A távközlési és pénzügyi szektorra fókuszál hazánkban a Teradata

Kovács Attila, 2007. június 19. 18:11

Abból az alkalomból tartott ma Budapesten sajtótájékoztatót a nagyvállalati adattárházak és üzleti intelligencia megoldások terén ismert, az amerikai NCR divíziójaként működő Teradata, hogy mintegy 500 EMEA-régiós szakember részére rendezett technikai konferenciát a Novotel-Budapest Kongresszusi Központ területén.

Gerald Rosak, a cég kelet-európai értékesítési vezetője elmondta, a Teradata 2006-ban 6%-os növekedéssel 1,57 milliárd dollár árbevételt realizált, illetve az amerikai vállalat 2001-2006 közötti árbevétel-növekedése 37% volt. A cég fókuszterületei a bankok, pénzügyi szektor, államigazgatás, távközlés, gyártóipar, szállítás, kereskedelem. Rosak kiemelte a Teradata üzleti intelligencia felhasználói közül a Deutsche Telekomot, az ukrán Kyivstar mobilszolgáltatót, valamint a harmadik legnagyobb lengyel pénzintézetet, a Bank Austria kötelékébe tartozó BPH Bankot.

Bemutatkozott Paróczy Gábor is, aki a Teradata magyarországi értékesítési vezetője. Hangsúlyozta, egyre nő az igény a nagyvállalati analitikai megoldásokra. Magyarországon jelenleg két ügyfele van a Teradatának: a Pannon mobil távközlési szolgáltató (adattárház alkalmazás) és a Metro nagykereskedelmi áruházlánc. Paróczy szerint hazánkban leginkább a távközlési és pénzügyi szektorra kíván a cég fókuszálni.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új gyártóbázist nyit az Eaton Finnországban

A szünetmentes tápegységek (UPS) piacán tapasztalható erős növekedésre reagálva az Eaton egy új, korszerű üzemmel növeli gyártókapacitását Helsinkiben. Az UPS-rendszerek iránt különösen az adatközpontok ágazatában nagy a kereslet, ahol az AI-alapú alkalmazások és a digitális adatkezelés nagy feldolgozási igényei miatt létfontosságú a folyamatos áramellátás és valószínűsíthető a bővítés szükségessége. Ezeket a rendszereket széles körben használják az áramkimaradások és a feszültségingadozások ellen, mind a kereskedelmi és ipari épületekben, mind pedig az egészségügyi ágazatban egyaránt.

2024. május 29. 17:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52