Máris erősíti UCS platformját a Cisco

Kovács Attila, 2009. március 20. 13:14

A Cisco és az EMC-hez tartozó VMware közös sajtóközleményt adott ki: a két cég olyan OEM együttműködésben állapodott meg, amelynek keretein belül a Cisco Unified Computing System (UCS) következő generációs adatközponti platformja a VMware virtualizációs technológiájára épül. A megállapodás az integrált termékcsomagon kívül kiterjed konzultációs és értékesítési támogatásra is.

A szerver hardvert, hálózati eszközöket egyaránt tartalmazó új Cisco UCS megoldása VMware vCenter felügyeleti rendszereivel integráltan működhet, minden eddiginél nagyobb sűrűségű virtuális szerver konszolidációt biztosítva a konvergens adatközponti, hálózati és tárolási technológiáknak köszönhetően. Ez a platform a cloud computing irányába nyitja meg a vállalati adatközpontokat, valamint üzletileg kiemelten kritikus újabb rendszerek virtualizációját teszi lehetővé. Az együttműködéstől a felek azt várják, hogy annak eredményeként a két cég ügyfelei csökkenthetik költségeiket, növelhetik működési rugalmasságukat és adatközpontjaik rendelkezésre állását.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újabb húszezer laptopot szállít a Delta Systems Kft. az iskoláknak

A tavaly őszi szállítás után idén újabb, csaknem 20 ezer laptopot kapnak Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya és Somogy vármegye diákjai a Delta Systems Kft. közreműködésével mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) a csaknem húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a Delta Systems Kft. vezette konzorciumot, mellyel a négy vármegye tanulói számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit. 

2024. április 24. 10:12

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Bevállalós ötletekkel versenyeznek a Megoldások a holnapért döntősei

Kiválasztották a legjobb nyolc csapatot a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A jövő oktatása, a fenntarthatóság és a közösségfejlesztés iránt elkötelezett fiatalok megkezdhetik a felkészülést a döntőre. A következő hetekben a csapatok elképzelésük prototípusát alkothatják meg és tesztelhetik működését a mentorok közreműködésével. A diákok a szakértők segítségével készülnek a végső, májusi megmérettetésre, ahol a három legjobb csapat összesen 6 millió forint összértékű Samsung készülékkel bővítheti egyéni és oktatási intézménye eszközparkját.

2024. április 23. 14:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50