Mától kaphatók a Dell Linux PC-k

Milkovits Gábor, 2007. május 24. 19:46
A Dell hivatalosan május 24-étől forgalmazza első Linux-alapú számítógépeit, amelyeken az Ubuntu Linux operációs rendszere fut.
A linuxos E520n Dimension asztali számítógép és az Inspiron E1505n noteszgép induló ára 600 dollár a tengerentúlon, míg az XPS 410n Media Center Ubuntu-verziója 900 dollártól indul. A vásárlók egyelőre csak az Amerikában elérhető Dell online üzletből rendelhetik meg a Linux számítógépeket, a világ második legnagyobb PC-gyártója azonban éppen mostanában igyekszik módosítani értékesítési üzletpolitikáján.

A Dell ugyanis a Wal-Marttal közösen bejelentette, hogy júniustól a legnagyobb észak-amerikai kiskereskedelmi üzletláncon keresztül is forgalmazni fogja számítógépeit. A gyártó néhány évvel ezelőtt még annak köszönhette előnyét vetélytársaival szemben, hogy nagyrészt a kiskereskedelem kikapcsolásával, közvetlenül az interneten, postai kiszállítással adta el termékeit az egyedi felhasználóknak, főként az Egyesült Államokban és Kanadában. Az utóbbi mintegy másfél-két évben azonban a Hewlett-Packard visszaszerezte globális elsőségét, és a legtöbb versenytárs a Dellnél jóval nagyobb arányú növekedést ért el, részben éppen kiskereskedőkkel kötött előnyös szerződéseiknek köszönhetően.

A mostani lépés ugyanúgy a vállalati struktúraváltás része, mint az AMD processzorok, vagy a Linux rendszer elfogadása, amelyeket a Dell a nagyobb gyártók közül utolsóként alkalmaz termékein.
Kulcsszavak: Linux Dell notebook PC

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Lenovo lett a PC piac legnagyobb nyertese 2024 első félévében

2024 első félévében a PC piac jelentős átalakuláson ment keresztül, amit a technológiai újítások és a globális gazdasági környezet egyaránt befolyásoltak.
A Lenovo, mint vezető asztali számítógép (PC) gyártó, kiemelkedő teljesítményt nyújtott ebben az időszakban és a piac legnagyobb nyertesévé vált – olvasható a gazdasagielet.hu-n

2024. július 13. 13:50

Éttermi szoftverek ‒ a minimum ma már kevés

Az NTAK adatszolgáltatás bevezetése óta a legkisebbek kivételével mára minden étterem, kifőzde, vendéglátóhely rendelkezik valamiféle szoftverrel. A gyakran kényszerűségből bevezetett ingyenes eszköz azonban csak a pénzügyi alapfunkciókra szorítkozik, így nem jelent sem hatékonyságnövekedést, sem versenyelőnyt. Mindezt annak ellenére, hogy a Falatozz.hu friss kutatása alapján egy korszerű, informatikai megoldás és az abból következő új lehetőségek akár megkétszerezhetik egy egység bevételét.

2024. július 10. 15:12

Az 5G újradefiniálja a szolgáltatásokat

Miközben a telekommunikációs szolgáltatók sorra jelentik be az újabb és újabb ötödik generációs (5G) technológiákat, számos vezető bizonytalan abban, hogyan használja a technológiát üzleti szinten, illetve vizsgálja az átállás szükségességét. Ugyan az 5G-hálózatok megnövekedett kapacitást és nagyobb sebességet kínálnak, egyelőre a 4G számít működőképesnek, megbízhatónak és költséghatékonynak. Az 5G ugyan rengeteg előnnyel bírhat, ám emellett kihívásokat is tartalmaz – mutatja a Deloitte Quality Engineering Trends tanulmánya.

2024. július 9. 10:03

Így támogatja a digitalizáció a lelakott irodaházak hatékony korszerűsítését

A bérlői igények átalakulása, valamint a fenntarthatósági szempontok előtérbe kerülése a hazai irodapiacot is mozgásba lendítette. A változások tempóját jól mutatja, hogy nem a kor számít. Az energiahatékonysági követelmények erősödése miatt már egy 5-10 éve átadott épület is elavultnak számíthat. Ha a kevésbé hatékonyan működő épületek tulajdonosai nem akarnak lemaradni az egyre élesebb versenyben, belátható időn belül meg kell kezdeniük az átfogó átalakításokat, felújításokat vagy érdemes elgondolkodniuk az esetleges funkcióváltáson. 

2024. július 8. 14:40

A Philips Monitors négy új 4K felbontású modellel bővíti az E1N irodai termékcsaládot

A Philips Monitors E1 sorozata négy új modellel bővül a mai dinamikus professzionális felhasználók számára készült többcélú kínálatán belül. A számos termelékenységet növelő újítással rendelkező és esztétikus kialakítású monitorok biztosítják, hogy a szakemberek és az otthoni felhasználók egyaránt mindent megkapjanak, amire szükségük van ahhoz, hogy minden munkanapjukból a legtöbbet hozzák ki.

2024. július 4. 16:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01