Szünetmentes áramforrások akár otthonra is

Kiss Ádám Zoltán, 2009. augusztus 2. 19:33

A viharok és egyéb elektromos zavarok kárt tehetnek, és sajnos tesznek is, az elektromos készülékeinkben. A hirtelen jött áramkimaradás miatti nem normális leállás pedig adatvesztéshez, az operációs rendszer összeomlásához is vezethet.

Egy irodában azonban nem csak a számítógépek igénylik az effajta gondoskodást. Nagyértékű nyomtatók, faxok, telefonok és telefon központok, fénymásoló gépek vannak körülöttünk. az otthonunkban talán még értékesebb készülékek vesznek körül, a TV, hifi, külső háttértároló, modem és így tovább. Az elektromos feszültség és áramingadozás egyiknek sem használ. A modern UPS-ek valamennyi ilyen eszköznek biztonságot kínálnak. Ha választunk egy nagyobb teljesítményű szünetmentes áramforrást, akkor megóvhatjuk a PC mellett található valamennyi IT eszközt is, ez hosszú távon biztosan megtérülő beruházás.

Jó példa az Infosec kínálata, az X2 a kisebb teljesítmény igényű, kevesebb eszközzel rendelkező irodákba és a lakásokba illik. Mikroprocesszorral vezérelt automatikus feszültségszabályzója kiegyenlíti a hálózati jel ingadozását és megszűri az abban érkező “tüskéket”, túllövéseket, amit akár villámlás is okozhat. A faxot, modemet vagy a telefonokat is megóvhatjuk a telefonhálózaton érkező bajtól, ha az UPS-en keresztül használjuk őket. Ha megszűnik a hálózati tápellátás, akkor fénnyel és hangjelzéssel értesít bennünket, hogy pár percünk van még a biztonságos leállásra: befejezhetjük még a folyamatban levő faxot vagy leállíthatjuk a PC-t. A hálózati feszültség visszatérésekor automatikusan újraindíthatjuk a rá kötött berendezéseket, például a telefonközpontot. A lemerült akkumulátort mintegy 90%-os szintre körülbelül 4-6 óra alatt tudjuk visszatölteni, mindegyik modell esetében.

A nagyobb irodák igényeihez szabott az X3 család. Az UPS mellé egy szoftvert is kapunk, amivel a számítógépek lekapcsolása és egyéb események menedzselhetőek, ez ebben a kategóriában már megszokott dolog. A nagyobb teljesítményű modellek (1200 VA felett) akkumulátorai meghibásodás esetén “házilag” is cserélhetők, nem kell a szünetmenetes tápegységet szervizbe vinni emiatt. Így csak percekre esik ki az üzemből az eszköz. Az X3-1200, 1600 és 2000-es modellek nagy LCD kijelzőt is kaptak, amelyről a működési adatok, egy nem szakértő számára is, egyértelműen leolvashatók.

Kulcsszavak: UPS periféria

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nagyobb teljesítménnyel és automatizálással erősítik a Dell EMC PowerStore-t

A Dell Technologies új szoftverrel és automatizálási képességekkel növelte Dell EMC PowerStore nagyvállalati tárolórendszereinek teljesítményét. A cég továbbá bemutatta a kedvezőbb árú PowerStore 500 modelljét is, amely a vállalkozások és felhasználók szélesebb körének kínál nagyvállalati szintű teljesítményt és funkciókat.

2021. május 17. 14:58

Mi szól a szerverbérlés mellett?

Tulajdonolni, birtokolni valamit az emberek többségének egyfajta megnyugvást jelent. Megvettem, ez az enyém. Miért jöhet szóba mégis szerver esetében a bérlés? Több okból is, nézzük, melyek ezek!

2021. május 13. 11:03

A járvány felgyorsította az 5G és Wi-Fi 6 fejlesztéseket

A járvány hatására globális szinten nőttek a fejlett vezeték nélküli szolgáltatásokba történő befektetések, a vállalatok világszerte az 5G és a Wi-Fi 6 felé fordították figyelmüket, felgyorsítva ezzel az innovációt és digitális átalakulást – áll a Deloitte legutóbbi felmérésében.

2021. május 12. 13:56

Két új MateBook-ot hoz Magyarországra a Huawei

Két új notebookkal frissítette magyarországi kínálatát a Huawei. A MateBook X Pro és a MateBook D14 modelleket egyaránt a legújabb generációs Intel Core processzorok hajtják. Mindkét eszköz megkapta a Huawei Seamless AI (Élet a gördülékeny AI megoldásokkal) keretében továbbfejlesztett Huawei Share és a Multi-screen Collaboration technológiát, így vezeték nélkül, közvetlenül a notebook képernyőjén, zökkenőmentesen szerkeszthetjük a telefonon tárolt fájlokat és kezelhetjük mobiltelefonunkat a számítógépről. 

2021. május 11. 11:16

Tanusításra várnak a Kingston túlhúzható memóriamegoldásai

A Kingston Technology Europe Co LLP bejelentette, hogy elküldte alaplapgyártó partnerei részére „túlhúzható” (overclockable) DDR5 moduljait, hogy megkezdjék annak tanúsítását a következő generációs memóriaplatformra. 

2021. május 9. 16:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15