Erősít az LG a globális branding területén

forrás Prim Online, 2007. december 5. 16:58

A szórakoztató elektronikai piac egyik vezető szereplőjeként ismert LG Electronics három hónapos globális kiválasztási procedúrát követően jelölte ki a londoni központú Bartle, Bogle, Hegarty (BBH) reklámügynökséget a cég globális stratégiai marketing kommunikációjának megtervezésére.

„Célunk az LG, mint erős és átfogó márka erősítése világszerte, hiszen amellett, hogy tevékenységünk több üzletágat is felölel - sőt azokon belül számos további kategóriát is - fontos, hogy a fogyasztó tudatában az LG egyetlen márkaként éljen, amely az innovatív technológiát és a legújabb designt jelenti számukra. Hiszem, hogy a BBH kiváló partner lesz ezen céljaink elérésében. Szerencsések vagyunk, mert a kiválasztási procedúra legjobbjai közé erős résztvevők jutottak be. A versenyben lévő ügynökségek prezentációi mind inspirálóak voltak, ezért nehéz volt egyetlen egyet kiválasztani. Azért döntöttünk a BBH mellet, mert a cég szakemberei valóban átlátják a vásárlókat és a kommunikációt érintő feladatokat, és ezzel kiemelkednek a többi pályázó közül” – mondta Sung-Hun Han, az LG globális brand marketingjének vezetője.

Az LG jelenleg széleskörű, globális irodahálózattal rendelkező ügynökségeket is pályáztat, amelyek partnerként működnének közre a BBH-val a helyi feladatok elvégzésében. Folyamatban van még a pályáztatás a globális digitális marketing ügynökségek között is, illetve kiválasztásra kerül egy médiaügynökség is. A kiválasztási procedúrát lezáró végső döntés néhány héten belül várható.

Már az első pillanattól kezdve az volt az LG célja a pályáztatásokkal, hogy olyan ügynökségeket válasszon partneréül, amelyek képesek a céget támogatni egy globális, üzletágakon és földrajzi területeken átívelő minőségi marketingkommunikációs stratégiai kivitelezésben.

A globális brandinget és marketinget erősítő folyamat egy fontos mozzanataként az LG Electronics az ír származású Dermot Boden-t nevezte ki az újonnan létrehozott Globális Marketing Vezetői pozícióra.

Dermot Boden Koreában, az LG szöuli központjában kezdte munkáját decemberben. Új munkakörében Boden feladata lesz kialakítani a cég globális marketing stratégiáját és tökéletesíteni a marketingrendszer működését. Boden korábban a Pfizer gyógyszergyártó cég északkelet-ázsiai régiójának vezetője volt.

A BBH az LG-vel karöltve azonnal belekezd a brand stratégiák kidolgozásába szerte a világon. Az első kampányokat 2008 tavaszára tervezik.

Boden esete nem egyedi jelenség a feltörekvő globális ázsiai cégek körében és minden bizonnyal egy új trend kialakulásának lehetünk tanúi. A kínai elektronikai óriás Haier Group például szintén nem egy kínai származású embert, hanem az amerikai Larry Rinaldit kérte fel a cég globális chief brand officer pozíciójának betöltésére. Rinaldi korábban a Motorola pekingi központjának volt az elnöke és az ázsiai régió chief marketing officere éveken át, mielőtt elindította saját ügynökségét 2005-ben.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Continental budapesti gyára „Megbízható Munkaadó” díjat kapott

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén többek között a Continental budapesti telephelyét, a Continental Automotive Hungary Kft.-t díjazta a „Megbízható Munkaadó” címmel – melyet 2022-ben a teljes magyarországi Continental csoport nyert el. A rangos díjat az újonnan bevezetett szabályok értelmében a győztes az eddigi kettő helyett, immáron három évig tudhatja magáénak. Az elismeréssel azon cégeket tüntetik ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak dolgozóik munka-, valamint életkörülményeiről.

2024. május 20. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59