Felvásárolják a Siemens Leasing Kft-t és a Siemens Finance Zrt-t

Kovács Attila, 2007. december 22. 12:01

Amint az három hete jeleztük, megkezdődik a Siemens átalakulása Magyarországon: a De Lage Landen cég december 21-én bejelentette, hogy megegyezésre jutott a Siemens-szel, miszerint megvásárolja a Siemens Leasing Kft-t és a Siemens Finance Zrt-t.

Az akvizíció engedélyeztetésre vár, és várhatóan 2008. március vége előtt lezárul. A Siemens Leasing Kft. és a Siemens Finance Zrt. 18 alkalmazottal működik, Magyarországon pénzügyi szolgáltatásait az egészségügy, irodatechnika, informatika, kommunikáció és egyéb ipari területeken nyújtja.
 
Carlo van Kemenade, a De Lage Landen Europe üzemeltetési vezetője szerint: "A szállítmányozási ágazatban már sikeresen indítottuk el tevékenységünket Magyarországon és Romániában Cargobull Finance révén, amely közös vállalkozásunk a Schmitz Cargobull-lal, Európa vezető trélergyártójával. A Siemens Leasing Kft. és a Siemens Finance Zrt. megvásárlása nagyon jó helyzetet teremt számunkra Magyarországon más stratégiailag fontos ipari területeken, mint például az irodatechnika, informatika, logisztika és építőipar berendezései , a mezőgazdaság és az egészségügy. Ezen túlmenően, megalapozhatja annak lehetőségét, hogy megkezdjük Athlon Car Lease leányvállalatunk gépkocsi finanszírozási tevékenységét. Az akvizíció tökéletesen beleillik európai terjeszkedési politikánkba, miszerint különleges hangsúlyt fektetünk a további bővítésre Közép-Kelet-Európában."

A De Lage Landen kiváló minőségű eszközalapú finanszírozási termékek nemzetközi szolgáltatója. A hollandiai eindhoveni székhelyű cég a Dutch Rabobank Csoport teljes tulajdonú leányvállalata, amely a Moody’s és a Standard & Poor’s vezető rangsoroló ügynökségtől három ’A’ minősítést kapott. A De Lage Landen Európa-szerte, Amerikában, Ázsiában és a Csendes-óceánon több mint 25 országban rendelkezik irodákkal és vegyes vállalatokkal, nemzetközileg szakosodva az eszközfinanszírozásra és a szállítói finanszírozási programokra. A globális ajánlat magában foglalja kereskedelmi pénzügyi megoldások intézését is. A vállalat az alábbi területekre helyezi a hangsúlyt: élelmiszer és mezőgazdaság, egészségügy, iroda-berendezés, számítástechnika, telekommunikáció, pénzügyi intézmények, tehergépkocsik és trélerek, logisztikai eszközök és egyéb ipari berendezések. A De Lage Landen privát lízing programokat is nyújt a bankszférának, a pénzügyi szolgáltatások széles skáláját nyújtja más, gyártókhoz kapcsolódó lízingszervezetek és nem banki intézmények számára. Hollandiában a De Lage Landen lízing és kereskedelmi pénzügyi termékek széles skálájú megoldásait kínálja közvetlenül a piacra és a helyi Rabobankok révén is. Ezek a termékek magukban foglalják az eszközbérlést, a gépkocsi és haszonjármű bérlést, az ICT lízinget, a fogyasztói finanszírozást és a faktoringot.

Kulcsszavak: +céginfo Siemens-hu

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új gyártóbázist nyit az Eaton Finnországban

A szünetmentes tápegységek (UPS) piacán tapasztalható erős növekedésre reagálva az Eaton egy új, korszerű üzemmel növeli gyártókapacitását Helsinkiben. Az UPS-rendszerek iránt különösen az adatközpontok ágazatában nagy a kereslet, ahol az AI-alapú alkalmazások és a digitális adatkezelés nagy feldolgozási igényei miatt létfontosságú a folyamatos áramellátás és valószínűsíthető a bővítés szükségessége. Ezeket a rendszereket széles körben használják az áramkimaradások és a feszültségingadozások ellen, mind a kereskedelmi és ipari épületekben, mind pedig az egészségügyi ágazatban egyaránt.

2024. május 29. 17:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52