Új mobilt fejleszt az Alcatel-Lucent a japán NEC-kel

MTI Sajtóadatbank, 2008. február 13. 11:19

Közös vállalkozást hoz létre a negyedik generációs mobiltelefonok fejlesztésére a az Alcatel-Lucent francia és a NEC japán nagyvállalat. A hírek szerint mintegy ezer mérnök munkáját hasznosítják együttes tevékenységükhöz. A vállalkozás finanszírozására szánt összeget egyelőre nem közölték.

A vállalkozás és a projekt a LTE nevet (Long Term Evolution - Hosszú Távú Fejlődés) kapta, ebbe "viszi" majd az Alcatel az amerikai Verizon távközlési szolgáltatóval közösen végzett kísérleteinek eredményeit is. A fejlesztés lényege az internet minél teljesebb integrálása a mobiltelefóniába, és a kutatási és fejlesztési munka eredményét már jövőre szeretnék látni kereskedelmi téren is, mely utóbbiban a NEC a vezető japán mobilos cég, a NTT DoCoMo szállítói közreműködésére számít. Az Alcatel egyebek között japán piaci és egyben stratégiai fejlődésének lehetőségét látja a LTE-ben.

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Xiaomi a “Red Bull Can You Make it?” kalandverseny nemzetközi partnere

A Xiaomi bejelentette, hogy a vállalat lesz az idei “Red Bull Can You Make It?” verseny globális partnere. A “Red Bull Can You Make It?” a világ különböző pontjairól érkező, kalandvágyó csapatoknak szervezett, izgalmas, Európát átszelő kalandverseny, mely május 28-án Berlinben ér véget. 

2024. május 24. 16:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17