Megegyezett a HDD-licencekről a Hitachi és a Samsung

Milkovits Gábor, 2007. december 22. 09:07

A Hitachi és a Samsung megegyeztek arról, hogy ezentúl a dél-koreai vállalat licencdíjat fizet egyes a Hitachi által birtokolt merevlemez-szabványok alkalmazásáért, ugyanakkor kölcsönösen beszüntetik az emiatt támadt peres ügyeiket.

Az egész probléma onnan ered, hogy a Hitachi 2002-ben 2 milliárd dollárért megvásárolta az IBM merevlemezes üzletágát, amivel számos a termékekkel kapcsolatos szabvány tulajdonosává is vált. A cég 2006-ban perelte be a Samsung-ot amiatt, hogy szerinte a rivális vállalat jogtalanul alkalmaz az ő szellemi tulajdonát képező technológiákat merevlemezes meghajtóiban. A Samsung viszont idén márciusban kezdeményezett egy ezt cáfolni hivatott jogi eljárást. A mostani megegyezés egyúttal mindkét peres eljárás végét is jelenti.

A két társaság azt nem árulta el, hogy a Samsung pontosan mely szabványokért és mekkora összeget fog ezentúl fizetni. A dél-koreai székhelyű elektronikai óriás a hagyományos merevlemezek mellett flash SSD háttértárakat és hibrid adattároló eszközöket is gyárt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59