A HP kiválóan teljesített

forrás Prim Online, 2007. május 18. 09:46
A HP nyilvánosságra hozta 2007. április 30-án zárt második pénzügyi negyedévének eredményeit. A vállalat 25,5 milliárd dollár nettó értékesítési árbevételről számolt be a vizsgált időszakban, ami 13%-kal (az árfolyamhatást korrigálva 10%-kal) magasabb a 2006 második negyedévi értéknél.
Az Egyesült Államok Általánosan Elfogadott Számviteli Irányelvei (GAAP) szerint számított üzemi eredmény 2,1 milliárd dollár volt a második negyedévben. A GAAP szerinti korrigált EPS 65 dollárcentet tett ki – szemben az egy évvel korábbi 66 centtel. A 2006. II. negyedévében végrehajtott, részvényenként 15 dollárcentes adóvisszatérítést nem számítva a GAAP szerinti korrigált EPS 27%-kal emelkedett. A cég nem GAAP szerinti üzemi eredménye 2,3 milliárd dollár, korrigált részvényegységre jutó nyeresége (EPS) pedig 70 dollárcent volt a második negyedévben – szemben a 12 hónappal korábbi 69 centes értékkel. A 2006. II. negyedévében végrehajtott, részvényenként 15 dollárcentes adóvisszatérítést nem számítva a nem GAAP szerinti korrigált EPS 30%-kal emelkedett. A nem GAAP szerinti pénzügyi adatok nem tartalmazzák azt a 145 millió dollár (részvényenként 5 cent) korrekciót, amelyet az átszervezési költségeket és a beszerzett immateriális javak amortizációját figyelembe véve hajtottak végre az adózás utáni eredmény szintjén, és amelynek összegét részben ellensúlyozta a társaság USA-beli juttatás-alapú nyugdíjprogramjában végrehajtott változásokból eredő megtakarítás. A GAAP és nem GAAP szerinti pénzügyi adatok mind a vizsgált, mind pedig az előző évre nézve tartalmazzák a részvényalapú kompenzáció teljes összegét.

„A HP kiválóan teljesített” – nyilatkozta Mark Hurd, a HP elnök-vezérigazgatója. „Három milliárd dollárral növeltük árbevételünket, tovább javítottuk nyereségességünket és rekordszintű működési cash flowt termeltünk. Bár még sok munka áll előttünk, biztos vagyok benne, hogy fegyelmezetten tudjuk folytatni terveink végrehajtását és ennek nyomán jó pénzügyi megtérülésre számíthatunk.”
Kulcsszavak: HPQ +céginfo

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új gyártóbázist nyit az Eaton Finnországban

A szünetmentes tápegységek (UPS) piacán tapasztalható erős növekedésre reagálva az Eaton egy új, korszerű üzemmel növeli gyártókapacitását Helsinkiben. Az UPS-rendszerek iránt különösen az adatközpontok ágazatában nagy a kereslet, ahol az AI-alapú alkalmazások és a digitális adatkezelés nagy feldolgozási igényei miatt létfontosságú a folyamatos áramellátás és valószínűsíthető a bővítés szükségessége. Ezeket a rendszereket széles körben használják az áramkimaradások és a feszültségingadozások ellen, mind a kereskedelmi és ipari épületekben, mind pedig az egészségügyi ágazatban egyaránt.

2024. május 29. 17:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52