Felvásárolják a Siemens Leasing Kft-t és a Siemens Finance Zrt-t

Kovács Attila, 2007. december 22. 12:01

Amint az három hete jeleztük, megkezdődik a Siemens átalakulása Magyarországon: a De Lage Landen cég december 21-én bejelentette, hogy megegyezésre jutott a Siemens-szel, miszerint megvásárolja a Siemens Leasing Kft-t és a Siemens Finance Zrt-t.

Az akvizíció engedélyeztetésre vár, és várhatóan 2008. március vége előtt lezárul. A Siemens Leasing Kft. és a Siemens Finance Zrt. 18 alkalmazottal működik, Magyarországon pénzügyi szolgáltatásait az egészségügy, irodatechnika, informatika, kommunikáció és egyéb ipari területeken nyújtja.
 
Carlo van Kemenade, a De Lage Landen Europe üzemeltetési vezetője szerint: "A szállítmányozási ágazatban már sikeresen indítottuk el tevékenységünket Magyarországon és Romániában Cargobull Finance révén, amely közös vállalkozásunk a Schmitz Cargobull-lal, Európa vezető trélergyártójával. A Siemens Leasing Kft. és a Siemens Finance Zrt. megvásárlása nagyon jó helyzetet teremt számunkra Magyarországon más stratégiailag fontos ipari területeken, mint például az irodatechnika, informatika, logisztika és építőipar berendezései , a mezőgazdaság és az egészségügy. Ezen túlmenően, megalapozhatja annak lehetőségét, hogy megkezdjük Athlon Car Lease leányvállalatunk gépkocsi finanszírozási tevékenységét. Az akvizíció tökéletesen beleillik európai terjeszkedési politikánkba, miszerint különleges hangsúlyt fektetünk a további bővítésre Közép-Kelet-Európában."

A De Lage Landen kiváló minőségű eszközalapú finanszírozási termékek nemzetközi szolgáltatója. A hollandiai eindhoveni székhelyű cég a Dutch Rabobank Csoport teljes tulajdonú leányvállalata, amely a Moody’s és a Standard & Poor’s vezető rangsoroló ügynökségtől három ’A’ minősítést kapott. A De Lage Landen Európa-szerte, Amerikában, Ázsiában és a Csendes-óceánon több mint 25 országban rendelkezik irodákkal és vegyes vállalatokkal, nemzetközileg szakosodva az eszközfinanszírozásra és a szállítói finanszírozási programokra. A globális ajánlat magában foglalja kereskedelmi pénzügyi megoldások intézését is. A vállalat az alábbi területekre helyezi a hangsúlyt: élelmiszer és mezőgazdaság, egészségügy, iroda-berendezés, számítástechnika, telekommunikáció, pénzügyi intézmények, tehergépkocsik és trélerek, logisztikai eszközök és egyéb ipari berendezések. A De Lage Landen privát lízing programokat is nyújt a bankszférának, a pénzügyi szolgáltatások széles skáláját nyújtja más, gyártókhoz kapcsolódó lízingszervezetek és nem banki intézmények számára. Hollandiában a De Lage Landen lízing és kereskedelmi pénzügyi termékek széles skálájú megoldásait kínálja közvetlenül a piacra és a helyi Rabobankok révén is. Ezek a termékek magukban foglalják az eszközbérlést, a gépkocsi és haszonjármű bérlést, az ICT lízinget, a fogyasztói finanszírozást és a faktoringot.

Kulcsszavak: +céginfo Siemens-hu

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Continental budapesti gyára „Megbízható Munkaadó” díjat kapott

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén többek között a Continental budapesti telephelyét, a Continental Automotive Hungary Kft.-t díjazta a „Megbízható Munkaadó” címmel – melyet 2022-ben a teljes magyarországi Continental csoport nyert el. A rangos díjat az újonnan bevezetett szabályok értelmében a győztes az eddigi kettő helyett, immáron három évig tudhatja magáénak. Az elismeréssel azon cégeket tüntetik ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak dolgozóik munka-, valamint életkörülményeiről.

2024. május 20. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59