A Siemens komplett integrált repülőtéri rendszert szállít Turkménisztánba

Kovács Attila, 2009. június 23. 07:37

A Siemens Ipari megoldások divíziója a türkmén Polimeks Construction Company megbízásából komplett, kulcsrakész elektrotechnikával látja el Türkmenisztánban a Turkmenbashi (KRW) repülőteret. A megrendelés értéke 27 millió euróra rúg.

A Türkménia Balkan tartományában – különösképpen a Kaspi tenger partvidékén – folyó turizmusfejlesztés során a Turkmenbashi repülőteret is modernizálják és bővítik. A kitűzött cél az, hogy a mintegy 500 km-re fekvő főváros, Ashgabad (korábban ismert nevén Ashabad) a belföldi forgalom mellett a növekvő nemzetközi légi forgalomra is alkalmas legyen.

A Siemens vállalakozása kiterjed mind a személy-, mind a cargo-terminálra, a külön elnöki terminálra, mellék- és üzemi épületekre, az épületeket körülvevő betonozott „kötényre“ (apron) és a 3500 m hosszú új fel-és leszálló pályára. Az elektrotechnikai rendszerekhez egyrészt a közép- és kisfeszültségű áramelosztás rendszerei, világítási, biztonsági (CCTV, tűzjelző) berendezések tartoznak. Továbbá a szállítási terjedelem kiterjed a komplett IT- és kommunikációs rendszerekre, beleértve a telefon-hálózatot, azután repülőtér-specifikus szoftver megoldásokra, a hangosan beszélő rendszerre, a csomagszállító berendezésekre, röntgen- és átvilágító készülékekre, az utastájékoztatás rendszerére, a kötény „rivaldafény“ világítására és az egyéb repülőtéri világításra. A Siemens a teljes lebonyolításért felelős, a tervezéstől és mérnöki munkától a telepítésen át az üzembeállításig és a személyzet oktatásáig. A megbízás elnyerésében döntő jelentőségű volt a Siemensnek az a képessége, hogy komplett és integrált megoldásra tudott vállalkozni.

Kulcsszavak: Siemens +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59