Magyar Bálint is felszólalt a Microsoft által szervezett berlini konferencián

MTI Sajtóadatbank, 2008. január 24. 09:01

Magyar Bálint, a Miniszterelnöki Hivatal fejlesztéspolitikai államtitkára is előadást tartott azon a berlini konferencián, amelyet a Microsoft szervez minden évben egy európai helyszínen.

Az államtitkár az MTI-nek elmondta: már 2003-ban is felkérték arra, hogy előadó legyen a kormányzati vezetők európai plenáris fórumán, amelynek középpontjában alapvetően az infotechnológia alkalmazása áll a társadalom különböző területein, kezdve az oktatástól egészen az elektronikus közigazgatásig.

Magyar Bálint vitaindító beszédét "Digitálisan írástudatlan kormányok a digitális írástudásért" címmel tartotta. Az államtitkár felhívta a figyelmet azokra a szűk keresztmetszetekre, amelyek akadályozzák az információs társadalom kibontakozását. Ennek kapcsán négy ilyen területet említett, a technológiait, a pénzügyit, továbbá a kulturális és a politikai területeket.

Az utóbbival összefüggésben előadásában egyebek között arról beszélt, hogy a kormányok nem képesek megbirkózni azokkal a kihívásokkal, amelyeket az információs társadalom jelent, s általában rossz válaszokat adnak az újabb és újabb kihívásokra.

A fórumon immár hagyományosan számos európai ország informatikai, tudományos vagy oktatási minisztere, illetve államtitkára vett részt.

A tanácskozáson felszólalt Angela Merkel kancellár és Bill Gates,  a Microsoft elnöke is.

Kulcsszavak: konferencia Microsoft

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tiltás helyett beszélgetés: így válhatunk tudatos digitális szülőkké

Nem kérdés, hogy a mai gyerekek már egy olyan digitális korba születtek, ahol egészen kicsi kortól mindennapossá vált az eszközhasználat. Az internet azonban számos veszélyt rejt magában, amire gyakran sem a gyerekek, sem a szülők nincsenek felkészülve. Bár a kütyühasználat tiltása kézenfekvő lehet, hosszútávon egyáltalán nem megoldás, főleg ha a szülői példán keresztül is ezt látják a gyerekek. De akkor hogyan válhatunk tudatos digitális szülővé? Egyáltalán mik jelentenek veszélyt az online térben? A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány segítségével összegyűjtöttük azokat a hasznos tippeket, amelyeket a mindennapokba beépítve már ma tehetünk gyermekünk online biztonságáért.

2024. május 28. 17:38

Az LG két kutatási beszámolóját mutatták be egy AI technológiai konferencián

Május 7-11. között, a Bécsben megrendezett International Conference on Learning Representations (ICLR) 2024 konferencián mutathatta be kutatási eredményeit az LG Electronics (LG). A rengeteg beérkezett pályamű közül az LG kutatási dokumentumait a legjobb egy százalék közé választották, így bekerültek a konferencia programjába. Mindez jól szemlélteti az LG kutatási erőfeszítéseinek jelentőségét, és megerősíti a cég pozícióját a kulcsfontosságú AI technológiák fejlesztésének éllovasaként az olyan területeken, mint például a robotika, a metaversum és az intelligens otthonok.

2024. május 28. 16:11

Felforgatja a munkaerőpiacot a mesterséges intelligencia

A mesterséges intelligencia (MI) által érintett ágazatokban ugrásszerűen nőtt a termelékenység, az MI-t használó állások egyre nagyobb számban jelennek meg és akár 25%-os bérprémiumot kínálnak – derül ki a PwC Global AI Jobs Barometer felméréséből, mely 15 ország több mint félmilliárd álláshirdetését elemezte.

2024. május 28. 14:40

Megbízható Munkaadó 2024-26 címet kapott az SAP

Az SAP Hungary Kft. elnyerte a "Megbízható Munkaadó 2024-26" címet a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) éves taggyűlésén. A díjat olyan cégek kapják, amelyek kiemelkedő HR-gyakorlatot folytatnak, és példaértékű módon gondoskodnak munkatársaik munka- és életkörülményeiről.

2024. május 28. 13:07

Példátlan fitness élményt nyújt a vadonatúj HONOR Band 9

A HONOR bejelentette a HONOR Band 9-et, egy modern dizájnnal és fejlett fitnesz- és egészségfigyelő funkciókkal büszkélkedő kiegészítőt. Az 1,57”-os AMOLED kijelző akár 60 Hz-es frissítési frekvenciát kínál. 96 edzési lehetőséggel a HONOR Band 9 felülmúlja elődeit, míg a trendi Always-on Display kialakítással és a lenyűgöző, akár 14 napos akkumulátor-üzemidővel kivételes fitness-társként szolgál, amely a felhasználókat egy egészségesebb és aktívabb életmód felé vezeti.

2024. május 28. 11:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52