Már a sógoroknál az iPhone

Milkovits Gábor, 2008. március 15. 11:14

Amerika és a három legnagyobb európai piac után most Ausztriában és Írországban is elkezdték forgalmazni az iPhone-t, az öreg kontinensen már megszokott árakon.

A lépés nyugodtan értelmezhető úgy is, hogy a szolgáltatók csupán átruccantak a szomszédba, hiszen az Egyesült Királyságban Írországhoz hasonlóan szintén az O2, Németországban pedig az osztrák piaccal megegyező módon a T-Mobile a készülék kizárólagos forgalmazója. A fenti piacokat és Franciaországot másolva a 8 GB-os verzió 399, a 16 GB-os pedig 499 euróba kerül a két újonnan meghódított térségben. Az előfizetési feltételek ugyanakkor nem mindenütt azonosak; Ausztriában például a T-Mobile iPhone-os ügyfelei 39 eurós havidíjért 3 GB adatletöltést és 1000 perc ingyen beszélgetést, 55 euróért pedig ehhez plusz 2000 percet és 1000 sms-t kapnak.

Az amerikai siker ellenére Európában eddig korántsem volt akkora siker az iPhone, mint amire az Apple számított. Ennek oka elsősorban az, hogy az öreg kontinensen számos üzleti funkciókat és fejlettebb szélessávú adattovábbítást (3G, HSDPA) kínáló okostelefon kapható a mobilszolgáltatók által támogatott árakon, és ugyanez igaz a multimédiás mobilokra is. Ami pedig a forradalmi érintőképernyős kezelőfelületet illeti, ez önmagában nem kompenzálja a magas árat, ráadásul egyre többen le is másolták a versenytársak közül.

Kulcsszavak: Apple mobiltelefon iPhone

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezért egyre erősebb a felújított mobilok piaca

Erősödő újkészülék-eladások, a termékek hosszabbodó szoftveres támogatása és életciklusa, valamint a bevizsgált készülékek iránti növekvő bizalom is segíti Magyarországon a felújított okostelefonok piacának bővülését. A Rejoy.hu a távközlési világnap alkalmából gyűjtötte össze az aktuális trendjeit.

2024. május 18. 15:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59