Az MPAA pellengérre állítja a legaktívabb fájlcserélő egyetemeket

Genda Csongor Zoltán, 2007. április 3. 18:15
Az Amerikai Filmszövetség (MPAA) a zeneiparhoz hasonlóan a napokban közzétette az Egyesült Államok legaktívabb fájlcserélő egyetemeit tartalmazó toplistáját, mintegy közszemlére téve a neves intézményeket.
A lemezkiadók néhány héttel ezelőtt indítottak hadjáratot az olyan diákok ellen, akik a kollégiumokból rendszeresen illegális tartalmakat töltenek le számítógépeikre és azokat egymás között terjesztik. Most az MPAA is fellép a jogsértők ellen, és a felsőoktatási intézmények rendszergazdáival karöltve próbálnak meg gátat szabni a kalózmásolatok terjedésének. Az Amerikai Filmszövetség képviselőinek a becslése szerint csakis az egyetemisták illegális tevékenysége miatt éves szinten hozzávetőlegesen félmilliárd dolláros káruk származik. Első lépésként az MPAA egy olyan listát hozott nyilvánosságra, amelyre azon egyetemek kerültek fel, amelyek diákjai a leginkább használják a különböző torrent oldalakat. Az aranyérmet a Columbia nyerte el, aholis közel 1200 aktív fájlcserélőt mértek be a filmszövetség munkatársai.

A teljes lista:

Kulcsszavak: MPAA filecserebere jog

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A CIO perspektíva: backstage-ből a nagyszínpadra

Jelentősen felértékelődött a technológiai vezetők szerepe az elmúlt években: a Deloitte által megkérdezett CIO-k mintegy kétharmada a korábbi rutintól eltérően már közvetlenül a vezérigazgatónak jelent. A Deloitte CIO Programja a nagyvállalatok technológiai vezetőinek véleményét mérte fel rövid távú prioritásaikról, teljesítményükről és a napjaink legsürgetőbb üzleti problémáinak megoldásához szükséges képességeikről.

2024. június 26. 12:59

Új iparági sztenderd a tűzvédelemben

Folyamatosan bővül azoknak intézményeknek, gyáraknak, logisztikai központoknak a száma, amelyek egyszerűbbé és papírmentessé tették az ellenőrzési, karbantartási folyamatokat és azok dokumentálását egy egyedülálló magyar fejlesztésnek köszönhetően. A szoftvercég innovációja a következő időszakban egyfajta iparági sztenderddé válik a területen, amellyel átláthatóvá, egységesség válnak az ellenőrzések, auditálások folyamata is.

2024. június 25. 17:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40