Freecall: egy alternatíva az ingyenes telefonálásra!

forrás Prim Online, 2007. június 2. 13:02

A Freecall egy teljesen ingyenes szoftver, mellyel egy fülhallgató és egy mikrofon segítségével ingyen hívható például: Ausztrália, Chile, Ciprus, Észtország, Hongkong (mobilra is!), Magyarország, Izland, Japán, Malajzia, Monaco, Hollandia, Új-Zéland, Panama, Puerto Rico (mobilra is!), Oroszország, Szlovénia, Dél-Korea (és még számos másik ország).

Használatához mindössze egy internetkapcsolattal ellátott PC-re, fülhallgatóra és mikrofonra van szükségünk. Az ingyenességhez persze nem árt elolvasni az apró betűs részt is. 10 eurót (kb. 2500 Ft-ot) kell fizetnünk azért, hogy a fenti országokat 90 napig max. heti 300 percen át ingyenesen hívjuk. A nem kijelölt országokba indított hívások díjkötelesek.

  • A freecall letöltése/telepítése


Időtartam: kb. 4-5 perc

Töltsük le a szoftvert a Freecall letöltő oldaláról. Egy rövid telepítés után a szoftver arra kér minket, hogy regisztráljunk. Regisztráció után már telefonálhatunk is, de még csak próbahívásokat indíthatunk. Korlátlan hívásokra csak abban az estben van lehetőség, ha befizettük a 10 eurós summát új szolgáltatónknak! A programban találunk egy linket, mely rögtön a befizetési oldalra repít minket.

Figyelem! Befizetés nélkül is tudunk hívásokat kezdeményezni! A probléma annyi, hogy ezek a hívások gyakran megszakadnak (a Betamax megszakítja) néhány perc után!

  • Befizetés


Időtartam: kb. 2-3 perc (kártyás fizetés esetén)

A befizetés leggyorsabb módja, ha megadjuk dombornyomott bankkártyaszámunkat, és arról bankunk levonja a befizetett összeget. Akik félnek megadni kártyaszámukat, azok számára számos alternatív lehetőség kínálkozik: lehet fizetni PayPallal, átutalással, de akár hazánkban elérhető viszonteladón keresztül is!

  • Hívások kezdeményezése


Ha megtörtént a befizetés, rögtön meg is jelenik a pénz a számlánkon. (My account) Ezek után nincs mit tenni, mint telefonálni. De vigyázat! A hívandó számokat nemzetközi (00.....) formátumban tárcsázzuk, máskülönben nem fogja elfogadni a rendszer.

Összegzés: Remek, akár cégeknek is jó lehet

A Freecall hangminősége megfelelő, kapcsolási ideje gyors. Kiválóan megfelel azoknak a felhasználóknak, akik „beleszerettek” már a Skype-ba, de nem akarnak fizetni a vezetékes hívásokért.
Cégek számára sokkal jobb megoldás lehet, mert lehet telepíteni számos SIP-es átjáróra, vagy IP telefonra, de ami legfontosabb, IP telefonközpontra (Pl.: Glosterisk). Ha több accountot is regisztrálunk, akkor ingyen beszélhet az egész cég, ráadásul:

  • a beszélgetések rögzíthetőek
  • távoli mellékek használatával az otthoni telefonom a céges telefonrendszer részévé válik
  • külföldi hívószámaink lehetnek, melyek telephelyünkön csengetnek ingyen
  • call-centert, contact-centert alakíthatunk ki, ami drámaian képes növelni az ügyfélszolgálat hatékonyságát


és még számos izgalmas előnyt, mely növeli egy vállalkozás hatékonyságát, miközben csökkenti a telefonszámláját.

 

Forrás: www.alközpont.net

Kulcsszavak: =alközpont VoIP IP

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Zyxel Networks gyors és megfizethető WiFi 7 opciót mutat be KKV-knak

A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia alapú felhőalapú hálózati megoldások vezető szállítója, piacra dobta az NWA130BE – BE11000 WiFi 7 Triple-Radio NebulaFlex hozzáférési pontot (AP). Mivel a WiFi 7-támogatott eszközök 2024-ben válnak általánossá, az NWA130BE lehetővé teszi a kis- és középvállalkozások (KKV-k) számára, hogy páratlan hálózati sebességet, kapacitást és a lehető legjobb WiFi élményt élvezhessék. 

2024. március 6. 19:24

Új korszak jön az 5.5G, a mesterséges intelligencia és a felhő alapú megoldások integrálásával

A küszöbön álló 5.5G-korszak jegyében mutatta be legújabb innovációit és megoldásait a Huawei Technologies az idei Mobil Világkongresszuson. A vállalat várakozásai szerint az 5.5G technológia kereskedelmi forgalmazása már idén elkezdődik, amely lehetővé teszi új alkalmazási területek kiaknázását. A közelgő új, 10 Gigabites mobilszélessáv korszakában a szolgáltatóknak a kiváló minőségű hálózatépítésre kell törekedniük, hogy ki tudják használni az 5.5G technológia nyújtotta új lehetőségeket. A Huawei partnereivel együtt világszerte már több mint 20 városban működött közre 5.5G hálózatok kereskedelmi telepítésében és tesztelésében.

2024. február 28. 20:26

Gigabit sebességű internetet ad a Vodafone a kisebb díjcsomag áráért

Nagyobb sebességű internetet ad a Vodafone Magyarország a kisebb díjcsomag árért minden új, legalább 1 éves határozott idejű vezetékes internet és TV előfizetésre kötött szerződés esetén 2024. február 15. és április 15. között. Az ajánlat keretében így most TV előfizetéssel együttesen vásárolt Net M csomag áráért Net L csomagot, a Net L csomag áráért pedig Gigabit Net* csomagot ad a szolgáltató. A kedvezmény mindaddig érvényes, amíg az előfizető csomagot nem vált, vagy le nem mondja a szerződését.

2024. február 19. 11:29

Yettel: 89%-kal nőtt az adatforgalom az előző évi ünnepekhez képest

A korlátlan adatcsomagok és az otthoni internetmegoldások térnyerése is hozzájárul, hogy előző évhez képest idén jelentősen, 89%-kal nőtt a mobilinternet-forgalom a Yettel hálózatán a december 24. és január 1. közötti ünnepi időszakot vizsgálva. A szolgáltató ügyfelei szilveszterkor 8%-kal több SMS-t küldtek, mint tavaly ugyanekkor.

2024. január 3. 11:50

Újabb településeken válik elérhetővé a Vodafone gigabites internete

A közelmúltban 8 vármegye 71 településén végzett hálózatfejlesztési munkálatokat a Vodafone Magyarország, melynek köszönhetően november végétől újabb közel 180 ezer háztartásban lesz elérhető a szolgáltató 1 gigabit* sebességű vezetékes internetszolgáltatása. A fejlesztéssel a szolgáltató üzemeltetésében lévő vezetékes hálózatának 81%-án tapasztalhatják meg a Vodafone-ügyfelek az otthoni szórakozás élményét a nagykapacitású, szupergyors internettel és TV élménnyel.

2023. december 1. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09