HP üzleti intelligencia a Rabobanknál

forrás Prim Online, 2007. október 13. 19:09

A HP bejelentette, hogy a pénzügyi szolgáltatások teljes körét nyújtó Rabobank a HP üzletiintelligencia-megoldását választotta 4,3 millió dollár értékű BI-projektje lebonyolítására.

A 38 országban több mint 9 millió lakossági és üzleti ügyfelet kiszolgáló holland Rabobank a következő generációs HP Neoview adattárház-platformra épülő megoldás mellé a HP Services szolgáltatásait is igénybe veszi. A pénzintézet üzleti növekedésének gyorsulását várja a teljesítmény- és költségszint terén máris javulást hozó új rendszertől.

A HP ma bemutatott új üzletiintelligencia-megoldása lehetővé teszi a pénzintézetek számára kockázataik pontosabb mérését és a megfelelést szabályozó belső folyamatok továbbfejlesztését. A HP Neoview platformra épülő HP Enterprise Risk Management megoldás támogatja a Bázel II egyezmény három alappillérét és a többi ágazati előírás – a Sarbanes-Oxley törvény, a nemzetközi számviteli standardok (IAS), valamint a pénzmosás-ellenes és ügyfélmegismerési (Know Your Customer) szabályok – teljesítését.

A HP ágazatvezető BI-szoftverfejlesztő cégek – az Informatica, a MicroStrategy és a Quadrant – közreműködésével dolgozta ki HP Enterprise Risk Management megoldását. Partnerei technológiáját saját üzletiintelligencia-hardvereivel és szolgáltatásaival kiegészítve széles portfóliót kínál az adathozzáférés, a vállalatirányítás és az adatminőség-biztosítás támogatására.

A Quadrant adatmodelljét és domain-szakértelmét az Informatica nagyvállalati adatintegrációs és minőségszabályozási szoftvereivel, valamint a MicroStrategy fejlett dashboard-képességeket nyújtó BI-platformjával ötvöző megoldás segítségével a pénzintézetek üzletmenetük valamennyi lépésénél átfogóan kezelhetik a kockázatokat.

Kulcsszavak: üzletiintelligencia HPQ

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újra a megszokott mederben a FoxPost, levonult a szökőárszerű terhelés

A FoxPost felszámolta azt a Maglódon felállított ideiglenes csomagautomatát, amely az elmúlt hetek rendkívüli terheléshullámának kezelésére szolgált, egyidejűleg megszüntették a további rendkívüli intézkedéseket is. A döntésre azért került sor, mert a probléma megszűnt és a működés ismét a szokott mederben folyik. Ezzel egyidőben a vállalat több száz új csomagautomata telepítésébe kezdett országszerte.

2024. május 19. 14:40

Még mindig rengeteg ügyfél bankol ezzel a világelső, de drága magyar találmánnyal

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2024. februári adatai szerint a számlavezetés során a bankok felé kifizetett díjak 15 százalékát teszik ki az SMS szolgáltatások. Bár a jegybank nyolcezer forint közelébe becsülte az SMS-ekre fordított éves átlagos ügyfélköltséget, a BiztosDöntés.hu szerint ez a költség még ennél nagyobb is lehet. Pedig ma már a legtöbb banknál létezik erre egy ingyenes alternatíva, melyre könnyen át lehet állni.

2024. május 19. 12:34

Újabb régiós szolgáltató központot hoz Budapestre a Schneider Electric

Budapesten hozza létre új, Europe Services Hub elnevezésű szolgáltató központját a Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat. A tervek szerint 2025-re 100 fősre bővülő csapat az európai országokban dolgozó helyi stábokkal együttműködve az egész kontinenst lefedi majd a magyar fővárosból.

2024. május 19. 10:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59