Casio-DoCoMo vegyes vállalat vezeték nélküli elektronikus fizetésre

Kiss Ádám Zoltán, 2007. július 4. 19:21

A Casio és a legnagyobb japán mobilszolgáltató külön vegyes vállalatot hozott létre az vezeték nélküli eszközökkel történő elektronikus fizetések megkönnyítésére.

A két vállalat közleménye szerint a Casio a DoCoMo hatalmas előfizetői tábora számára teszi elérhetőbbé az elektronikus fizetés, méghozzá napi szinten. A cél nem az, hogy néhány alkalommal ne hitelkártyával, készpénzzel, hanem telefonnal fizessünk, hanem hogy ez napi szinten történjen.

A két cég azt szeretné, ha a szendvicsekért és a koncertjegyekért is ilyen módon fizetnének az előfizetők. A cégek meglehetősen rövid időt szabtak a megvalósításhoz, a ködös távoli jövőbe vesző fejlesztgetések helyett már július 9-én létrejön az új vállalat, és már szeptember elsején megkezdi tényleges működését. Addig fel kell állítani az új fizetési rendszert, és le kell folytatni az összes tesztüzemet, mivel az ősz eleje rögtön éles üzemmel indul, ami a pénzügyi szolgáltatásoknál mindig nagyobb rizikót jelent, ráadásul a kereskedői oldalt is meg kell győzni az együttműködés fontosságáról és a befektetések várható megtérüléséről. A Casio része 6,13 millió dollárt tesz ki, ami az új cég 60 százaléka, a DoCoMo a fennmaradó 40 százalékot birtokolja majd.

Kulcsszavak: Casio DoCoMo mobilszolg

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Adatvédelem a felhasználók igényeire szabva – így segít a Samsung Knox

Naponta akár több százszor is kezükbe vehetjük mobiltelefonunkat, így az eszközök olyannyira mindennapjaink részévé váltak, hogy még otthonunkat is ritkán hagyjuk el nélkülük. Hozzánk tartoznak, és az olyan robbanásszerű, új technológiák, mint az AI vagy a generatív mesterséges intelligencia rendkívül izgalmas lehetőséget kínálnak a készülékek felhasználására – kiszélesítve a lehetőségek tárházát. 

2024. május 21. 20:39

A HONOR leleplezte a vadonatúj HONOR 200 Lite-ot

Már Magyarországon is kapható a vadonatúj HONOR 200 Lite. A sokoldalú okostelefon a felhasználók igényeihez igazodik: kiváló portréfotózási képességekkel, bámulatos kijelzővel, remek hardverrel, elegáns kialakítással és stabil felhasználói élménnyel érkezik.

2024. május 21. 14:30

Ezért egyre erősebb a felújított mobilok piaca

Erősödő újkészülék-eladások, a termékek hosszabbodó szoftveres támogatása és életciklusa, valamint a bevizsgált készülékek iránti növekvő bizalom is segíti Magyarországon a felújított okostelefonok piacának bővülését. A Rejoy.hu a távközlési világnap alkalmából gyűjtötte össze az aktuális trendjeit.

2024. május 18. 15:27

A Vodafone országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett

A Vodafone Magyarország hálózatfejlesztési stratégiájának részeként 2024 végéig országosan az állomások 40 százalékán végez kapacitásbővítést, ami a hívásminőséget és a letöltési sebességet is jelentősen javítja. A hálózatfejlesztési programnak köszönhetően többek között Debrecenben, Miskolcon, Veszprémben, Székesfehérváron és Nyíregyházán élvezhetik a szolgáltató ügyfelei a gyorsabb mobilinternetet. 

2024. május 15. 20:44

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59