A Postbank is a Novell megoldásait választotta

forrás Prim Online, 2007. május 8. 14:05
Németország egyik legnagyobb lakossági bankja, a Deutsche Postbank AG az összes asztali munkaállomásához kapcsolódó informatikai rendszerét Novell termékekre és megoldásokra cseréli a BHW Holding AG leányvállalatánál. Az átállás a csoportmunka-szolgáltatásokat, a munkaállomás-felügyeletet, a szoftverdisztribúciókat, a személyazonosság-kezelést és a fájlrendszereket is érinti. A magánügyfelek részére lakásfinanszírozási és lakástakarékossági szolgáltatásokat nyújtó BHW Holding szintén németországi székhelyű vállalat, amelyet a Postbank 2006-ban vásárolt fel.
A Postbank a BHW Holding leányvállalatánál még idén lecseréli az összes jelenlegi kiszolgálót Novell Open Enterprise Server rendszerre. Ezenkívül a BHW Holding 3500 irodai alkalmazottja és 4500 ügyfelekkel foglalkozó munkatársa tér át Novell GroupWise szoftverre, csatlakozva a Postbank 9000 munkatársához, akik jelenleg is a GroupWise levelező- és csoportmunka-szolgáltatásait használják. A BHW Holding irodai alkalmazottai által használt munkaállomások felügyeletét a jövőben a Novell ZENworks látja el. A Novell Consulting – amely a Novell szakértői támogató csoportja – az áttérési folyamat során teljes körű támogatást biztosít a Postbank szervezetének egészére.

A Novell Open Enterprise Server üzleti szintű alkalmazásokat biztosít a felhasználók számára, mivel tartalmazza mind a biztonságos hálózati szolgáltatások terén hosszú ideje vezető NetWare rendszert, mind a díjnyertes, nyílt forráskódú SUSE Linux Enterprise Server kiszolgálót. A Novell GroupWise egy teljes körű csoportmunka-támogatási szoftvermegoldás, amely e-mail, naptár, azonnali üzenetküldés, feladatkezelés, valamint kapcsolat- és dokumentumkezelési funkciókat biztosít a felhasználók számára. A Novell ZENworks Desktop Management használatával csökkenthető a Windows-alapú asztali és hordozható számítógépek teljes birtoklási költsége, így a rendszergazdák automatikusan, egyszerűen konfigurálhatják és frissíthetik a munkaállomásokat, valamint távolról háríthatják el az esetleges hibákat tűzfalon kívül és belül egyaránt.
Kulcsszavak: Novell bankszolg

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A szombati kiszállítás bevezetése után aznapi csomagautomatás kiszállítással erősít az eMAG

Jelentős logisztikai fejlesztésekkel segíti az eMAG a Budapesten és Pest vármegyében élő ügyfelek kiszolgálását: az online áruház a hétköznap délig leadott megrendeléseket várhatóan még aznap több mint háromszáz, a térségben működő easyboxba szállítja ki. Az új szolgáltatás a platformon aznapi kiszállításra jelölt termékekre vonatkozik.

2024. április 22. 16:07

Új területen erősít az OTP Mobil

Tovább bővültek az OTP Mobil által kínált innovatív fizetési lehetőségek, így már nem csak a Simple alkalmazás és a SimplePay megoldások előnyeit élvezhetik a felhasználók. A fintech vállalat ugyanis felvásárolta a HelloPayt, amely elsősorban vendéglátóhelyek, szórakozóhelyek és fesztiválok fizetési rendszereit üzemelteti.

2024. április 22. 14:31

A napenergia-innovátor TSS4U az ABB technológiáját használja

A hollandiai TSS4U innovatív, szigetüzemű napenergia-rendszereket szállít világszerte kritikus alkalmazásokhoz, így segítve a vállalatokat abban, hogy a dízelgenerátorokat fenntartható energiával váltsák ki. Távközlési tornyok, olaj- és gázipari létesítmények, valamint víztisztító telepek energiaellátása támaszkodik a TSS4U napelemes rendszereire, amelyek a legmagasabb követelményeket támasztó környezetben is megbízható energiatermelést biztosítanak.

2024. április 22. 13:02

AGV-k: a vezeték nélküli evolúció

Ismerje meg, hogyan emelték a HMS Networks a vezeték nélküli technológiákban szerzett szakértelme és az Anybus termékei a Mercedes-Benz vezető nélküli szállítórendszer (AGV) flottáját egy magasabb szintre.

2024. április 22. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50