RFID: Stratégiai együttműködés a Motorola és az Intelleflex között

forrás Prim Online, 2007. december 21. 12:09

Együttműködés kezdődik a Motorola vállalati mobilitási üzletág RFID-divíziója és az Intelleflex, az Intelligent RFID Platform Company között, amelynek középpontjában a bővített szolgáltatáskészletű RFID-megoldások kifejlesztése áll. A két vállalat saját technológiáit egyesítve új termékplatformok kidolgozásához látott, hogy vadonatúj RFID-megoldásokat kínálhasson az autógyártás, az élelmiszer- és gyógyszeripar, az elektronika, az államigazgatás, az egészségügy és egyéb ágazatok terén. A Motorola stratégiai befektetésekkel foglalkozó üzletága egy új befektető, az Arcapita Ventures mellett maga is befektetett az Intelleflex C-sorozatú részvényeibe.

„Az RFID-technológia alkalmazási területeinek többsége erősen függ a bővített szolgáltatáskészletű megoldásoktól, melyek fő jellemzői a megnövelt memória, a nagyobb működési hatótávolság, a fejlett biztonsági architektúra, a rádiófrekvenciás adatátvitel szempontjából nem ideális körülmények között is megbízható működés, valamint a környezeti adatok, például a hőmérsékleti hatások” – mondta Bob Sanders, a Motorola vállalati mobilitási üzletágának adatrögzítési technológiákért felelős alelnök-vezérigazgatója. „E megoldások segítségével az eddiginél is jobban kiszolgálhatjuk ügyfeleinket például a hűtött láncú termékforgalmazás és az eszköznyilvántartás területén.”

Az elmúlt évek során az RFID-technológia fő felhasználási területe a zárt láncú alkalmazások köre lett, melyek keretében az egyes vállalkozások konkrét üzleti problémák megoldására ruháznak be egy-egy technológiába. Ezen alkalmazási területek, például a nagy értékű eszközök nyilvántartása, a raktárgazdálkodás, a hűtött láncú termékforgalmazás és az alkatrész-nyilvántartás kimondottan igénylik a bővített szolgáltatáskészletű RFID-platform által kínált lehetőségeket és teljesítményt.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Huawei bemutatta 40 százalékkal hatékonyabb energiatároló rendszerét

Új, hatékonyabb energiatárolási rendszerrel frissítette termékkínálatát a Huawei Technologies. A napelemes háztartási méretű kiserőműbe (HMKE) csatlakoztatható energiatároló rendszer az eddiginél 40 százalékkal több energia leadására képes a megnövelt hatékonyságnak köszönhetően, így ideális lakossági célú felhasználásra. A tárolókapacitás rugalmasan növelhető akár 20,7 kWh-ig, párhuzamos üzemeltetéssel pedig 82,8 kWh-ig. A gyártó Bécsben mutatta be az új megoldást, amely várhatóan szeptemberben már elérhető lesz a magyar piacon is.

2024. április 12. 18:50

Csaknem ötven munkaadó várta a hallgatókat a Széchenyi-egyetem Állásbörzéjén

Nagy népszerűségnek örvendett a győri Széchenyi István Egyetem áprilisi Állásbörzéje az intézmény hallgatói körében, akik közel ötven vállalkozással és intézménnyel kerülhettek közelebbi kapcsolatba. A fiatalok közül sokan találják meg gyakorlati helyüket, sőt állásukat is a félévente megrendezett programon.

2024. április 12. 11:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09