Szünetmentes áramforrások akár otthonra is

Kiss Ádám Zoltán, 2009. augusztus 2. 19:33

A viharok és egyéb elektromos zavarok kárt tehetnek, és sajnos tesznek is, az elektromos készülékeinkben. A hirtelen jött áramkimaradás miatti nem normális leállás pedig adatvesztéshez, az operációs rendszer összeomlásához is vezethet.

Egy irodában azonban nem csak a számítógépek igénylik az effajta gondoskodást. Nagyértékű nyomtatók, faxok, telefonok és telefon központok, fénymásoló gépek vannak körülöttünk. az otthonunkban talán még értékesebb készülékek vesznek körül, a TV, hifi, külső háttértároló, modem és így tovább. Az elektromos feszültség és áramingadozás egyiknek sem használ. A modern UPS-ek valamennyi ilyen eszköznek biztonságot kínálnak. Ha választunk egy nagyobb teljesítményű szünetmentes áramforrást, akkor megóvhatjuk a PC mellett található valamennyi IT eszközt is, ez hosszú távon biztosan megtérülő beruházás.

Jó példa az Infosec kínálata, az X2 a kisebb teljesítmény igényű, kevesebb eszközzel rendelkező irodákba és a lakásokba illik. Mikroprocesszorral vezérelt automatikus feszültségszabályzója kiegyenlíti a hálózati jel ingadozását és megszűri az abban érkező “tüskéket”, túllövéseket, amit akár villámlás is okozhat. A faxot, modemet vagy a telefonokat is megóvhatjuk a telefonhálózaton érkező bajtól, ha az UPS-en keresztül használjuk őket. Ha megszűnik a hálózati tápellátás, akkor fénnyel és hangjelzéssel értesít bennünket, hogy pár percünk van még a biztonságos leállásra: befejezhetjük még a folyamatban levő faxot vagy leállíthatjuk a PC-t. A hálózati feszültség visszatérésekor automatikusan újraindíthatjuk a rá kötött berendezéseket, például a telefonközpontot. A lemerült akkumulátort mintegy 90%-os szintre körülbelül 4-6 óra alatt tudjuk visszatölteni, mindegyik modell esetében.

A nagyobb irodák igényeihez szabott az X3 család. Az UPS mellé egy szoftvert is kapunk, amivel a számítógépek lekapcsolása és egyéb események menedzselhetőek, ez ebben a kategóriában már megszokott dolog. A nagyobb teljesítményű modellek (1200 VA felett) akkumulátorai meghibásodás esetén “házilag” is cserélhetők, nem kell a szünetmenetes tápegységet szervizbe vinni emiatt. Így csak percekre esik ki az üzemből az eszköz. Az X3-1200, 1600 és 2000-es modellek nagy LCD kijelzőt is kaptak, amelyről a működési adatok, egy nem szakértő számára is, egyértelműen leolvashatók.

Kulcsszavak: UPS periféria

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2021. június legveszélyesebb kártékony programjai

Check Point Software Technologies Ltd., kutatórészlege, a Check Point Research kiadta legújabb, 2021 júniusára vonatkozó Global Threat Index elemzését. A kutatók jelentése szerint a Trickbot tartja magát a legelterjedtebb kártékony programok listájának élén, ahova május hónapban került fel.

2021. július 23. 17:04

OPPO: 2035-ben várható a 6G mobilhálózatok kereskedelmi bevezetése

Az OPPO vezető globális mobil- és okoseszköz márka kutatóintézete, az OPPO Research Institute, bemutatta első 6G témájú fehér könyvét, amely a nemzetközi mobilkommunikációs-iparban is elsők között foglalkozik részletesen a következő generációs 6G hálózatok architektúrájával. A dokumentumban az OPPO által létrehozott dedikált kutatócsoport felvázolja a 6G hálózatok modelljének műszaki jellemzőit, szolgáltatási és rendszerkövetelményeit, valamint a gépi tanulás felhasználási lehetőségeit.

2021. július 23. 12:39

Melyik illik jobban hozzád: laptop vagy PC?

Vásárlás előtt sokan felteszik a kérdést: laptopot vagy asztali PC-t válasszanak? Ahhoz, hogy a megfelelő döntést meg tudd hozni, néhány fontos kérdést mérlegelni kell. 

2021. július 23. 09:36

A Cisco új hibrid felhőinnovációkat jelentett be

A Cisco az elmúlt hat évben több milliárd dollárt invesztált felhőalapú megoldások fejlesztésébe, annak érdekében, hogy segítse ügyfeleit az átfogó felhőstratégiák kialakításában. 

2021. július 22. 17:44

Személyre szabott ügyfélélmény edge technológiákkal

Az IDC előrejelzései szerint 2024-ig előrevetítve az edge computing piac évente átlag 12,5 százalékkal növekszik, mivel a peremhálózati eszközökkel a vállalatok rugalmasabban tudnak működni, valamint jobb termékeket és szolgáltatásokat kínálhatnak az ügyfeleik számára. A SUSE szakértői szerint a szervezeteknek érdemes igénybe venniük a kifejezetten peremhálózati környezetekre szánt infrastruktúrákat, hogy a bonyolult üzemeltetési és felügyeleti feladatok helyett a saját üzleti tevékenységeikre koncentrálhassanak.

2021. július 21. 19:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53