Onlinet - az idén 900 millió forint bevétel

MTI Sajtóadatbank, 2007. április 13. 11:04
Az információs terminálok és ügyfélirányító rendszerek gyártásával, illetve forgalmazásával foglalkozó Onlinet az idén nettó 900 millió forint árbevételt ér el, szemben az egy évvel korábbi 603 millió forinttal: cég adózás utáni nyeresége tavaly 40 millió forint volt, az idén pedig várhatóan 60 millió forint lesz.
Wortmann Ádám, a cég egyik tulajdonosa és ügyvezetője csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón elmondta: Magyarországon 800-900 ügyfélirányító rendszer működik, ennek felét az Online szállította, s ezzel piacvezető ezen a területen. Hozzátette: kezdetben más cégek termékeit forgalmazták, de aztán saját fejlesztésbe kezdtek, s ma már gyártatnak és üzemeltetnek is ilyen gépeket. Az Onlinet fejleszti a rendszerek szoftvereit is.

A garázscégként induló társaságot három magyar magánszemély alapította 2001-ben, s 2003-ban 20 millió forint árbevételt ért el. A cégnek jelenleg 50 alkalmazottja van. Az Online tavaly megalapította az orosz és román leányvállalatát: a terv az, hogy cégnek 2010-re minden volt térségbeli szocialista országban legyen értékesítési irodája.

Az eseményen részt vett Jánosi Zoltán, az MKB képviselője is, aki az Onlinet ügyfélhívó rendszeréről elmondta: tavaly év elején vásároltak a cégtől terminálokat. Aláhúzta: nem sorszámosztó rendszerről és készülékekről van szó, hanem a hatékony munkaszervezést segítő berendezésekről. A rendszer nemcsak az ügyfelek várakozási idejét csökkenti, hanem például egyből olyan ügyintézőhöz irányítja őket, akik meg tudják oldani a problémájukat. A mintegy 80 millió forintba kerülő rendszer 66 MKB fiókban működik, s még további kettőbe szerelik be. Ezzel teljessé válik használata bankon belül.

Az Onlinet az idén megalapította tanácsadó cégét, amelynek az a feladata, hogy támogassa a berendezések és a szolgáltatás értékesítését. Számítások szerint, ha az első tíz magyarországi bank vásárolna ügyfélirányító rendszert, akkor mintegy 1.500-at lehetne eladni. Ha azonban azt is figyelembe vesszük, hogy hány cégnek, szervezetnek lenne ügyfélirányító rendszerre szüksége, akkor ennek a többszöröse is eladható a piacon. Az Onlinet jelenleg egyebek mellett a CIB, a Raiffeisen és az MKB teljes fiókhálózatának ügyfélirányítását üzemelteti.
Kulcsszavak: bankszolg +céginfo Onlinet

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50