1,4 milliárd dollárért vesz adatkezelő céget a Dell

Milkovits Gábor, 2007. november 5. 20:31

A Dell bejelentette, hogy megvásárolja az adattároló és –kezelő megoldásokat gyártó EqualLogic céget, nem kevesebb, mint 1,4 milliárd dollárért.

Az EqualLogic az iSCSI szabványon alapuló adattároló hálózati rendszereket (SAN) fejleszt, amelyek a vállalatok meglévő Ethernet hálózatán képesek üzemelni, ez pedig egyértelmű megtakarítást jelent, feleslegessé téve egy újabb kábelrengeteg telepítését a cégeknél. Michael Dell, a Dell vezérigazgatója hivatalos közleményében úgy nyilatkozott, hogy vállalata a felvásárlás révén az „iSCSI-forradalom” élére állhat, márpedig az elkövetkező években a történelem legnagyobb mértékű adatállomány-növekedésével kell majd az iparágnak megbirkóznia.

A PC-üzletágban egy ideje visszaesést mutató Dell egyre több figyelmet és erőforrást összpontosít az adattároló ágazatba, így például szeptemberben saját új, szintén iSCSI-alapú SAN adattároló hálózati rendszereket mutatott be, amelyeket a kis- és közepes vállalkozásoknak szán a cég. A mostani felvásárlás várhatóan a jövő év első felében zárul majd le. A Dell az így megvett technológia egy részét saját PowerVault termékcsaládjába szándékozik integrálni, míg egyes termékeknél megtartaná az EqualLogic márkanevet.

Kulcsszavak: Dell +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59