyeztető országnak, sőt adathalászat szempontjából még világviszonylatban is a második helyet tudhatja magának a nyugat-európai állam.
A Symantec legfrissebb jelentésében az áll, hogy az öreg kontinensen minden számítógépes biztonsági fenyegetettség 19%-ért Németország a felelős, vagyis pontosabban az onnan működő hackerek. A szakemberek Németországot az Európa phishing-fellegvára jelzővel illették, ugyanis az adathalász site-ok 32%-a itt található, s csak az Egyesült Államokból érkezik ennél is több a személyes adatok megszerzésére irányuló támadás.

A biztonságspecialisták 2006 második negyedévében összesen 1.5 milliárd adathalász-mailt fogtak el, ami 19%-kkal több mint az egy évvel azelőtti időszakban, és a legaktívabb kártevők kétharmadának is a személyes adatok megszerzése volt a feladata. A Symantec szerint újabban virágzik az efféle információkkal való kereskedés is, ugyanis a fekete piacon például már hat dollárért hozzá lehet jutni az ellopott bankkártyakódokhoz.
Kulcsszavak: trend security Symantec

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A FinTech világszerte egyre népszerűbb a fogyasztók és a vállalkozások körében egyaránt

A koronavírus-járvány hatására életünk számos oldala lassult le, akadt vagy szűnt meg teljesen – ugyanakkor vannak területek, melyek sokkal gyorsabban fejlődtek, mint azt bárki várta volna. Az elmúlt évre reflektálva az ESET az egyik ilyen gyorsan fejlődő terület, a pénzügyi technológia, azaz a FinTech vizsgálatát helyezte a fókuszba. A kiberbiztonsági vállalat több mint 10 ezer fogyasztót és senior üzleti vezetőt kérdezett meg az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Japánban, Mexikóban és Brazíliában. A kutatás a FinTech-kel kapcsolatos tapasztalatokat, a FinTech-megoldások jövőjét és a kiberbiztonsági szokásokat vizsgálta. 

2021. június 22. 11:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

2021. május 31. 09:54

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40