Nem felelnek meg az OOXML szabványnak az Office 2007 dokumentumok

Milkovits Gábor, 2008. április 21. 20:30

Alex Brown, az ISO Office Open XML elektronikus dokumentumszabványért felelős illetékese egy blogbejegyzésében azt írta, hogy a jelenlegi MS Office 2007-tel készített dokumentumok nincsenek összhangban az elfogadott szabvánnyal.

Brown a szabványleírásban meghatározott szigorú és átmeneti sémák alapján is tesztelte a Microsoft Office 2007 dokumentumokat, ám azok egyik esetben sem mentek át a vizsgán. Ennek okát a szabványügyi szakember hamar megfejtette; az egy hónappal ezelőtti második ISO-szavazás előtt ugyanis a jobb esélyek érdekében módosítottak az OOXML specifikációkon, és azok ebben a módosított formában kerültek végül elfogadásra, ISO/IEC 29500 szabványként. A gyakorlatban azonban ezeket a változtatásokat a Microsoft nem vezette be az OOXML-alapú Office 2007 dokumentumok esetében, azaz ezek most nem felelnek meg a szabványnak.

Brown blogjában úgy nyilatkozott, természetesen bízik abban, hogy a Microsoft mihamarabb összhangba hozza az OOXML-alapú Office dokumentumokat az ISO szabvánnyal. Egyes szakemberek úgy vélik, hogy a szoftverkonszern ezt egyáltalán nem fogja elsietni, mások szerint viszont a redmondi cég ezúttal valóban ki szeretné aknázni a szabványosítást annak érdekében, hogy fenntartsa irodai szoftvercsomagjának hegemón helyzetét a piacon.

Brown azt tervezi, hogy hamarosan megismétli a tesztet a korábban szabványosított, nyílt forráskódú Open Document formátummal (ODF). Az eredményre állítólag ő maga is kíváncsi.
 

Kulcsszavak: Office szabvány

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt az új Dell Latitude 7320 leválasztható billentyűzetű laptop

A Dell Technologies bemutatta legújabb Latitude 7320 Detachable modelljét. Az új termékkel számos funkció és tervezési innováció is érkezett, amelyeknek célja a kényelmesebb, rugalmasabb és végeredményben hatékonyabb munkavégzés. A leválasztható billentyűzet, a felhasználói élményt javító akkumulátor- és hűtéstechnológia vagy a jelenlét-érzékelő mind a munkaközpontú tervezés eredménye. 

2021. május 3. 16:12

Pozitív technológiai élmények a nagyobb hatékonyságért

A Dell Technologies bemutatta az első Brain on Tech-tanulmányt, amely a technológiai megoldások, a hatékonyság és az érzések közötti kapcsolatot vizsgálja. Tavaly március óta függünk a különböző informatikai eszközöktől, igyekszünk átalakítani a munkamódszereinket és küzdünk az egyén és a társadalom számára egyaránt fontos emberi kapcsolatok hiányával. A tanulmányból kiderül, hogy a vállalatok milyen azonnali intézkedésekkel segíthetik elő a dolgozók hatékonyabb munkavégzését, illetve mérsékelhetik az alkalmazottak kiégését.

2021. május 2. 16:16

10 éven belül eltűnhet a klasszikus ügyfélszolgálati irodák többsége

A vírushelyzet kapcsán szinte nincs olyan területe a világnak, ahol ne merült volna fel a kérdés, hogyan lehetne úgy minimalizálni a személyes érintkezést, hogy az a lehető legkevesebb kényelmetlenséggel és hátránnyal járjon. A technológia bebizonyította, hogy minden körülmény adott ahhoz, hogy kizárólag azon esetekben találkozzunk személyesen– például üzleti vagy hivatalos ügyekben –, amikor ezt tényleg akarjuk. A NETLOCK úgy látja, hogy ezzel együtt a fogyasztói igények és a technológia hamarosan eltüntethetik az ügyfélszolgálati irodákat is.

2021. április 30. 17:24

Új stílusos, környezetbarát Inspiron termékcsalád

A Dell Technologies bemutatta a legújabb, környezetbarát Inspiron termékeket, amelyeket minimalista, modern külső és természet ihlette színek jellemeznek. Az Inspiron laptopok csomagolótálcái* 100%-ban újrahasznosított papírból, az egyéb csomagolóelemek** pedig akár 90%-ban újrahasznosított anyagokból készültek. A modellek festett alkatrészei száz százalékban alacsony illékonyanyag-tartalmú, organikus összetételű (VOC), vízbázisú festékkel*** készültek.

2021. április 29. 17:09

Magyarországon is kapható a Huawei első asztali monitorja

A Huawei Technologies Magyarországra is elhozza nemrég bemutatott, első asztali monitorját. A Display 23,8” névre keresztelt megjelenítő FullView kijelzője keskeny, mindössze 5,72 mm-es kávát kapott, Full HD felbontású, valamint 1000:1 kontrasztaránnyal rendelkezik, és szemvédő funkcióval is ellátták. A monitor nem csak számítógépekkel, hanem mobiltelefonokkal is könnyedén összekapcsolható. A Display 23,8” április 23-tól elérhető a Huawei kereskedelmi partnereinél bruttó 63.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron.

2021. április 23. 12:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35