Motorola Droid Android 2.0 rendszerrel novemberben

Milkovits Gábor, 2009. október 19. 08:33

A Motorola a jövő hónapban piacra dobja Droid, vagy eredetileg Sholes elnevezésű mobiltelefonját Amerikában, amely az első Android 2.0 operációs rendszerű okostelefon lesz a piacon.

Miután a Motorola a látványos Cliq okostelefon premierjét követően még vagy bő tucatnyi Android készüléket ígért, a Droid érkezése önmagában nem túl meglepő. Az már annál inkább, hogy rögtön Android 2.0 lesz rajta, az utóbbi időben ugyanis sokfelé lehetett arról olvasni, hogy a következő generációs mobilplatform késni fog és idén talán már nem is kerül kiadásra. Ehhez képest a Droid novemberi premierje mindenképpen jó hír még akkor is, ha a Verizon Wireless első Android készülékeként egyelőre csak a tengerentúlon lesz kapható.

A Droid nem rendelkezik azokkal a szélessávú mobilhálózati megoldásokkal, amelyekkel a Cliq, ahhoz azonban így is elég jó lesz, hogy kihasználja az Android előnyeit. Így például a készülék 600 MHz-es ARM processzorral, emellett külön GPU-val, illetve képi jel-kezelő csippel van ellátva. A hardver-konfigurációnak köszönhetően a mobil támogatja azt a fejlett párhuzamos feladatkezelést, ami az Android egyik fő előnye a versenytárs platformokkal szemben. További szokásos Android-kellék a nagy, 3.7” érintőkijelző, illetve az 5 megapixeles kamera. A Motorola Droid novemberben kerül forgalomba az Egyesült Állmokban, egyelőre ismeretlen áron.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02