Személyre szabható kommunikációs megoldás kis- és középvállalatoknak

forrás Prim Online, 2007. március 30. 13:54
A Cisco Unified Communications 6.0 (UCS 6.0) rendszere átfogó kommunikációs megoldást nyújt, amely a hang-, video- és adatátviteli funkciókat is magában foglalja. Az új változat lehetőségei segítik a mobil alkalmazottak hatékonyságát, miközben elérhetővé teszi az egységes kommunikációt és a valós idejű, online csoportmunkát támogató alkalmazásokat a kis- és közepes vállalkozások számára is. Az új csoportmunka-funkciók mellett a külső alkalmazások is könnyen integrálhatók.
Cisco Unified Communications System 6.0

A Cisco Unified Communications 6.0 (UCS 6.0) rendszer kis- és közepes vállalkozásoknak, illetve nagyvállalatoknak szánt kommunikációs termékeket egyaránt tartalmaz. A rendszer olyan integrált megoldásnak képezheti részét, amely a hálózati infrastruktúra mellett biztonsági, mobilitást biztosító, hálózatfelügyeleti és életciklus-szolgáltatásokat foglal magában. Az UCS 6.0 verzió újdonságai:

Mobilitás

A Cisco Unified Mobile Communicator nem más, mint egy mobilkészülékekre fejlesztett, könnyen használható alkalmazás, amely a mobil alkalmazottak közötti kommunikáció hatékonyságát javítja. A céges szintű kommunikációs alkalmazások és szolgáltatások hatókörét a mobiltelefonokra és okostelefonokra is kiterjeszti. A Cisco Unified Mobile Communicator segítségével a munkatársak:
  • hozzáférhetnek az aktuális vállalati telefonkönyvhöz;
  • megtekinthetik kollégáik elérhetőségi állapotát;
  • biztonságosan küldhetnek szöveges üzeneteket, amelyekkel a foglalt munkatársak is elérhetők;
  • a mobiltelefon kijelzőjén megtekinthetik irodai hangpostaüzeneteik listáját és meg is hallgathatják azokat;
  • a Cisco Unified MeetingPlace komponenssel való integrációnak köszönhetően konferencián, illetve csoportmunkában is részt vehetnek;
  • a hívástörténet mobilkészüléken történő megjelenítésével mindenkor tudhatják, ki mikor kereste őket, még akkor is, ha a hívás az irodai mellékállomásra irányult.

A Cisco Unified Mobile Communicator minden ismert mobil operációs rendszeren futtatható, így a legkülönfélébb GSM-készüléken is használható.

Vezeték nélküli helyi hálózaton keresztüli hangátvitelt tesz lehetővé a Cisco Unified Wireless IP Phone 7921G készülék, amely támogatja a 802.11 a/b/g vezeték nélküli szabványokat. A 802.11 „a” jelű szabványt támogató legelső IP-telefonok egyike. Külön nyomógombok szolgálnak a készülék némítására, a hangerőszabályozásra és egyes alkalmazások – pl. „push to talk” funkció – bekapcsolására. A dokkoló-töltő egység kihangosítót foglal magában. Cisco Compatible Extensions (CCX) V4 kompatibilitásának köszönhetően a telefon képes garantált minőségű (QoS) szolgáltatás megvalósítására.

Kis- és közepes vállalatok

A Cisco Unified Communications Manager Business Edition a közepes méretű (100-500 közötti létszámú) vállalkozások számára legfontosabb egységes kommunikációs alkalmazásokat egyetlen (1U magasságú) hardvereszközben valósítja meg. A megoldást egységes jogosultságkezelés és felügyelet teszi teljessé. A hang- és videoátviteli, mobilitási és üzenetküldő szolgáltatásokat magában foglaló rendszer egyebek mellett az alábbi jellemzőkkel rendelkezik:
  • hang- és videotelefon-funkciók Cisco Unified Communications Manager 6.0 (korábbi nevén Cisco Unified CallManager) szoftverrel,
  • integrált üzenetküldés Cisco Unity Connection 2.0 szoftverrel,
  • egy hívószámos elérhetőség a Cisco Unified Mobility (korábban Cisco Unified MobilityManager) segítségével,
  • közös rendszerfelügyeleti és karbantartási eszközkészlet.

A Cisco Unified Communications Manager Business Edition gazdaságos megoldást jelent, hiszen feleslegessé teszi az egyes alkalmazásokat külön-külön megvalósító hardverkomponensek fenntartását. A telepítés, a támogatás és a folyamatos felügyelet feladatai egyszerűvé válnak, ami alacsonyabb élettartamköltséget (TCO) eredményez.

Csoportmunka

A Cisco Unified Personal Communicator 1.2 új verziója egységes megoldást nyújt PC és IP-telefon közötti azonnali üzenetküldésre. Az új verzió által kínált Microsoft Outlook eszköztár segítségével – akár a névjegyalbumból, akár a levelekből – kattintással fel lehet hívni a munkatársakat vagy azonnali üzenetet lehet küldeni a számukra. A Cisco Unified Personal Communicator 1.2 felhasználói ezen kívül immár az Outlook Exchange naptárból vett elérhetőségi adatokat is megjeleníthetik. A Cisco Unified MeetingPlace 6.0 támogatás webkonferencia-, a Cisco Unity támogatása pedig hangposta-szolgáltatások igénybevételét teszi lehetővé (a korábban is meglévő Cisco Unity Connection és Cisco Unified MeetingPlace Express támogatás mellett).
A Cisco Unified MeetingPlace 6.0 által biztosított, Flash alapú webkonferencia-funkciók az eddigieknél is lenyűgözőbb felhasználói élményt nyújtanak. Az egyszerű és hatékony hang-, video- és webkonferencia-szolgáltatásokat egyetlen felhasználói környezeten belül kínáló rendszer a korábbinál is többféle alkalmazást támogat. A Cisco Unified MeetingPlace 6.0 által kínált új funkciók között megtalálható a megosztott ablak automatikus méretezése, az animált prezentációk átvitele, a találkozósablonok (csoportmunka, prezentáció vagy webes szeminárium) és az interaktivitást fokozó más eszközök (chat, moderált kérdések-válaszok, szavazás).
Kulcsszavak: Cisco IP videotelefon VoIP

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Lehet egyszerre mobil és otthoni az internet?

A mobiltelefon ma már szinte mindenki zsebében ott lapul, de a mobilozást lehetővé tévő technológia új értelmet ad az eddig vezetékkel elért otthoni internetezésnek is. Még nem szoktunk hozzá teljesen, de érdemes: nemcsak kábelen lehet otthon netezni, hanem mobilinterneten is, méghozzá úgy, hogy teljes értékű otthoni internetszolgáltatáshoz jutunk. Ez nemcsak azokon a helyeken jelent alternatívát, ahol a vezetékes internet nem elérhető, hanem önmagában is jár előnyökkel, főleg, ha 5G-mobilhálózatról van szó.

2024. május 8. 09:55

A Zyxel Networks gyors és megfizethető WiFi 7 opciót mutat be KKV-knak

A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia alapú felhőalapú hálózati megoldások vezető szállítója, piacra dobta az NWA130BE – BE11000 WiFi 7 Triple-Radio NebulaFlex hozzáférési pontot (AP). Mivel a WiFi 7-támogatott eszközök 2024-ben válnak általánossá, az NWA130BE lehetővé teszi a kis- és középvállalkozások (KKV-k) számára, hogy páratlan hálózati sebességet, kapacitást és a lehető legjobb WiFi élményt élvezhessék. 

2024. március 6. 19:24

Új korszak jön az 5.5G, a mesterséges intelligencia és a felhő alapú megoldások integrálásával

A küszöbön álló 5.5G-korszak jegyében mutatta be legújabb innovációit és megoldásait a Huawei Technologies az idei Mobil Világkongresszuson. A vállalat várakozásai szerint az 5.5G technológia kereskedelmi forgalmazása már idén elkezdődik, amely lehetővé teszi új alkalmazási területek kiaknázását. A közelgő új, 10 Gigabites mobilszélessáv korszakában a szolgáltatóknak a kiváló minőségű hálózatépítésre kell törekedniük, hogy ki tudják használni az 5.5G technológia nyújtotta új lehetőségeket. A Huawei partnereivel együtt világszerte már több mint 20 városban működött közre 5.5G hálózatok kereskedelmi telepítésében és tesztelésében.

2024. február 28. 20:26

Gigabit sebességű internetet ad a Vodafone a kisebb díjcsomag áráért

Nagyobb sebességű internetet ad a Vodafone Magyarország a kisebb díjcsomag árért minden új, legalább 1 éves határozott idejű vezetékes internet és TV előfizetésre kötött szerződés esetén 2024. február 15. és április 15. között. Az ajánlat keretében így most TV előfizetéssel együttesen vásárolt Net M csomag áráért Net L csomagot, a Net L csomag áráért pedig Gigabit Net* csomagot ad a szolgáltató. A kedvezmény mindaddig érvényes, amíg az előfizető csomagot nem vált, vagy le nem mondja a szerződését.

2024. február 19. 11:29

Yettel: 89%-kal nőtt az adatforgalom az előző évi ünnepekhez képest

A korlátlan adatcsomagok és az otthoni internetmegoldások térnyerése is hozzájárul, hogy előző évhez képest idén jelentősen, 89%-kal nőtt a mobilinternet-forgalom a Yettel hálózatán a december 24. és január 1. közötti ünnepi időszakot vizsgálva. A szolgáltató ügyfelei szilveszterkor 8%-kal több SMS-t küldtek, mint tavaly ugyanekkor.

2024. január 3. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02