Fejlesztési és együttműködési bejelentések a VMWorld Europe-on

Kovács Attila, 2009. március 5. 09:04

A VMware cég VMWorld Europe konferenciájának február 24. és 28. között Cannes, a városban található híres Fesztiválpalota adott otthont. Az 4700 partner, iparági elemző és ügyfél részvételével lezajlott esemény is egyértelműen bizonyította a  VMware terjeszkedését az EMEA régióban. A rendezvény fő fókusztémái voltak: külső és belső cloud computing; az asztali környezet virtualizációja; a VMware partnerhálózatának (VMware ecosystem) a bővítése. A cég technológiai igazgatójának plenáris szekcióban elhangzott előadásában a következő generációs VI platform képességeiről, technikai konkrétumairól hallhattak a résztvevők (www.vmworld.com/community/conferences/europe2009/agenda/keynotes/2)

Legújabb hírek szerint: A VMWare kliens-virtualizációs platformot fejleszt az Intel vPro technológiájához. A VMWare kliens-virtualizációs platformja, a Client Virtualization Platform, az asztali gépek és laptopok felhasználói számára egyaránt elérhetővé teszi a VMWare View kiemelkedő ügyfélkezelési funkcióit, biztonságos megoldást kínálva számukra akár online, akár offline dolgoznak. A konferencián a VMware új együttműködést jelentett be az Intel Corporationnel. Ennek keretében új termékkel, a VMware Client Virtualization Platformmal (CVP-vel) bővül a cég asztali virtualizációs termékcsaládja. A CVP az asztali számítógépekre és laptopokra optimalizált egyszerű kliens-felügyeleti alkalmazás lesz, amely Intel Core2 és Centrino 2 processzorokon fut és az Intel vPro technológiájára épül. A CVP kibővíti a VMware View központi felügyeleti funkciót: lehetővé teszi a végfelhasználók számára, hogy virtualizált asztali környezetüket asztali számítógépen vagy laptopon futtassák, illetve online vagy offline dolgozzanak, miközben a rendszergazdák központi helyről, biztonságosan felügyelhetik ezeket a környezeteket. Ezáltal az ügyfelek tovább csökkenthetik az asztali számítógépek üzemeltetési költségét, egyszersmind rugalmasabbá tehetik vállalatukat és növelhetik a végfelhasználók termelékenységét.

További új VMware-hír: a VMware vCenter Server Heartbeat-nek köszönhetően most már a virtualizáció esetén sem kell lemondania a szolgáltatási szint monitorozásáról és a magas rendelkezésre állásról. A VMware Center Server Heartbeat megelőzi a VMware vCenter szerverek leállását. A VMWare a VMWorld Europe 2009 konferencián bejelentette vCenter Server Heartbeat terméke megjelenését, amely nyomon követi a VMware vCenter szerver elérhetőségét és szükség esetén menedzseli az átállást a tartalék szerverre. A VMware vCenter Server az iparág vezető virtualizáció-menedzsment terméke a virtuális adatközpontok központi felügyeletére, irányítására és automatizálására.

További információ:
http://www.vmware.com/company/news/releases/cvp-intel-vmworld.html
http://www.vmware.com/company/news/releases/vcenter-vmworld.html

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Bevállalós ötletekkel versenyeznek a Megoldások a holnapért döntősei

Kiválasztották a legjobb nyolc csapatot a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A jövő oktatása, a fenntarthatóság és a közösségfejlesztés iránt elkötelezett fiatalok megkezdhetik a felkészülést a döntőre. A következő hetekben a csapatok elképzelésük prototípusát alkothatják meg és tesztelhetik működését a mentorok közreműködésével. A diákok a szakértők segítségével készülnek a végső, májusi megmérettetésre, ahol a három legjobb csapat összesen 6 millió forint összértékű Samsung készülékkel bővítheti egyéni és oktatási intézménye eszközparkját.

2024. április 23. 14:44

A boldog gyerekekből lesznek sikeres felnőttek

Több mint 600 támogatott, 105 diploma, 606 nyelvvizsga, 246 informatikai bizonyítvány. Csak néhány eredmény, amit a 19 éve működő Csányi Alapítvány és az általa mentorált fiatalok elértek. Az alapítvány valódi sikere a számok mögött, a személyes történetekben rejlik – hangzott el Zánkán az Alapítvány által szervezett idei Életút Fesztiválon április 20-án. A kiemelkedő informatikai és idegen nyelvi képzések mellett a végzett fiatalok a megszerzett kapcsolati tőkét, a közösség erejét tartják a legfontosabbnak. Nemcsak a Csányi Alapítvány nagykorú már, hanem egyre több mentoráltból vált olyan fiatal felnőtt, akik büszkén támaszkodhatnak az alapítvány segítségével megszerzett tudás mellett egymásra, „Csányisokra” is.

2024. április 23. 11:35

Állásbörzét és karrierfelkészítést tart szerdától a Corvinus

Több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni a Corvinus Egyetem idei karrierexpóján április 24-én és 25-én. Az eseményen részt vevők sok tippet gyűjthetnek karrierjük beindításához, kiteljesítéséhez is. Ebben nemcsak több tucat, corvinusos diplomával színes és sikeres életutakat bejáró szakember segít személyesen, de megtanulható a ChatGPT és a LinkedIn munkakeresői célokra optimalizált, profi használata is. 

2024. április 23. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50